Любители на котки - Тема 170

• 30 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Пак съм аз.Току-що Зак докато галех Зак,той измяучи странно и ме ухапа по коляното и бедрото.Мазах с гентамицин.Има рана.
Исках да питам Мари за нашийниците,които беше слагала на Аш.Мисля да им купя по един и на двамата диваци,че ме е страх за детето.

# 151
  • София
Тъкмо щях да пиша да ги пробваш.
Red, ще имаш време да използваш например дифузер на feliway.
Аз нямах време за адаптация и използвах каишка на https://www.beaphar.com/products/cat/behaviour-calming
Гледам, че и те имат дифузер. При Аш каишката помогна, може би и дифузерите им са добри.
Аз я купих от физически магазин и само Аш я носи. При теб и двамата трябва.
Моята беше тази - https://www.beaphar.com/product/calming-collar-7

Ще помоля ММ да пише на колегата си. Той е купувал някакви много скъпи феромони. Ще помоля да разкаже.
Той е бил с голям Мейн Кун (1г и нещо) когато е взел бенгала.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 18:28 от AnMary

# 152
Аз предлагам да оставиш Сакура в спалнята и да облепиш с прозрачно фолио вратата до половината (да можеш да го прескачаш), за да могат да се виждат котките, но да не могат да се докосват. Така биха свикнали на присъствието си. Важно е да омиришеш Зак на Сакура. Галиш Сакура и после предаваш миризмата на Зак.

# 153
Вече поръчах две каишка.Чакам с нетърпение.И моята идея беше да им смеся миризмата.Но мисля,че точно затова Зак ме охапа 3те пъти.Сега си спи в леглото,Сакура е под спалнята горе.

# 154
Защото не си го направила предварително. Сега той асоциира миризмата й с миризма на вредител и те хапе. Сега трябва да ги оставиш сами да се разберат, като се душат от разстояние. Храната, по принцип, сдружава. Но това ще е на следващ етап, като свикат на присъствието си. За сега трябва да е безконтактно присъствието.
Решетка, стъкло, фолио, да се виждат един друг, но да не си посягат. Да се стимулира котешкото им любопитство, без да се чувстват застрашени, че някой навлиза в териотрията на другия.

# 155
А ако им размениш … одеалце, възглавница…

# 156
А ако им размениш … одеалце, възглавница…
Оставих чантата,в която носи Сакура до Зак Той влиза в нея.От там почна да търси котката.Усети се.

# 157
Мисля че на Аминка идеята е добра. Ади и Бени се запознаха през комарника, от страх и паника преминаха към желание за игра много бързо. И аз им сменях одеалцата, на които лежаха по съвет на ветеринарката

# 158
Да, може би любопитството и желанието за игра биха били добро начало. Ново начало.
Да не те разочаровам, но нашите 3 живеят заедно, но просто се понасят… от време на време си разменят любезности.

# 159
  • София
Септември месец нямах време за реагиране. Натресох Оникс на Аш.
Аш подивя, ръмжа, съска, фуча. Оникс не е реагирал, но беше бебе. А издивях покрай Аш. По едно време вдигнах ръце и почти се бях предала.

ММ каза, че ще пише на колегата си утре сутрин. Не искал да го притеснява, защото имал малко бебе.

# 160
Нещо съм сгафила Grinning

# 161
В миналата тема помолих за стиснати палчета за Чочко, който беше много зле, като го прибрах. Ами... и досега е в клиника, но вече здрав след седмица на системи с антибиотик и противовъзпалителни, хидратиран, обезпаразитен. Утре ще го оперират. Ще премахнат около 2 см остатък от опашката, който е "откачен" от прешлена, и ще го кастрират. Така че, моля пак за стиснати палци за Чочи, дано всичко мине леко и успешно и да го вземем здрав 🍀

# 162
Джаки, стиснати палчета от мен и скоро Чочко блажено да се радва и раздава милувки в къщи! Heartpulse
Нори, приковала си им погледите. А ние можем да гадаем по тях Simple Smile
Ред, две характерчета са..Представям си какво ти е. Дано скоро затоплят отношения, а Зак милия, явно е стресиран и заплашен от промяната..

Мисля си, как четейки темата и леко се прокрадва изкушението за още едно коте..
Но може би ще е когато изпратя младежа по пътя си:)

# 163
Вчера кастрираха Магинка. Всичко е наред, макар че нощта беше далеч от спокойна. Днес я водих пак за антибиотик и обезболяващо и махнаха абоката. Дадоха ми обезболяващо за утре аз да сложа - през устата е. След операцията ветовете викат, че според тях е 3 - 4 годишна котка, даже смятат, че е раждала. Това беше утеха за мен. На снимката е час преди да тръгнем за кастрацията. Купих още един Фелиуей френдс, мисля да е последният. Доста полза видях от него, направо не мога да повярвам. Мисля, че след хирургическата интервенция съвсем ще се уталожат нещата. Вече спят на едно легло, на разстояние обаче. От време на време тя го напада - стрелва се срещу него, без да влизат във физически контакт, той скача на една библиотечка и така. Общо взето сме постигнали някакво равновесие. Като си спомня, че в началото като излизах, я затварях в отделна стая. Нямало да махаме конци; засега яде мека храна.

# 164
Голяма сладурка!

Общи условия

Активация на акаунт