Любители на котки - Тема 170

• 30 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Ето ви един котешки шал на добра цена вече Simple Smile
https://www.answear.bg/p/medicine-shal-basic-373124

# 241
  • София
Имам въпрос към пазаруващите от зооплюс. В момента има 20 процента намаление на продуктите, които могат да се купуват със zooТочки. Виждали ли сте по-голямо намаление или да действам. Събрала съм доста и сега с намалението ми стигат за почти всичко. Хвърлила съм око на Catit Design Senses Tempo игрална релса, мисля че някой я беше и похвалил преди време.

# 242
Според мен няма смисъл да чакаш, Aila. Похвалвам много и въдичката от точките, която е като опашка с перца накрая, умират за нея. Релси бях купувала, но бързо им писнаха и ги подарих на друго коте.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 14:20 от noragami

# 243
Въдичката, за която казва noragami, и Блеки много я харесва. При него просто издържа един ден и адиос. Поръчах аз едно като активна гимнастика за котки Grinning Разши го маймуната, пак за един ден. Снощи съм го шила, че иначе пада Grinning

# 244
Вашите маци, които излизат навън, имат ли кърлежи. Вчера съседката, която гледа котката ми през седмицата, ми прати снимка с кърлеж. Понеже е дългокосместа и козината й през зимата е станала доста дълга и гъста, трудно се откриват. Веднага отидох до вет и ми препоръча Фронтлайн. Учудих се, че действа и срещу глисти, а е с външна употреба.

# 245
  • София
Аз извеждам Аш от време на време. Катери се по дърветата, рови се по тревите. Кърлеж не е хващал.
Последно му сложих НекстГард комбо.

Aila, взимай. Аз до момента не бях виждала промоция на продукти с точки.
Аз имам Catit Design Senses Super-Roller-релса. И двамата си играят с нея.

Въдичката опашка беше изчерпана последният път когато исках да взема. Подобна им взех от Германия и изобщо не я отразиха.

# 246
Против бълхи и кърлежи, както и против вътрешни паразити преди много години тогавашния ми вет ми препоръча българските хапчета Празимек (котешкия, защото има и кучешки с друг състав). Изпитано лично на предишната ми котка, която лятото доста време беше селянка, както и на селски котарак. Работи бизотказно, ако се дават на 3 месеца - няма нито бълха, нито кърлеж. При това е евтино, за разлика от модерните капки.

# 247
Все се каня да питам, някой ползваш ли е тези?
На много добра цена са в Амазон

# 248
Котка родена на Великден щях да я кача за Великден, ама не мога да се сдържа... Сънито мъти... Smile

# 249
Здравейте, момичета! Утре ще водя Бела на кастрация и ми е много притеснено. Хем се страхувам за нея, хем изпитвам вина, че ще ѝ причиня този стрес и тази болка. Какво да очаквам и какво да правя след като я взема?
Ето я и нея:

# 250
Аз натресох двумесечно момченце на тригодишна кастрирана женска. Тя дойде в нас на 5 месеца от къща, но е била бита от "мъжа" в къщата. Страхлива е, крие се от гости, усеща кога някой е ядосан и пак се крие. Той идва при нея и я гони за място, за храна - тя яде първа, той чака. Тя му ръмжи да се махне, той не винаги го прави - ако е за храна, той отстъпва, за място - тя. Лошото е че той е ням. Директно напада, почти не издава звуци. Издава скимтене ако проси храна или се натъкне на затворена врата.

Имам нужда от съвет:
Кокорчо стана на 7 месеца. Много я гони, много се бият. Звъннах на доктора, ходим в Свети Серафим. Казаха че 70 лв е клъц, 40 лв - кръвни, но те са по желание. Фуния няма да има. Втория път звъннах да уговорим час. В разговора се оказа че за доктора е рано. Той иска да е на годинка, да се развият пикочните и половите пътища. Казах му че бързам защото много тормози и бие другата котка. Той каза, че може да е за власт, територия, игра, не полов нагон. Каза да чакаме маркиране - урина извън тоалетната. Засега не е имало, а и не се е качвал на гърба й.
Дали да вярвам на доктора? При него кастрирахме нея, не е имала проблеми. Дадохме  я сутринта, взехме я следобед. Беше с фуния, но не я усети. Надебеля леко, по - скоро отпусната кожа. И двамата ядат когато поискат.

# 251
Dara888, много красива Бела си имаш Heart Eyes
Това, което си решила е добро и полезно за нея, понеже ще й спести вероятни сериозни здравословни проблеми, а и вие няма да трябва да се тормозите докато тя се мъчи при всяко разгонване.
В повечето клиники лекарите са достатъчно добри и за тях кастрацията е рутинна.
Обикновено в първите ден-два маците се държат по-странно, защото още са под влиянието на упойката, след това всичко се нормализира. Следвай препоръките на клиниката за вода, храна и т.н. Освен това е хубаво котчицата да е на топло, за предпочитане да няма много варианти за скачане и катерене.
Няма страшно, всичко ще мине добре Flowers Four Leaf Clover

# 252
Благодаря, Флори! Ще гледам да съм все до нея, но се грижа и за майка ми, която е не само на легло, но и с ковид в момента. В повече ще ми дойде, но не мога да отлагам. Започна да я влече навън и да излиза по-често на двора (живеем в къща и котките, които съм имала, през 3/4 от времето са вътре, но излизат и навън, особено лятото. Като е кастрирана, предполагам няма да настоява да излиза. Иначе скача по мебелите, тича, все бърза, много е припряна. Доста ще трябва да я контролираме първите дни.

# 253
  • Бургас
Зуки,и нашият вет каза годинка.
Някои казват друго.
Харко още преди Коледа беше направил тук-там пиш...рано било.
Накрая вече когато взе да смърди на пор,док се съгласи.
И на мен каза за пикочните пътища,те при мъжете са по-тесни,явно при котараците са достатъчно развити чак към годинката.

Dara888,ще я боли,това си е коремна операция.
За Харко док каза да го държа няколко часа в транспортната клетка.
Аз помолих да има обезболяващо,човекът и антибиотик даже е сложил.
Котаракът беше много уплашен,той си е страхлив по принцип,кри се два дни,после си беше добре.
Мацинка сигурно също ще е добре след два дни.
Не ѝ давай след 24:00 вода и храна.
Нашият вет каза,че вода може и до по-късно.

# 254
Ветеринарите ще обяснят.
При женските е необходимо повече време за възстановяване. Ще я следиш да не скача, конци да не гризе, да е на топло, може да повръща, така че внимавай с водата и храната. Аз на нашият вечерта дадох само малко вода и по-малко храна като увеличавах дозата с всеки изминал ден. Нас ни предупреждаваха, че може да повърне, да се изпусне, нищо не се случи, но не мигнахме цяла нощ. Подготви се психически, че ще е неадекватна, Ушатото се опитваше да ходи, но не успяваше и се влачеше, залиташе и преплиташе краката. Всичко мина за една нощ, на следващия ден си беше същият.
Успех и пиши като я прибереш.
Скорошно оздравяване на майка ти, всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт