Любители на котки - Тема 170

• 30 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
С интерес чета за сближаването на Сакура и Зак.

Аз натресох двумесечно момченце на 3 годишна кастрирана женска началото на октомври миналата година. Тя е страхлива и ако нещо я плаши се крие. Донесох го в кашонче и я оставих тя да решава как да действа. То, горкото, не знаеше какво се случва. Родено е от домашна котка, изхвърлено нарочно или то си намерило място да го намеря. Вкъщи ядеше лакомо и спеше първите дни. Тя не му обръщаше внимание, явно нощем го е душила. То започна да се осъзнава и да обикаля. Тя го гледаше с интерес. Мина време, то порастна. Започнаха да се копират - тя яде пауч като него, то се катери на шкафа да му дам храна.
Най - близкото разстояние помежду им  след 5 месеца заедно е на протегната ръка - дали на фотьойла или тя на леглото ми, той - на фотьойла до него. Никога няма да спят заедно, никога няма да се измият един друг.

П.П.
Докато пиша саздърмата ми замина:

# 166
Мернах въпрос за котешки постелки за тоалетна от ДМ. Наскоро купих бенто от там. Чудно. В кутия от 6л. за 6.99лв., обогатено с активен въглен против миризми и аромат на ванилия(не се усеща). Мая полудя, много го хареса, ака по два пъти на ден. Още не знам дали прави хубави топки, че го смесих с последния силикон, но не мирише и Мая много го хареса. Ще минаваме пак на бенто, тоя силикон златен стана. Засега съм много обнадеждена и доволна. Неприятна миризма няма, активния въглен си върши работата. Ситна и бяла е постелката, продава се в кутии. Утре ще снимам. В ДМ има няколко вида, но само тази беше кът. Взех последната кутия. На риск. Много съм доволна. Ванилия и активен въглен. Мая е във възторг. А, и се оказа много по икономична от силикона.
Пп Благодаря за новата тема. Данък тия дни. Видях Късметка и Маслин. Радост и разкош.

# 167
От както ни натресоха сертификатите не знам какво има в ДМ. Детето влиза, взима кашоните с паучовете и пакетите гранули в количка и баща му плаща на касата. Но сега ще се възползвам да видя новите тоалетни... Simple Smile

Магинка е прекрасна! Много се радвам някоя по-голяма маца като си намери стопани. За 3-4 години, обаче, на дали е раждала само веднъж. Поне 2-3 пъти. Разкажи къде се намерихте. Simple Smile

И да покажа наща тревица... Как шумно я хрупат с мъркане на тигър...

# 168
Добро утро!Как ми липсваше този сутришен ритуал за пиене на кафе!Милият ми гигант❤.Струва ми се още по-голям,отколкото когато го оставих преди две седмици.
Онова дребното си откри пътя до долу В 4 ставах да я връщам обратно.7рина ме съветва да ги намажа с чисто рибено масло,за да 7м скрия миризмата.Поръчах вече Останалото ще го изпием.Полезно е.
Скрит текст:

# 169
И двете животинки (куче и коте) долавят пролетта и реагират по своему. Куча от тъмно плаче за навън. Кота прави стрелкащи диагонали на стаята, изкатерва се до най-високите части на мебелите и се спуска с ърр-кане и мяукане. Дори да не е разгонване, природата не може да се надхитри. Време е за свобода и любов. Същото мислят синигерчетата, които се разчуруликаха, а гълъбите подхванаха кръговия си танц. Дано скоро  да живнем и ние.

Един гушнат данък (преди да се разпролетяса):

# 170
Ето обещаните снимки на бентонита от ДМ:
Скрит текст:

# 171
  • София
Ред, с рибеното масло ще е по-евтино.

На мен Аш ми се струва огромен в сравнение с Оникс. А реално Оникс е на килограмите на Аш на съответната възраст, т.е. са еднакви. В един момент ще се изравнят предполагам.

Дъщеря ми лятото беше за месец на море. (Бяха с котката на нейната приятелка. Туинкъл е родена м/у Аш и Оникс. Дребничка мома. Показвала съм я тук.) Слязохме с Аш да я посрещнем като се прибра. Та прибира се детето, слиза от колата и ахва "Олеле, колко е огромен".

Ред, вие на Зак на какъв език му говорите?
Оня ден синът ми питаше чуждите (в чужбина) котки на какъв език си говорят. На техният си. Но разбират само езика (командите) на съответната страна.

