Майчин дом Варна - тема 13

• 70 688
  • 916
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
Досега всеки месец на прегледите слушат тонове, в 28 седмица съм, може ли да ми кажете кога започват на две седмици да са прегледите при акушерката и да правят запис на тоновете?
От 8 месец. В 9 м. по принцип трябва всяка седмица, но не винаги се случва, по преценка на лекаря е по-скоро. В 37 г.с. ми беше последния преглед, 20 дни преди термин с уговорка да се видим след 10 дни, но не дочаках.

# 721
Знаете ли дали д-р Димитър Казаков проследява бременност?

# 722
Да и изражда.

Аз искам да питам кога може да се ''запази''стая за раждането, колко по-рано преди термин?

И също така бащата може ли да присъства и при секцио или само при нормално?

Какви нощници препоръчвате - тип потник с презрамки или с къс / дълъг ръкав?

Според вас може ли детето да се изпише с одеало, вместо порт бебе, проблем ли ще е? И ако искам да е малко по-официално костюмчето, дали ще ме гледат странно? Grinning

Mного въпроси станаха!! Прощавайте!

# 723
Да и изражда.

Аз искам да питам кога може да се ''запази''стая за раждането, колко по-рано преди термин?

И също така бащата може ли да присъства и при секцио или само при нормално?

Какви нощници препоръчвате - тип потник с презрамки или с къс / дълъг ръкав?

Според вас може ли детето да се изпише с одеало, вместо порт бебе, проблем ли ще е? И ако искам да е малко по-официално костюмчето, дали ще ме гледат странно? Grinning

Mного въпроси станаха!! Прощавайте!

1.Стая мисля не се запазва,ако те разбирам правилно.
2. Мисля, че не може да присъства, но могат да го настанят с теб в стая.
3. Нощница си вземи такава, с която е откопчаване над гърдите, ако ще кърми. Аз бях с пижама от 2 части, че не понасям нощници. Имай предвид и че е много топло там.
4. С каквито дрехи искаш, с такива изписват. В деня или идват да ти помогнат преди да те изпишат или ти ги искат, ако бебето е при тях.
Успех

# 724
  • Варна
Не се запазяа стая, ако в деня на раждането има ВИП, може да си я платиш. Препоръчвам нощници с презрамки. Изписват с каквото искаш - само го обличат. Аз бях с одеалце миналия август

# 725
И аз мисля, че не е възможно да се запази стая, бащата може да остане в стаята, не знам дали може да присъства на раждането. Мисля, че вече не.
Като раждах големия 2019 имаше такава възможност при нормално раждане, но само ако е свободна залата за активно раждане.
Много е топло в болницата, дълъг ръкав в никакъв случай. Аз бях с тези обикновените нощници за кърмачки от борсите, с къс ръкав, които се разкопчават. Така или иначе ги използвах само за там.
Може да е облечено бебето както искаш, и двата пъти с пелени ги изписваха, много готино ги увиват. Така или иначе след снимките долу се маха пелената, за да се сложи в кошницата за кола. С големия имах порт бебе, но то беше по-скоро да покрием кошницата, докато стигнем до колата, че беше януари и валеше сняг.

# 726
Мен за стая ме питаха малко след като родих, като ми казаха какви варианти има в момента (всички единични бяха заети).
Бащата може да присъства на естествено раждане при условие, че има свободна зала за активно раждане и той има чист носогърлен секрет след направени изследвания в която и да е лаборатория.
За нощници аз препоръчвам възможно най-прохладния за вас вариант, тъй като, както казаха преди мен, е страшно топло и климатиците не могат или трудно могат да се настроят. Заедно с това да свикнеш и научиш за какво плаче бебето, действа доста изнервящо ако ти е и топло.

# 727
  • Варна
Мили момичета, аз имам нужда от съвет. Имам едно много тежко раждане 2019 след много проблемна бременност с близнаци. Поради застрашаващо рано раждане още в 26г.с заминаха за София и родих там. Благодаря на Господ и на специалистите , че останах жива и аз и прекраснире ми деца.
Сега отново имам блага вест, но съм със свито сърце. Харесала съм си Майчин дом, но само на външен вид Simple Smile
Много съм притеснена кого да избера да се доверя за раждане. За следене и жк имам избор вече на аг,  но не изражда...
Моля ви споделете според вас има ли добри специалисти, добра апаратура и чувствате ли се уверени в избора си.
Знам, че всяка бременност е индивидуална, но страха при мене голям предвид предишния ми опит Sad

# 728
Моят съвет е да попитате АГ, при който ще се следите, да ви препоръча някого според Вашият случай.
Аз родих в МД секцио заради прееклампасия. Но имах лека бременност и леко раждане и не съм сигурна дали биха реагирали адекватно при заплетен случай.

# 729
  • Варна
Има специалисти, но повечето майки не препоръчват при проблеми.. АКО започне раждане преди 37 г.с. (Мисля, че беше толкова), не може да родите там и ви пращат в АГ.. така че в този случай може да имате “план” за всичко нормално и ако нещо стане по-рано, но пък по време на бременността ще знаете как се развиват нещата. Кураж и сили! Не е задължително пак да им проблем! 🤗

# 730
  • Варна
Благодаря за отговорите Simple Smile реално моята аг също спомена АГ болницата, но тъй като с първата бременност лежах там и не ми помогнаха, а ме изписаха с контракции в 25г.с съм малко скептично настроена Sad
Всъщност напълно съм наясно, че може и тази бременност дс протече по съвсем различен начин, но страха и несигурността ме карат да откачам Sad
Благодаря още веднъж

# 731
  • Варна
Бих препоръчала Анна Атанасова. Внимателна е.

# 732
Родих януари месец там,аз лично съм със смесени чувства от лекарите ... имах проблем след раждането ,ами всички мълчаха и не казваха какво точно ми има. Аз се чувствах толкова зле ,мислих че ще умра,викат ме за преглед и мълчат всички като пукали ... Димитрова и Костов бяха единствените,които се отнесоха добре ... все повече и повече познати раждали в майчин дом и раждали в окръжна .. хвалят окръжна болница...
Та съвета ми е питайте вашия АГ коя болница и кой лекар препоръчва... ако ми се наложи да раждам отново няма да избера майчин дом втори път...

# 733
  • Варна
Най-големия си ужас преживях в Окръжна, не бих стъпила там. В интерес на истината не само в родилното им отделение не бих стъпила. Там умориха и баща ми, там племенникът ми без малко да остане без крак заради неадекватно лечение и вътре болнични инфекции, за счупен крак лежа 10 месеца. Там ме оставиха да родя в адски мъки буквално на една пейка пред ковид кабинет в 18та седмица, защото никой не искаше да ме погледне в продължение на 12 часа.

# 734
Родих януари месец там,аз лично съм със смесени чувства от лекарите ... имах проблем след раждането ,ами всички мълчаха и не казваха какво точно ми има. Аз се чувствах толкова зле ,мислих че ще умра,викат ме за преглед и мълчат всички като пукали ... Димитрова и Костов бяха единствените,които се отнесоха добре ... все повече и повече познати раждали в майчин дом и раждали в окръжна .. хвалят окръжна болница...
Та съвета ми е питайте вашия АГ коя болница и кой лекар препоръчва... ако ми се наложи да раждам отново няма да избера майчин дом втори път...

Как родихте - естествено или секцио?

Общи условия

Активация на акаунт