Любители на котки - Тема 170

• 30 354
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Нахраних я в девет, сега си е легнала. Предупредих децата да не я хранят сутринта, че тя спи при тях и сутрин в седем се буди. Много ме е страх дали ще се справя след операцията. Cry

# 256
Ще се справиш.
Аз каквото съм паника успях....
Жалка картинка беше Ушатото, но знаех, че правя най-доброто.
Него го кастрираха към обяд, прекара още 5-6 часа под наблюдението на ветеринарите, защото аз така исках и след това си го прибрахме.

# 257
Нахраних я в девет, сега си е легнала. Предупредих децата да не я хранят сутринта, че тя спи при тях и сутрин в седем се буди. Много ме е страх дали ще се справя след операцията. Cry
Ще се справиш, бъди спокойна. Тя колко кг е? Утре ще взема нашата след кастрацията. Ама тя е дунда глезена, кой знае колко време ще се сърди.

# 258
Ще й мине.
Ушатото се сърди няколко дни и то най-вече, че не си е бил вкъщи и е стоял при тези лоши хора.Joy

# 259
  • Варна
Понеже на Лора кастрацията мина преди месец, да разкажа как беше при нея.
Последно яде вечерта преди кастрацията, после вдигнах купите и оставих само водата.
Заведох я към 11,30, самата операция е била между 12 и 15 часа.
Взех си я в 17,30, беше в клетката, будна но настръхнала, видимо стресирана.
Вет каза, че е сложил обезболяващи с отложено действие и антибиотик, каза ако иска може да яде и пие вода, да не скача по високи места, да не гризе конците.
Прибрах я с такси, отворихме вратичката , излезе залитайки, първо се скри под дивана, но след това се премести в стаята на детето и там в един куфар влезе, аз или другите вдигахме капака за да я наблюдаваме.
Не мръдна четири часа и половина, после внимателно започна да обикаля апартамента, не залиташе, качи се на перваза на спалнята от втори опит, опитах да я спра, ама без успех, след което спа в кошницата си в спалнята.
Не е повръщала. Самата операция беше сантиметър дълга с две кончета (резорбируеми)с възелчета в основата им, едва днес едното падна, очаквам и другото до ден, два.
Радвам се че си мина от реда, зор ми беше дали ще повръща (най големият ми страх) и да не врещи от болка цяла нощ(това съм го преживяла с Енджи преди 20 години).

# 260
Преди 20 години сигурно не са давали обезболяващи след кастрацията или защо врещеше Енджи?

# 261
  • София
Дара, докато не излезе напълно от упойката е добре да ѝ приготвиш нещо мекичко на земята. Хем ако тръгне нанякъде неориентирана да не се нарани, хем ако се изпусне да не намокри матрака/дивана. Много вероятно е да ти я дадат адекватна, но да знаеш, че е напълно нормално както върви, да падне и да заспи. Затова храна и вода се дават чак когато са с нормално поведение. Иначе могат да се задавят. Всичко това е за класическата упойка. Ако е с райски газ са като надрусани - свръх превъзбудени, пълни с енергия, не лягат и за минутка. Само един котарак съм кастрирала с такава упойка и го нахраних рано-рано. Не спря да обикаля, да ближе празните купички, да недоволства.

Зуки, щом не маркира, изчакай още малко! Да, казват, че е безопасно и на малка възраст, но не пречи да се съобразим доколкото можем и с другото мнение. Но започне ли да маркира, действай! Независимо колко е голям.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 22:30 от Тaня67

# 262
  • Варна
Преди 20 години сигурно не са давали обезболяващи след кастрацията или защо врещеше Енджи?

Ох, не знам и аз, тогава бях на 15, тийн, нищо не отбирах от отглеждане на котки, Енджи беше на 8 и беше започнала да прави тумори на млечните жлези, това и беше първата операция (не беше кастрирана). Помня че цяла нощ изкара на килима и през 15 минути врещеше милата, тамън затвори очи и се унесе и явно идваше някаква болка и писваше. На сутринта я занесох на наште, за да поспя, беше се успокоила вече малко.

# 263
Ще я отведем в 8.30, а трябва да си я приберем до края на работния им ден.

# 264
  • София
За 4 години кастрирах 3 котки- Блеки и Маци почти заедно (на около 1,5 година и двамата) и Чари- миналото лято.
Блеки си го взех същия ден (напълно адекватен, непишкал през целия ден и много гладен).
Момичетата бяха кастрирани безплатно и пренощуваха в клиниките и те бяха адекватни. И тримата бяха добре обезболени и с депо антибиотик (само Чари се беше опишкала от страх, но тя и на отиване го направи).
Никой не ми се е сърдил,  като се прибраха веднага се "захванаха" с обичайните си занимания, Чари дори си накърми котетата.
Голям страх брах и за тримата- за момичетата ревах,  че не бяха при мен, а са сами- уплашени и изпитващи болки.
Dara, всичко ще е ОК!
Всички минаваме през това- мъчно ни е, че им го причиняваме; мислим ги, докато си ги вземем; страхуваме се, като си ги приберем...

# 265
Лека нощ от кастрирана Сфинкска Simple Smile
Heart Eyes

# 266
Добро утро! Петъкът дойде...
Ефи...

# 267
  • Варна
Добро утро,
откъде се сдобивате с тези сочни треви за котаците? Семена ли са или готова трева, никак не се справям с тревата, а Късметка си я търси. Маслин си пасе навън каквото прецени.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 11:27 от Мира Иванова

# 268
Веднага казвам. От Стефанов. https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/maltsovi-pasti-i-koteshki-tre … a-100-grama-41402

Поливаш семената с вода и на втория ден покълва.
А, това става, ако я полееш два пъти и забравиш да я посееш до 5-ия ден (супер много коренчета, които трудно се разплитат после):

Една такава кутия е достатъчна за голяма дълга саксия. Няма нужда от много пръст. Пълня пръстта до половината на височината на саксията и поливам през 2-3 дни. Расте светкавично бързо. Това ми е втора кутия, мисля да я поръся на Джеми...

# 269
  • Бургас
А необходима ли е тревата?
Без нея има ли опасност за здравето на котката?

Общи условия

Активация на акаунт