Бяхме на гости на приятелка сръбкиня. Живее в село, в къща. Имат голямо куче. Та кучето искаше да си играем, носеше ми трупче (дървено) и трябваше да ѝ го хвърлям. Какво ли не пробвах "дай трупчето", "дай дървото", "пусни"... а то било "упусни дръвце". Много се смяхме Joy

# 172
Да разкажа за Маги, в края на август (понеже храня няколко котки около блока, но не точно всеки ден) я забелязах да се крие в една купчина боклуци, имаше място за събиране на скрап, малко по-късно изчистиха всичко и сега е огромен строеж, тогава се криеше в храстите и цветята около блока. Месец я храних. Един ден изпращам сина ми, гледам го от прозореца и той ми сочи входа, отивам на другия прозорец, Маги стои пред входа и гледа нагоре право в очите ми, сякаш ми казва, хайде, слизай, гладна съм. Беше различна от другите котки, те обикновено бягат и се крият, не са толкова наивни баш пред входа да застанат, а пък много лоши хора има в блока, не искам да разправям, да разстройвам и вас, и себе си. И мен ме порази тази й наивност и незащитеност; и настоятелност. Така и няма да разбера дали някой я беше изхвърлил или просто от друг район дива котка се беше преместила при нас. Мислих, мислих и в края на септември я взехме, естествено първо на вет. Беше 3 кг и половина, а сега е 3, 800 кг. За 4 месеца е наддаването. Изглеждаше с хубава козина, не проскубана и въобще си изглеждаше супер. Загадката за нейния произход ще си остане. Също така я взех, защото си мислех, че котаракът ми е самотен, гледам го от 4 години, искам да кажа, че е жестоко да не вижда себеподобни. Може би това са си просто човешки разсъждения, а пък животните имат друга логика. Така или иначе вече е част от семейството и всички много я харесват, приятелите на децата (на възраст 26 -30) също.Сигурна съм, че ви е познато: когато някой влезе в сърцето ви, остава там завинаги.

# 173
  • София
Ред, ММ е говорил с колегата си.
Използвал е дифузер на FELIWAY Friends
Той има два котарака, Мейнк кун и бенгал. Бенгала е от Ирина.

Не са като Аш и Оникс. Неговите просто живеели заедно, игнорирали се, "не се познават".

# 174
Да,дано подействат,само!
Мисля,че Сакура напада.Зак е любопитен и гостоприемен.Опита,който до сега четох е все за срещи на големи котки с котенца.При мен са две котки на една и съща възраст.
Мари,на бг говорим,съседката му говори на холандски,детето,когато е с приятелки,на английски.Ирина им говои на руски.Сакура започна се усеща,че я викам на име.
Знам,че в училищата за кучета ползват универсални команди.Просто учиш командите като отделен език,с който да се разбираш с кучето.И няма значение какъв език говоиш,иначе.

# 175
  • София
Зак е като Хари, добродушко. Аш обаче беше бебе - много му се играеше. Аш спря да го закача когато Хари съвсем грохна.

Аш обаче не беше като Хари когато доведохме Оникс.
Явно беше преживял тежко смъртта на Хари и стана проклет. Ръмжеше на всички животни. Бяхме ги запознали с кучето на съседа. После имах чувството, че ще го изяде.

Снощи гледах снимки. На 3-4тия ден са се уталожили страстите. Като само Аш носи каишка.
Но да си призная по едно време мислех да връщам Оникс Joy

Къщичка (леко грозновата)
Скрит текст:

Дъщеря ми ще я мести в стаята си. За хола мога да им направя нова със същата дървена конструкция и филц.
Сега оползотворявахме пвц летви, които ни бяха излишни.
Ако се измислят някакви ъгли за прикриване на грозните ръбове може и да я бъде.

И сушилня
Скрит текст:

# 176
Има я в избрани магазини на Дм.
Цената в ДМ каква е за 6 литра? Да разбирам, че в нашия ДМ я има?
Не помня, че взимах много неща.
Да,имаше я.
Взех онзи ден от ДМ в Силвър център, беше 19 и нещо. Имаше и с праскова или зелен чай, не помня точно, но са два вида, като другата е с лев, два по-евтина. Мисля, че и в Стефанов е около 20 лв.

# 177
Вчера претеглих Франки, над 5 кг е вече.

# 178
  • София
Кити няколко седмици след раждането си:
Скрит текст:
Кити от снощи:
Скрит текст:
Ако залепя втората снимка на входната врата, мисля мога да спестя от СОТ Satisfied Това, че я хванах докато се прозява, е подробност.

Обаче не можем да я накараме да стои с каишката. Закъсняхме, трябваше още докато е малка.

# 179
  • Бургас
AnMary,с какво сглобихте дървените летви?
С дрелка ли пробивахте?
Много ми харесва,тъй като мъже,които да ми съдействат няма,ще си спретна сама.
Научила съм се да поправям кранове и какво ли не,ще се науча и това да правя.
Трябва ми такова нещо за бабините котки.

pandorina,голямо момче е вече Франки.
Пу, пу, пу загладил е косъм.
Хубавец!

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 13:56 от mariqivanova799

Общи условия

Активация на акаунт