Любители на котки - Тема 170

• 30 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Не знам защо,но играе повече от преди кастрацията,скача,беснее...
Наскоро писах и за друго коте - малки са още и им се играе. Олекнало им е след кастрацията, нямат други грижи и мислят само за игри. Wink

Ред, притеснява ме, че стават на кълбо. Дано химията подейства и да ги успокои! Предишните ми котараци се скараха след като живяха 2-3 години заедно в мир и приятелство. И точно на кълбо ставаха. Хвърчаха косми като в някой анимационен филм. Можехме да ги разтървем само с метлата. Наложи се да живеят в различни стаи, а ние да сме "регулировчици" до края на живота им.

Със сегашните също не винаги положението е блестящо. Понякога се поступват, но в повечето случаи кротуват. Важното, че е постигната някаква йерархия. Докато има отстъпващи, няма проблем със съжителството. Иначе моментите на нежност са непрекъснати - гушкат се, ближат се, топлят се ... И в следващия момент се чува някой вик. Joy Котешка му работа! Вече не се впечатлявам, стига да не се бият наистина ожесточено.

Дано не е в разрез с правилата на форума, но след дълго дебнене успях да взема тази дамска тениска в размер М за дъщеря ми, която носи С или М. Толкова е умалена, че сигурно отговаря на ХС. Няма никакъв проблем да я върна, но реших, че може някое детенце или слаба жена от темата да се зарадва. Simple Smile Наблюдавам я сигурно от месец, но освен двата най-малки размера, другите са все липсващи. Купих я за 4.90 лв.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 17:34 от Тaня67

# 211
Здравейте!
Благодаря на всички, които писаха по въпроса ми със зъбчетата, след това потърсих в интернет някаква информация по въпроса за да се образовам. Реших да изчакам ден-два и не ходихме в събота на лекар. В неделя вечерта по време на игра Кай сам си изби единият горен кучешки. Видях го, че нещо примлясква и станах да видя какво е, защото понякога отскубва от някоя играчка пухчета и ги яде и видях, че няма зъб. Час по късно върху леглото, където се е бил с възглавниците намерих вторият кучешки. Аз се притесних, че така с удари са му паднали и в понеделник бяхме на преглед.  За щастие не е успял да се разбрани.
От както сме го взели ходим във Ветмедикус (София), Студентски град. Най-близо ми е, а и преди време съм водила няколко пъти намерени котенца за прегледи и винаги са много внимателни и любезни.  В поликлиника та работят 4-ма лекари, нас са ни обслужвали 3-ма (д-р Петров, д-р Найденова и д-р Цонева) . Доволни сме, внимателни са, обясняват всяка манипулация, всяко лекарство. Какъвто и въпрос да задам ми се отговаря изчерпателно. Дават примери, съвети. Всеки път, когато ходим винаги има и други пухчета, на които се обръща внимание. По този начин добих и малко впечатление от д-р Стойнова. Веднъж преди нас имаше жена с възрастно женско улично коте, което явно имаше сериозен здравословен проблем и тя искаше ефтаназия. Докторката обаче каза, че това си е живо коте, което с изследвания и помощ може да оздравее и й каза да не се отказва от него щом го е прибрала и е решила да се грижи за него.
Djaky, стискам палци на Чочко и на Жужу!
Red soul, дано Зак и Сакура бързо да преминат през периода на опознаване и да станат приятели. Аз мисля, че реакциите им са нормално - тя се страхува от новото място, той си пази територията.
Tiger Lily, гушки на Магинка и на нея бързо да й минава.
ТришаР, Кай гледа телевизия. Много му харесват предавания по Нешънъл за птици, анимациите за миньорите също много му бяха интересни.
purple alien, аз реша докато спи. Като цяло всички процедури - ресане, рязане н нокти, почистване на очички ги правя докато спи. Пробвала съм и като е буден, но си мисли, че играем и почва да скача и хапе. Преди няколко страници писах за двустранна четка със зъбчета и четка като ползвам четката. Той е малък и козината му е пухче. При нас ръкавици и гребени нямаха ефект.
Аз давам всеки ден малцова паста. По указание 1 см за котка 3-4 кг, Кай е под 3 кг още и му давам пак толкова. Много се ближе, дори на сън и като му дам по-малко го чувам, че кашля. Не съм му взимала все още трева.

# 212
Днес пристигна всичко.Намазах ги с масло.Сега са като гелосани,дори облизваха от ръката ми.После дойдоха и каишките.Миришат изкл приятно.Не знам за котките,ама на стопаните действат успокояващо.След борба им ги сложих и си сипах вино.К;вото-такова!
Срещнах ги преди малко-Зак с повод,защото е свикнал и за да имам контрол.Сакура се беше навряла в едно тясно място.Зак беше мноооогооо предпазлив.Беше ту спокоен,ту наежен.Аз говорех непрекъснато и на двамата,галих него и каквото стигах от Сакура.След 15 мин,Зак с едоближи до мястото,където беше тя и тя откачи.Явно го прави от страх.После махнах повода на Зак,и говорех,за да знаят,че съм там.Зак пообиколи,подуши и си слезе долу.Аз измъкнах Сакура,която виеше и се вкопчи в мен с нокти,но беше от страх.След минути у мен се успокои.
Оставям всикчо отворено и да се оправят.Сега,обаче Зак спи долу,все едно няма нищо,дреба лежи на спалнята,макар,че може да слезе долу.Няма да ги ограничавам вече.Сега имат нашийници и масло,а сблъсък,така или иначе ще има.Нека да  епо-скоро и да си разпределят ролите.

# 213
Ред, жал ми е за Сакура. Толкова преживя горката в последно време. Напусна уютния си и сигурен роден дом и стопаните си, посети две жилища, преди да стигне до новия си дом. И там намери себеподобен, с когото не знае как да се отнася. Явно й трябва време, за да свикне.
Между другото, много котки стават агресивни от страх. Справка - Мъри. Най-страхливата котка, която може да се роди. И от страх става много агресивна към гостите в къщи. Да не говорим какъв е дзвер, когато остане сама и идва някой да се грижи за нея. Вече няма кандидати - не искат да се сдобият с рани от котешки нокти.
И на Зак не му е лесно - някой нашественик да му наруши котешкото царство.
Дано все пак да се приспособят един към друг.
Защото няма как да станете герои в епизод на "Моята котка от ада".
А и ти в старинното наето жилище  няма как да слагаш по стените полици и други котешки приспособления.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 23:38 от Недоволна

# 214
Успех Red!
Дано нощта мине спокойно Simple Smile

# 215
И на мен ме е жал,обичам и двамата,но това трябва да има развитие.Няма как да ги пазя в отделни стаи.Дадох им време.Ако ги държа отделно,се успокояват и смятат,че другият се е изпарил.
Сакура ще  е щастлива тук,само да се успокои.

# 216
Ред, сигурна съм, че ще се разберат. И според мен Сакура ще бъде шефът, а Зак ще я следва като кученце Stuck Out Tongue Winking Eye Само имай малко търпение.

# 217
  • Бургас
Ще се успокои,ще се приемат някак.
Много са смешни с маслото,но Зак май също изглежда малко уплашен.
Сигурно не си е и представял,че ще се появи друга котка в дома му.
И аз мисля,че е добряк и ще прояви и кавалерство.
Целувки и на двамата.

И Харко е страхлив,но освен мен не напада никого засега.Мен си ме е драл доста обиден,не е било от страх.

Таня67,олекна му,да.Много.
Не мрявка,не мирише на пор,само мисли какви бели да прави и как да се глези и гушка.Скача,бяга,катери се и събаря чаши и каквото реши,че ще ме ядоса,ако падне.
Детенце си е,хем се ядосвам,хем ме напушва смях.

# 218
Ред, стискам палци всичко да се нареди бързо и да си станат другарчета Зак и Сакура Hug
Купих фурминатора днес след работа. Пак не е въодушевен Блеко, но успях да го посреша и да събера пух. Заспал и буден е еднакво при него Grinning
Някой беше казал, че не се ползва всеки ден. Правилно ли помня?

# 219
# 220
За фурминатора - дали мога да купя един за всички. Мисълта ми е - че Шошо е дългокосмест.
Има 2 вида - за къси и дълги косми.
Какъв да взема?

# 221
  • София
За фурминатора - дали мога да купя един за всички. Мисълта ми е - че Шошо е дългокосмест.
Има 2 вида - за къси и дълги косми.
Какъв да взема?
Не знам дали този за дългокосмести върши работа за късокосмести, но обратният вариант определено не става. Дадох моя фурминатор на приятелка с персийка и изобщо не се получи. Много са му къси зъбчетата. Иначе се различават и по размер. Има за малки и големи котки. С по-малкия гребен става по-бавно, заради по-малката площ, която обхваща, но пък минава и на по-"тесни" места.

Отдавна не бяхме виждали красавицата Мая! Heart

Зак е много смешен! Като пънкарче е! Simple Smile Дано се спогодят в най-скоро време! Hug

Вижте какъв сладур - цък

# 222
Все още мисля, че е кученце…

За фурминатора - да и размерът е проблем. Шошо е 6 кила, Джужди 2.4 а Сивчо 4…

# 223
  • Бургас
Коте е.Муцунката,лапките,гърбът,не могат да се сбъркат.
И е мъничко,сладурче е.
❤️ ❤️ ❤️

# 224
Все още мисля, че е кученце…

За фурминатора - да и размерът е проблем. Шошо е 6 кила, Джужди 2.4 а Сивчо 4…
Котка е на клипчето. Поне аз не съм виждала мускатако куче.
И да се оплача - от ден-два Мъри ми ходи по нервите. Иска да я галя както е било винаги, но почва да дере и да хапе.
Преди години унищожи всички цветя от огромен двуметров цветарник. След време постепенно почвах отново да го зацветявам (с растения, които издържат на тъмно). Почти се запълни, и днес целенасочено събори една саксия. Скарах се, след малко пак с лапи на цветарника. Изхвърлих я в хола, където е любимата й лидълска къщичка. Преди малко пак я пусна, при искането да я погаля първо ме захапа не много леко по ръката, след това и нокти извади. Преди това се опита да ме захапе по глезена.

Общи условия

Активация на акаунт