Любители на котки - Тема 170

• 30 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
https://zoozazo.com/cathy-clever-zatvorena-toaletna-za-kotki-kerbl
Някой има ли тази тоалетна. Удобна ли е за котките. Получава ли се изтичане през процеп или нещо друго извън тоалетната?

# 271
  • София
https://zoozazo.com/cathy-clever-zatvorena-toaletna-za-kotki-kerbl
Някой има ли тази тоалетна. Удобна ли е за котките. Получава ли се изтичане през процеп или нещо друго извън тоалетната?
Аз имам една такава и една подобна, но с отварящ се и нагоре капак. Втората ми е много по-удобна за почистване, а не е по-скъпа от посочената от теб.
Успяват да изкарат и навън моите, но не колкото от незакритата.
Такъв модел предпочитам аз - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/za … i_toaletni/602568
По-евтина е и е много по-лесно да се обслужва. На тази конкретно в началото закопчавенето не ми работеше добре, но сега закопчава, но можи би бих избрала друг модел, примерно този - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/za … i_toaletni/416868

# 272
Amy ka,
Пише ли какво растение са всъщност семената? Трева или нещо друго житно?

# 273
Здравейте!
С какво изпирате нещата на котето - одеялца, играчки, легълце и т.н.? Има ли специални препарати или някакви без аромати? Покрай нас има много строежи и колкото и да чистя едно отваряне на прозореца и всичко е в прахоляк. Кай тича навсякъде, завира се къде ли не, скача в лопатката като се мете покрай тоалетната и после всичко се прехвърля по нещата върху които спи. Играчките се носят зад гардероба, между стената и леглото.

Dara888, стискам палци на Бела бързо да се оправи. Бързо оздравяване и на майка ти!

Хубав петък! Hug

# 274
Аз пера всичко, което може да се изпере с обикновен прах за пране, без омекотител. Като приключи пералнята, пускам второ изплакване. Но аз и с моите дрехи така правя.

Забравих да кажа. Бих искала да нагушкам Кай Heart Eyes
Дара, стискаме палци и лапи, всичко да мине безпроблемно и да е бързо възстановяването. Бързо възстановяване и на майка ти.

# 275
Здравейте, мога ли да давам пауч за кастрирани котки за над 12 месеца на котарак на 8 месеца? С каква храна храните кастрирани които нямат още 1 година? Британско е котето, ако има значение.

# 276
Rose, на мен ми казаха да храня с бебешка до годинка, независимо, че бяха кастрирани по-рано. Доколкото схващам логиката, храна за кастрирани се дава или като превенция или при първи симптоми от затлъстяване, но не е напълно наложителна, само защото кастрацията се е случила. А котетата до годинка имат нужда от енергия, за това е по-добре да се продължи с бебешката. За обратния вариант - да се храни възрастна котка с бебешка храна, обаче, ми обърнаха внимание, че товари черния дроб и трябва да се избягва.

# 277
  • София
ROSE1234, на малкият (8м), кастриран, все още давам бебешка храна (суха, пауч, консерви).
По тази причина и големият все още похапва бебешко Simple Smile На него обаче съм му взела и храна за адулт. Малкият не я яде.

# 278
  • Варна
Колкото ветеринари, толкова и мнения, казвам аз. Хранех Лора с Проплан за котенца, онази която е подходяща и за кастрирани котенца, е да, ама вет каза, о няма нужда вече да я храните с бебешка храна (9 месечна към датата на кастрацията) и аз, какво , какво, започнах да я храня с Кат шоу за възрастни, ако започне да затлъстява, тогава да и давам за кастрирани. Сутрин продължава да яде по 1 пауч на феликс за възрастни.
Отглеждаме си циркова котка явно. Много обича да играе с въдицата от Пепко, скача на поне 50 санта от земята и прави дъги с тялото си или хвърлям и опаковка от вафла , но вързана на възел и има моменти идва ми я носи на дивана, пак да и я хвърлям, голям е маймун.

# 279
Благодаря за отговорите! Зачудих се дали трябва специална храна, понеже на храната пише, че има добавки за здрави бъбреци и уринарни проблеми които може да възникнат след кастрирането. Но наистина все още има нужда от храна за малки котета, защото още расте. И затова се обърках в стремежа си да му давам най-доброто за него....Мисля, че видях в сайтове пауч за кастрирани над 6 месеца, ще потърся пак. Но масовата храна за кастрирани е за над 1 година.     

# 280
Благодаря за положителната енергия, момичета! Преди час прибрахме Бела. Мокра е при опашката, явно се е изпуснала. Унесена е, гледаше сънливо, но явно позна, че вече си е вкъщи и пак се отпусна и заспа. Сложих я в котешкото легло, но искаше да излезе от него, затова я сложих обратно в кашончето, с което я прибрах (нямам транспортна клетка). Погалихме я, говорихме ѝ и пак заспа. След 10 дни да я отведа да ѝ свалят конеца (един е). Защо не са ѝ сложили саморазграждащ се, не знам.

П.П. Докато пиша, тя излязла от кашона. Искаше да се качи на прозореца, където обича да спи и да наблюдава. Качихме я, слънцето я напича и заспа седнала. До прозореца е леглото, но големият син сега е "охрана", да не падне.

# 281
Ако се чудите кал я караме:-) Изкарах я от зоната и на комфорт.Днес са долу,на едно място Освен масло и нашийници,върви и успокоителна музика за котки от тубата.Зак е разкошен Не съм очаквала това от него.Държи се великодушно и мнохо тътпеливо-спокойно.Пратих клипове на Ирина Каза "Държи се разкошно,като гръцки бог".Аз вече ги оприличавам като съпруженйа двойка с голям стаж.Момичето ми фучи и съска без повод и причина,комчето ми е над нещата и не му дреме.Изчаква да и минат дяволите.Одеве,тя се беше скрила в къщата си,която направихме с малък отвор и му фучеше от там,макар той да не беше наблизо.Той я погледа и скочи да удари няколко лапи,без нокти,без звук,върху къщата.Дреба не спря.Зак отиде до тоалетна,върна се.Погледна към къщата замърка веднъж,оназ му хъсна,той повтори-пак същото,и отиде да си легне.
Баш нещастлив мъж с фучаща жена.

# 282
  • София
Ред, щом е "замъркал" ще се спогодят. А Сакура ще му се качи на главата Joy

Моите имат едно особено мяукане/мъркане когато се търсят. Хари често ми мъркаше така.

# 283
  • София
Много ми е мило, като чета за Зак и Сакура.

# 284
Amy ka,
Пише ли какво растение са всъщност семената? Трева или нещо друго житно?
Rolling Eyes Мариета, етикета е изцяло на немски, ама не пише. Пише "котешка трева". Друга инфо няма.
Потърсих как изглежда житото. Ами, май е жито. Идентично изглеждат семената. Но освен семената има и нещо като дървени стърготини и стрит блестящ материал като мида в кутията.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 18:48 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт