Любители на котки - Тема 170

• 30 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Нещо си “сгазила Лука “…

Днес Джуджи на невероятно място се покачи.
И дрема там цяла сутрин…

# 226
Никакъв лук не съм сгазила  - просто си е такава. Сутринта, докато си пиех кафето, беше в скута ми, тъпчеше и мъркаше. Въпреки, че ме изхвърлиха в отпуска, снощи се наложи да работя спешно до много късно вечерта. Днес на обяд отмарям в дремка и се събудих с мъркащо космато и мустакато отопление върху корема ми:

Но по някое време реши да унищожи цветарника и всичко върху него. Сега кротко спи в леглото ми.

# 227
Леле какви зелени очи има Мъри. Страхотни са.
Първата ни котка Матилда беше чисто черна, с такива зелени очи.
Много обичам зеленооки котки. И Ая е със зелени очи, но нейните са светло зелени.

# 228
  • София
После дойдоха и каишките.Миришат изкл приятно.
Тази която взех на Аш ми миришеше остро, на треви разни. Може и валерианът да не ми е харесал. Определено беше "бляк".

Щях да пиша, че и Хари и Аш ги делихме... Но ми навя страшно тъжни спомени и ще си/ви го спестя.

# 229
Имам едни хапчета, хранителна добавка, с валериан. Пия ги като не мога да заспя. В момента, с който отворя шишенцето и Блеки пристига. Мъчи се да ми отвори шепата и да си близне Grinning

Мъри е голяма красавица Heart
А Мая, Мая ми липсваше много в темата. Добре че Джастето ни напомни за нея Heart Eyes

# 230
Пишете за котки и валериан. Никога моя котка не го е подушвала, но по спомени от четене той възбужда много животинките и те пощуряват. Така че не вярвам да ги има в миризмите, които трябва да ги успокояват. За мене мирише много гадно.

# 231
Ветеринарят ми каза, че този за котки бил друг. Аз съм му взела, да имам за всеки случай, ако настъпи любовния период, да съм подготвена. Трябвало да го пие 5 дена, за да има ефект. Питала съм преди да му пръскам драскалката с такова привличащо с валериан и ме предупредиха, че от него може да е като надрусан Grinning

# 232
Миризмата на валериан и аз не я понасям.Тази не е такава-по-скоро е като мента или нещо подобно.За валериана дори съм чела,че евреден за котките,защото им води неспецифично/надрусано/поведение.Зак откакто  отворих пакета с каишките,само се въргаля на пода и върти.Много силно миришат,не знма как ще устискат 30 дни.
Мари,аз съм от тези,които искат да знаят,а не да им се спестява.Ще с ерадвам да разкажеш как е било при Аш и Оникс.Също,снощи си мислех да питам,когато говорите за котки,които така и не са се разбрали,за какви става въпрос.Голяма с малка,еднополови,разнополови..?
Ирина каза,е битките при мъжка-женска не са като битките на два мъжкаря и мн бързо се разпределят ролите,като женската се подчинява на мъжкия.
От сутринта Зак се качи горе и я чака.Тя пък се навря на скришно под едното нощно шкафче и е притихнала.Фучи и съска само,когато Зак се доближи на педя от нея.Обаче видях мокро петно,Зак го мириса и си отвори специфично устата.Мисля,че Сакура се енапишкала от страх.Имам едно малко чанче от сватбата на брат ми.Когато прекалят,им дрънкам с него и замръзват веднага.
Зак използва,че Сакура се крие и се оваля във всичко в спалнята-килим,под,храната и,леглото и,каквото намери
Когато ходих да я успокоявам и я погалих с пръст/щот не стигам друго/главичката,Зак пак ме ухапа два пъти.
Имам спомени от мин год и първият и последен сняг на Зак
.

