Любители на котки - Тема 170

• 30 364
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Мари,на Зак е същата.и аз взех най-големия размер,но вече му е малка Сакура,обаче се измъкна точно от тази/беше бебешката на Зак/От сегашната не може да излезе и не я усеща дразнеща,защото са две тънки каишки, реално

# 496
  • София
От Стефанов ли е това, AnMary?
Да, моят е син.
Вземи най-големият размер. XL мисля, че е.
(Провери работното време. На магазина в Люлин днес му е последният работен ден. След това го затварят за седмица, за ремонт).

В началото беше с повод 3м, сега му взехме 5 (автоматичен).
Като малък беше с нормален повод и дъщеря ми тичаше след него Simple Smile

Всъщност преди заешкият е бил с кучешки нагръдни на Gloria. Удобен беше, но много бързо му омаля. За разлика от заешкият този се закопчава на гърба. Предполагам има и големи размери.

Сакура,обаче се измъкна точно от тази/беше бебешката на Зак/
И Аш успя да се измъкне веднъж. Не я бяхме закопчали хубаво, накриво, и му беше хлабава явно. Ама нали е глупавичък... не хукна, а почна да подскача и лови мухи Simple Smile Но нямах сърце докато го хвана и гушна.

Сега съм ги облякла и двамата. И са тихи Simple Smile
Аш само лиже и се опитва да махне Сакуреният нагръдник. Може би е с една идея по-тесен. Ще пробвам да му го отпусна.
Купихме го когато беше 4м, т.е. нямал е 2кг. Измъкна се и не съм му го слагала оттогава.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 12:41 от AnMary

# 497
  • София
Само да предупредя тези, които пишат и четат отскоро в темата. Разходките са нож с две остриета. Повечето апартаментски котки се страхуват да излизат от дома си. Така и бягствата са горе-долу ограничени. Ако свикнат да се разхождат, стават безстрашни и има опасност да избягат от дома. На повечето котки им е напълно достатъчно да си стоят вкъщи и да наблюдават света от прозореца/балкона. Изключвам бенгалите. Явно те имат необходимостта да изразходват енергията си в разходки.

Пиша това, защото в темата имаше коте, което насила го приучиха на разходки. Горкото, колко се дърпаше и страхуваше! Накрая толкова му хареса да се разхожда, че при всяко отваряне на външната врата се измъкваше. При последното му бягство така и не го намериха. Sad

Ред, доколкото виждам от снимките "двете каишки" на Сакура е същият нагръдник като на Дейзи, а тя успя без проблем да се измъкне от него.

Точно дъщеря ми беше пуснала на живо да гледам как Дейзи само се качва на стената и не може да отиде при съседите и госпожицата направи някакво факирско движение, при което нагръдникът остана на каишката, а котката отново пое на обиколка по покриви и чужди балкони. Joy

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 13:22 от Тaня67

# 498
Таня,и аз от това се страхувам.За разлика от другите ми две котки,Сакура,когато реши,че не иска някъде,се гърчи като спагет с това финно тяло,и се освобождава.За сега,не дава усещане,че има желание да се изкара от този повод.Но не знам как ще бъде,когато види птица навън

# 499
Имаш опит със Зак и Фин, ще внимаваш. Като я извеждаш бъди нащрек.
Уши така и не се научи, не иска и не иска да се разхожда, Топче много обичаше, милото ми момче..

# 500
Благодаря, Таня! И ветеринаря ме предупреди за това. Аз смятам да му взема и раничка с прозрачно лице и да наблюдава през повечето време. Според обстоятелствата ще преценя дали ще има и други разходки или тази ще е първа и последна. Мен също малко ме е страх, но според приятеля ми ще му хареса. Ще видим. Накрая може съвсем да се откажа. Все пак има време до следващия уикенд Grinning

# 501
  • София
Аз не желая да си вра носа в чуждите животи, но съм запомнила предупреждение, че каишките са опасни от гледна точка на задушаване. Явно някои са съобразени с този риск, както Айла обясни за каишката на Страх. Но като гледам всички каишки на Ред, ме обхваща страх, аз не бих била спокойна да оставя котката сама дори вкъщи, камо ли да броди навън без надзор с неоткопчаващи се нашийници. Това ме притеснява в случая, а не  естетическата страна на въпроса или дали са гледани добре котките.
Мади с нейните проблеми с килограмите много ме замисля, чудила съм се дали да почна да я разхождам вън, но все ме е страх от болести. А Таня ми припомни и друг риск. Та, като тегля чертата, ще трябва да пробвам по-скоро с нелюбими храни, колкото и да не обичам да я разочаровам.

# 502
Здравейте.
И аз днес разглеждах транспортни раници с прозорче за котета. С мъжо много обичаме да се разхождаме в планината, по поляни, селца. Представям си, че може да взимаме понякога Кай с нас, но не съм на ясно как би се случило, как ще знам дали има нужда от тоалетна, дали ще му е комфортно. И с нагръдник бих го изкарала - той е улично коте и може да не го е страх и да му е приятно. Лятото в нашият парк видях най-различни животинки на разходка - зайчета, папагали, котета, дори морско свинче. Но пък много ме притеснява да не се зарази с нещо, след ужаса с паразитите преди месец се стресирам и като е покрай обувките. Също и на терасата бих го извеждала с нагръдник, за сега само гушнат (не е остъклена и хазяите малко се дърпат да ни разрешат да сложим мрежа).
Хубава неделя! Animal Heart Eyes Cat

# 503
"Всичките"каишки са две.Едната е нанизана на ластиче за гривни и се къса спокойно.Другата,доказано се разкопчава сама.Още първия път,когато се сборичкаха,намерих падналите каишки.В къщи няма какво опасно да им се сличи,навън,калто обясних,сами вече няма как да излизат.Но пък Зак си изкара половин лято разхождайки се навън😊
Това ми е любимо на мен
https://www.instagram.com/reel/CZPc9b_hrkt/?utm_medium=copy_link
В инста е пълно с клипчета на хора,пътуващи с бенгалите си.И не само бенгали.В планина,на лодка..къде ли не.
Мари,къпала ли си ги вече?😊
https://www.instagram.com/reel/CZPCf7WKnmV/?utm_medium=copy_link

# 504
  • София
Ние мислихме да излизаме, но нашите не са обезпаразитени. Слагам капки. Ще ги изведем като ги накапя.

как ще знам дали има нужда от тоалетна, дали ще му е комфортно
Аш навън стиска. Като се приберем пие вода, яде, пишка.

Нашата раница е от Емаг. Сферата може да се свали и да се замени с плосък кръг. Не съм използвала кръга.
Интересно му е. Започва да нервничи при дълга разходка, да кажем около 2 часа. Предполагам, че може да се комбинира - разходка в раница, а след това с повод.

Купила съм кучешко шише за вода, но Аш не пие от него. А пък Оникс пие от обикновено шише, даже го хваща с лапа и си го навежда. Естествено се олива.

Това ми е любимо на мен
Пфф, Аш няма да стои така Simple Smile
Дъщеря ми най-вероятно ще ходи с Оникс на море. Ще видим, има време. "Морето ще му хареса".
Мари,къпала ли си ги вече?😊
Къпала съм ги. Не ми се отваря линка.
Те са постоянно във ваната. Щом пусна водата - пристигат.
Обичат да си играят със струята.
Тези дни бях решила да ги пробвам плуват ли Joy Все не стигам до този момент.

# 505
Точно тези раници гледах и аз, AnMary Simple Smile

# 506
  • София
Точно тези раници гледах и аз, AnMary Simple Smile
Ако си решила да купуваш вземи възможно най-голямата по размер. Аш в нашата раница вече може само седнал да стои. Обръщането му е трудно.
Удобни са за кратки разходки.

Банята на моите завърши с голямо пране Joy
Оникс сам влезе във ваната. Не знам дали мога да плуват. Стоят с разкрачени задни лапи, най-вероятно за равновесие.

Сега лежат завити в спалнята и се облизват взаимно.

# 507
Би трябвало да могат.
Аз ще ги къпя,когато всичко в къщи се успокои.С тези тоалетни,рибени масла...

# 508
  • София
Мечта ми е котка, която обича да се къпе.
С Блеки е истинска война дори измиване на лапички и дупе.
Маци и Чари просто стоят вцепенени- изразяват недоволство с тихо скимтене и мяукане.

Блеки е загубил "позиции" за 2,5 месеца, налазили са му територията и се налага да си я завоюва отново (всяка пролет е така)...

Този котарак е огромен и много красив (Блеки с неговите 6 кг изглежда като бебе до него), та се налага да се намесвам и аз като чуя вой. 😹

Интересно, че кучетата (независимо колко са големи) около нас знаят кой е шефът и не нарушават територията- като го видят да пристъпва напето, настръхнал целия, подвиват опашка и изчезват със скимтене дори и когато са извън двора ни.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 16:16 от AnyHr

# 509
Блеки е разкош! Аз съм го казвала вече.

Общи условия

Активация на акаунт