Майчин дом Варна - тема 13

• 71 455
  • 916
  •   1
Отговори
# 900
Аз родих преди 2м в Майчин дом, цената беше 1620лв секцио и стая с 2 легла, не бях сама, но и никога не съм искала, предното ми раждане пак беше там и пак бях с едно момиче. И двата пъти случих на много свестни момичета, с които си говорихме почти постоянно и времето минаваше по-бързо. Плакали са ни и на двете бебетата, но няма как, нормално е, а и то от адреналина почти не спиш тези 5 дни така или иначе. Понеже ми е второ дете бях доста по-уверена в грижите и помагах на другата майка с първо, тя милата се притесняваше от всичко, имаше проблем с кърменето, гледах с каквото мога и знам да съм полезна. Въпрос на личен избор, самостоятелната стая май се плаща допълнително, но трябва да се обадите да Ви кажат точно колко. Доста са се вдигнали цените, предното ми раждане беше с 300лв по-малко преди 3г. Още един съвет - носете си нещо за хапване или си поръчвайте, че  храната им не е особено вкусна. Иначе към отношението нямам забележки, друго, което са променили и е хубаво, че визитацията минават при вас, в стаята мият бебетата и ги преглеждат, може да питате за всичко педиатрите, преди ги взимаха и ги преглеждаха в друга зала.

# 901
Помня, че платихме 2480лв, но тук е включена и цената за избор на анестезиолог. Пожелах д-р Добрева. Ако не ме лъже паметта, това се доплащаше 300лв. Т.е. 2180лв.
Обаче всеки лев си струва, отношение, съпричастност, кефа да си сама с бебетцето си и т.н. и т.н.! 4то секцио е вече опасно, но ако се случи, пак там ще е! ❤
П. С. По-добре, провери на регистратура по телефона за най-точна цена, да не взема да те объркам.

Родих в майчин дом преди 4 месеца. Бях в самостоятелна стая. И ако трябва сега да избирам, пак ще избера самостоятелна. Първият път раждах в Щерев и там правеха ремонт на едното "крило", та нямаше как да съм сама, а много исках. Ако не си сама, шансът другото бебе да те буди, а и бебето ти, е огромен. А и възможността другата майка да има навици различни от твоите и да си пречите, също съществува. Вторият път раждах в АГ Варна, в самостоятелна стая, но тя е с обща баня и тоалетна и повярвай ми... ако в другата стая има енергична приказливна, не си сама в стая. Сега, третият път в Майчин Дом, най-накрая бях наистина сама! препоръчвам горещо! А и понеже питаш за секцио, забравих да кажа- и трите пъти са секцио.

Здравейте, а като сума можете ли горе-долу да ме ориентирате колко Ви излезе, понеже и аз мисля вариант като Вашия?

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 10:07 от КремонаЛиза

# 902
Имай предвид, че често няма свободни Вип стаи. Аз исках да съм сама, но всички стаи бяха заети и в крайна сметка бях със съквартирантка. Не съжалявам, даже останах приятно изненадана, че ми се падна някаква много готина мама и времето мина по-бързо. И до сега си пишем. Иначе, първото ми раждане беше в самостоятелна стая в окръжна, но беше преди ковид и мерките, съответно ММ идваше при мен постоянно, но сега няма такива опции в болниците, освен срещу заплащане 😄
А относно храната - на мен ми хареса, за разлика от тази в ОБ.

# 903
  • Варна
Бях сама и беше най-доброто ми решение, бих избрала на 200% пак да съм сама.. ако има стая. Но родих нормално

# 904
  • Варна
Аделина Колева доста се сопва, ако за нея става въпрос. Също ми е правило впечатлене.

Аз бях при Снежи , разбрах що за акушерка когато ми звънна вкъщи с груб тон и ме попита защо БХС не е пуснат,оказа се че ми взеха два пъти цитонамазка и кръв за Иследвания понеже са пропуснали да ги пратят ,но тона които ми държа беше отвратителен . Когато се срешнахме и казах,че ме напряга а тя ми даде картона в ръцете и ми каза като не ми харесва да си търся друго място  за наблюдение.Това е моя горчив опит от там много напрежение и неприятни емоций, които можеше да си спестя.И пак казвам платен пакет Бременност имах и си платих безплатното изследване за БХС.Просто исках да предупредя бъдещите бременни  момичета които ще се запътят натам да бъдат мноооооого внимателни.
Няма да влизам в подробности ,че ме караха и Глюкозотолерантен тест да правя /Всички бременни правели задължително/понеже кр.захар ми е 4,6.т.е.и Фетална морфология при Желязкова задължително.....
Пожелавам на майчетата здрави бебета и Усмихнати и слънчеви акушерки и лекари около вас.

# 905
  • Варна
Как пък глкозен тест при захар 4,6.... моята винаги е била на 5, дума не е ставало дори. Потресаващо.

# 906
Аз бях при Рени. Невероятна жена - винаги усмихната и мила. Още на втория преглед беше ме запомнила. Аз съм повече от благодарна и на акушерката Рени, и на д-р Иванов. Колкото и "естествен" процес да е бременността рискът да се забатачат нещата всеки един момент е реален и чувствам, че атмосферата, която двамата създадоха ми помогна да премина през тези 9 месеца по-възможно най-добрия начин.

# 907
Аделина Колева доста се сопва, ако за нея става въпрос. Също ми е правило впечатлене.

Аз бях при Снежи , разбрах що за акушерка когато ми звънна вкъщи с груб тон и ме попита защо БХС не е пуснат,оказа се че ми взеха два пъти цитонамазка и кръв за Иследвания понеже са пропуснали да ги пратят ,но тона които ми държа беше отвратителен . Когато се срешнахме и казах,че ме напряга а тя ми даде картона в ръцете и ми каза като не ми харесва да си търся друго място  за наблюдение.Това е моя горчив опит от там много напрежение и неприятни емоций, които можеше да си спестя.И пак казвам платен пакет Бременност имах и си платих безплатното изследване за БХС.Просто исках да предупредя бъдещите бременни  момичета които ще се запътят натам да бъдат мноооооого внимателни.
Няма да влизам в подробности ,че ме караха и Глюкозотолерантен тест да правя /Всички бременни правели задължително/понеже кр.захар ми е 4,6.т.е.и Фетална морфология при Желязкова задължително.....
Пожелавам на майчетата здрави бебета и Усмихнати и слънчеви акушерки и лекари около вас.
И аз съм при Снежи,досега не се е държала грубо,само е мълчалива.Днес ще й звъня да поискам болничен,но след написаното от Вас се чудя дали да не изчакам до прегледа и да стискам зъби още малко на работа.Също искаше да ми прави обременяване с глюкоза в 22 седмица,но д-р Елена Димитрова каза,че е рано и ще се прави в 26 седмица.За втората фетална ме пратиха при Желязкова,имам час за утре,прочетох доста негативни мнения за нея и отивам притеснена.Вие при кой лекар се следихте и доволна ли сте?

# 908

Аз бях при Снежи , разбрах що за акушерка когато ми звънна вкъщи с груб тон и ме попита защо БХС не е пуснат,оказа се че ми взеха два пъти цитонамазка и кръв за Иследвания понеже са пропуснали да ги пратят ,но тона които ми държа беше отвратителен . Когато се срешнахме и казах,че ме напряга а тя ми даде картона в ръцете и ми каза като не ми харесва да си търся друго място  за наблюдение.Това е моя горчив опит от там много напрежение и неприятни емоций, които можеше да си спестя.И пак казвам платен пакет Бременност имах и си платих безплатното изследване за БХС.Просто исках да предупредя бъдещите бременни  момичета които ще се запътят натам да бъдат мноооооого внимателни.
И аз съм при Снежи,досега не се е държала грубо,само е мълчалива.Днес ще й звъня да поискам болничен,но след написаното от Вас се чудя дали да не изчакам до прегледа и да стискам зъби още малко на работа.Също искаше да ми прави обременяване с глюкоза в 22 седмица,но д-р Елена Димитрова каза,че е рано и ще се прави в 26 седмица.За втората фетална ме пратиха при Желязкова,имам час за утре,прочетох доста негативни мнения за нея и отивам притеснена.Вие при кой лекар се следихте и доволна ли сте?
Здравей, аз съм при д-р Костов и Снежи като акушерка. На прегледа вчера я попитах за издаване на болничен (малко специфичен случай съм, защото до вчера бях в болничен по ЛКК издаден от окръжна, защото в доста ранна седмица ми се наложи хоспитализация, но за да оправим счетоводно други неща на работа ми се налага
 да го прекъсна и да имам няколко дни между него и новия, който да се издаде вече от Майчин дом). Може би тя не ме разбра напълно, може би си помисли, че аз не я разбирам докато ми обясни, че нямат ТЕЛК комисия, а само ЛКК и няма да ми стигнат така 180те дни - но както и да е, обясних и отново какво точно ми трябва и си смекчи тона и вече беше спокойна. Каза ми, че когато преценя, че ми трябва болничен да отида между 9:00-10:00ч при нея (с болнични се занимавала в този диапазон, много се надявам да не е казала 8-9, но на 99% съм сигурна, че беше 9-10), с амбулаторната карта/картон (заверена от личен лекар) и ще ми пусне болничен, който на регистратура се заплаща - 30лв. (регистрирана съм на ЖК по здравна каса, но явно това е цената на всеки болничен). Иначе въобще не съжалявам, че се следя при д-р Костов. Много е внимателен и загрижен, гледа да не обременява пациентките си с излишни притеснения. На първа фетална нямаше да ме прати (пренаталният ми е добре, той не видя някакви големи отклонения, само нещо, което според него трябва просто да се следи, но може да се окаже нищо), но ми препоръча, ако искам за мое спокойствие да пробвам основно -  Стоилов (Добрич), Балев или Желязкова. При Желязкова нямаше да успея да си запазя час, но и съм чувала колко се чака пред кабинета й, Стоилов има часове чак за януари, Балев също нямаше свободни, когато звъннах, но малко след това ми се обадиха, че имат отменен час за тази седмица и ме вместиха.

# 909
genome,много благодаря за изчерпателния отговор🌹
Аз ходих на първа фетална морфология при Стоилов,нямаше проблем с бебето,пренаталния тест беше идеален,но той откри проблем с артериите от мен към бебето и ми предписа аспирин.Д-р Димитрова се съгласи с аспирина,но изрази съмнения относно артериите и ме прати при Желязкова за втората фетална.Утре като мине ще дам отзиви,ако на някой би му било полезно мнението ми.
За болничния не звъннах днес,но ми беше много полезна информацията,че се занимават с тях от 9 до 10 сутринта.Още веднъж благодаря!

# 910
genome,много благодаря за изчерпателния отговор🌹
Аз ходих на първа фетална морфология при Стоилов,нямаше проблем с бебето,пренаталния тест беше идеален,но той откри проблем с артериите от мен към бебето и ми предписа аспирин.Д-р Димитрова се съгласи с аспирина,но изрази съмнения относно артериите и ме прати при Желязкова за втората фетална.Утре като мине ще дам отзиви,ако на някой би му било полезно мнението ми.
За болничния не звъннах днес,но ми беше много полезна информацията,че се занимават с тях от 9 до 10 сутринта.Още веднъж благодаря!
Попитах я конкретно кога мога да отида за болничен (мислех, че трябва да се запази час или нещо предварително), но просто ми каза да преценя от кой ден ми трябва и да отида сутринта. В понеделник или вторник най-вероятно ще отида, така че ако дотогава още не си си взела мога да споделя по-точно как е, изчаква ли се нещо и т.н.
На мен със сигурност ще ми бъде интересно да споделиш, защото Костов ми каза отсега да пробвам да си запазя час за втората, че Стоилов вече е запълнен до средата на януари, а за Желязкова едната ми приятелка миналата година също чака месец. И също съм пред колебание при кого от двамата да е. В момента съм в средата на 12та седмица.

Стискам палци всичко да е наред утре Hands Pray Знам, че понякога при тромбофилия също може да се получи проблем с артериите и кръвотока към бебето и тогава също изписват разреждащи. (При мен след тест за тромбофилия ми излезе хетерозиготен нискорисков ген без клинични прояви, но още от 6та седмица хематоложката ми изписа Фраксипарин превантивно, за да не се появят проблеми с кръвотока към плода) Наложи ми се да го спра за няколко седмици и сега трябва да го започна наново в по-ниска доза, д-р Костов също е съгласен да го слагам.

# 911
Благодаря за положителната енергия🌹
Имам нискорискова мутация,не ми обясниха,че може и да е от това.Не съм решила окончателно от кога ще изляза в болничен,зависи от утрешния преглед.
Моят съвет е още отсега да запазиш час за фетална,Желязкова има часове за след месец,а Стоилов може да те вмести,ако му звъннеш лично.

# 912
И аз бях при Снежи и др Костов и никога не се е държала зле, напротив. А при Рени веднъж бях на тонове, понеже Снежи излезна по спешност, ами няма такава лигня. То моето момиче, злато, миличка и още подобни. На мен лично такива хора са ми мега изкуствени, в крайна сметка отивам да си свърши работата, а не да ме лигондри и да ми говори един милион излишни неща. По тази причина избрах и др Костов - пестелив на думи, няма излишно говорене, Най-много някой виц да пусне и си гледа работата. Но всеки с вкуса си, на мен такива типажи като Рени не ми допадат.

# 913
Благодаря за положителната енергия🌹
Имам нискорискова мутация,не ми обясниха,че може и да е от това.Не съм решила окончателно от кога ще изляза в болничен,зависи от утрешния преглед.
Моят съвет е още отсега да запазиш час за фетална,Желязкова има часове за след месец,а Стоилов може да те вмести,ако му звъннеш лично.
Още се опитвам да преценя при кого от двамата да е, но мисля да не бавя много запазването на час. Благодаря Purple Heart. Иначе не знам дали има общо с мутацията, но просто споделям, че аз също съм с нискорискова (на PAI-1 4G/5G, генотип 4G/5G) и ме предупредиха, че трябва все пак да се проследява и не е лошо да правя превантивна терапия, защото може да даде някакво отражение напред през бременността. Ако има значение - ходя при д-р Стайкова.

И аз бях при Снежи и др Костов и никога не се е държала зле, напротив. А при Рени веднъж бях на тонове, понеже Снежи излезна по спешност, ами няма такава лигня. То моето момиче, злато, миличка и още подобни. На мен лично такива хора са ми мега изкуствени, в крайна сметка отивам да си свърши работата, а не да ме лигондри и да ми говори един милион излишни неща. По тази причина избрах и др Костов - пестелив на думи, няма излишно говорене, Най-много някой виц да пусне и си гледа работата. Но всеки с вкуса си, на мен такива типажи като Рени не ми допадат.
Напълно споделям мнението за Костов. Отидох при него след препоръка на моя позната, която се следи и ражда при него - че е много спокоен, не говори излишно, преглежда обстойно, от време на време се шегува, но ако има нещо сериозно си го казва, там е за да си върши работата, но в същото време е внимателен с пациентките си. Може да звучи абсурдно, че ми е направило въобще впечатление, но след всеки ехограф ми подава ръка, изчаква ме и ме подпира да се изправя, при вземане на секрет също ми помогна внимателно да сляза от магарето. Да, звучи глупаво, но преди него посещавах друга гинеколожка, която на преглед, на който ми каза, че сакчето е с над 30% отлепване и бях с прокървяване, каза че трябва да се прибирам и да си лягам, да ям легнала и две секунди по-късно ми хвърли хартия на корема да се избърша, а тя си отиде на бюрото.
Снежи също не се е държала грубо, както казах само не успя да ме разбере за болничния и изглеждаше подразнена, но когато разбра какво я питам вече беше усмихната.

# 914
Genome, извинявай че се намесвам в разговора, но понеже говорите за мутации.
Аз също съм с PAI 4g/5g и още три мутации и Стайкова ми каза, че нямам нужда от никакви лекарства. Само натаспин и омега 3. Ти имаш ли друга мутация, освен тази?

Общи условия

Активация на акаунт