И от преди секунди-хем ми е смешно,хем ми е тъжно.Пак крещяха и се качих да видя,Зак беше на стълбите,застанах зад него и се заоглеждах къде е Сакура,като се държах с едната ръка за перилото.Зак ме цапардоса с лапа без нокти по нея и ме погледна.Много ми е сърдит и той.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 09:19 от red soul

# 233
red soul, за събиране на няколко котки на едно място всичко е относително. Когато доведох вкъщи голямата котка от улицата при малката котка (разликата във възрастта им е месец-два-три) и търсех съвет за тяхното сближаване, околните ми казваха 'оооох, еднополови котки и на близка възраст'... Когато доведох от улицата вкъщи на двете котки, котараче, по-малко и от двете, околните ми казваха 'ооох, разнополови котки'. И Зилкен сме давали, и Фелиуе френдс все стои включен, и Калмвет сме давали, и успокояващ нашийник сме слагали на най-малката (още преди да си има 'сестра и брат', защото беше у-ж-а-с-н-а)... Истината е във времето. 😀 С времето се напасват. Но и много се променят. Малката сега е най-послушна. А горкият малък кротушко, който само стоеше и гледаше момичетата как си играят, сега е най-големият бандит. Не спят залепени един за друг. Рядко ги виждам да се мият един друг (ако това е критерий за близост), но само как си играят?! 😆 Скъсват се от игра - гонене, дебнене, боричкане, говорят си, викат се. Мисля, че са мнооого щастливи, че са заедно. Толкова, че заради техния рай, сме жертвали много неща от реда и домакинството вкъщи. А в това отношение аз бях...

# 234
  • София
При Хари и Аш... Хари го прие  - "не ми пречиш". Имали са моменти когато бяха заедно, но не са си играли.
Хари съскаше рядко и то само на Аш. На Аш му се играеше много и му скачаше (за игра). Правеха кълбета, но без последствия. В началото Аш беше на земята, по гръб и с вирнати лапи.
Когато Хари грохна обикновено той падаше и плачеше. Аш спря да му досажда. Лежеше до него.
Хари не ни беше сърдит.

Аш се промени след смъртта на Хари. Към хора винаги е бил добронамерен, много обича деца. Но "скачаше" на кучета и котки. Тройна опашка, ръмжене, съскане.

Когато доведохме Оникс само опашката на Аш не беше настръхнала. Размахваше и лапи. Не ни е бил сърдит или поне не сме забелязали.
Няколко дена фуча, ръмжа, съска, ви. Наду ми главата. Не ми издържаха нервите.
До кълбета не са стигали, защото през по-голямата част от времето бяха разделени. При близка среща Оникс се подчиняваше, ляга.

Това са първите им снимки след като сложих каишката на Аш

Аш е с лапа във въздуха, готов за бой.

На 5 ден вече е бил майка.

# 235
Но първо Аш,после Оникс са били малки котки.Сакура и Закари са връстници.Сега е спокойно в къщи,ко пак са си всеки в територията,макар всичко да е отворено.
Сакура направи и двете неща от страх.Попистих и я гушнах,а тя се сви в мен.Зак гледаше.После галих него,после Сакура,после пак и така и двамата се успокоиха Сакура спря да съска,Зак не посяга да ме хапе Ще видим.Мисля,че при разнополови котки нещата са други.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 11:20 от red soul

# 236
  • Бургас
red,даже ти е много сърдит,нарушаваш му реда.Котката на баба ми,Моли/Писанка ме е била с лапа,без нокти.

Пушех тогава още,стоях на стълбите и си димях доволно,извиках едно коте,хем от нейните,да му дам храна.Моли беше до мен и явно се ядоса,изсъска и ме перна по гърба с лапа.
Тя е много умна котка,но явно смята,че се разпорежда в двора,в крайна сметка тя си живее там,а аз ходя от време на време и ѝ развалям реда.
Simple Smile
Сакура хапва,пие водичка и си ползва тоалетната,нали?

Нали Зак беше лятото при друг котарак временно?Но май беше на чужда територия.

# 237
Последни снимки.Тя слезе,тук се гледат Той е изкл спокоен,дори не се е наежил,тя се е вдървила от стрес.

Зак беше при друг мъжки,но на негова територия и там беше подчинен.Зак не е лош,той не напада.Сакура също не е лоша,тя съска от страх.
Сега Зак се качи и яде от храната и.После слезе.Тя го ледаше без звук от една кула от кутии.

# 238

Хах! Вчера си поръчах същата тениска, ама в черно. Дано да отговарят размерите, че и аз ще трябва да я подарявам после... Smile

# 239
  • София

Хах! Вчера си поръчах същата тениска, ама в черно. Дано да отговарят размерите, че и аз ще трябва да я подарявам после... Smile
Хубаво, че писа! Учудих се, че я има в черно и погледнах. От котешката тениска са заредили всички номера. Simple Smile Подадох заявка за връщане и ще поръчам нова по-голяма. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт