Любители на котки - Тема 170

• 30 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Харко кихаше или кашлеше,не знам точно,също беше много замаен.
Страшното е минало-събудили са се.
Сега остава раните да зараснат,ако са ползвани стерилни инструменти и е сложен антибиотик,не би трябвало да има проблем.

На нашето дупе изобщо не е поникнала козинка.Стои си обръснато,а май мина месец... Много странно.

# 481
  • София
Споко, ще поникне и ще си стане същия рошльо.

# 482
Ако се случеше кастрацията да я почне следобед, ветката им поставяше някаква инжекция, за по-бързо събуждане. Да речем е кастрирала в 15:00. Обажда ми се, че е приключила и аз след работа към 17:30 отивам да си я взема. Пред мен е слагала инжекцията, побутва я и котката реагира и до час котката вече е будна, с желание да излиза. Дори да се бута и да прави опити да излиза, предпочитам да не я пускам. Даже изгасям тока и си приказваме на тъмно. Това е при обикновена упойка, не инхалационна, но не се сещам каква точно беше инжекцията.

# 483
  • София
Кити вечерта след кастрацията също се наложи да я сложим в транспортната чанта. Упойката явно още действаше и не я болеше, съответно искаше да скача, а не трябваше... Докато бяхме будни около нея имаше непрекъснато някой, но преди да се легнем я сложихме в чантата, нямаше друг начин. И тя много недоволстваше, но по-добре така, отколкото да рискуваме да разкъса шев. На другия ден беше по-поспалива, и след това все едно нищо не е било. Ще се оправят Simple Smile

# 484
  • Варна
Гледах и аз Сакура, че е накичена с нагръдник и други някакви красоти и се чудех защо. Принципно ми е все тая, но прави впечатление отстрани. Не коментирам грижата за нея, котката изглежда прекрасно гледана, просто тия екстри изглеждат too much.

# 485
Въпрос на гледна точка Simple Smile На когото му е туу мач,да си гледа собствените котки.На нас така ни харесва.Не само Сакура но и Зак е накичен.Simple Smile.
Още някой има ли да се изкаже относно котките ми.Все още не ми е станало банално.

# 486
  • София
У нас слагането на каишките означава разходка в двора: Барни си облизва рамената, там където са стояли каишките, когато ги свалим. Обаче ако не се сетя да го изведа, идва до мен и почва да си ближе рамената, като ме гледа в очите, един вид “Сещай се, мамо, че искам да ми сложиш  каишка”.   Кучетата знам, че направо си носят каишките, ние дотам не сме стигнали.

# 487
Моля ви, опитни с отглеждането на маци, дайте указания за приучване на коте към разходка с каишка. Имаме вила, но имаме и лош съсед и не бих посмяла да пусна котето свободно.

# 488
Трябва ми препоръка за настилка за тоалетната,която да има качествата на силиконовата,но да не есиликон.Автоматичната тоалетна аботи месец с едно зареждане.Много съм доволна.Обаче не понасям топчетата силикон из цялата къца.Освен това,не съм сигурна,че когато се ближат,не поглъщат силокон.От няколко дни са с нова,от зоо плюс-царевична,мисля беше,ароматизирана.За аромати не държа,но тази им оставя прах по лапичките и го разнасят навсякъде.Не знам и колко ще бъде трайна.Та ми трябва нова.Някакви идеи?

последно отг на безумния въпрос от последните дни.Разбирам колко много хора са шокирани от това,че котките ми са украсени,разбирам и че в бг е непознато.Обаче ,не разбирам защо хората се чувстват свободни да се изказват за неща,които не ги засягат.Аз също се шокирам от нечии снимки,ама това не ме засяга,а и е както казват тук"стил н аживот",касае само този,който го води.От както се помня мнение на хора,извън близката ми група не ме е докосвало,така че това,което ви е туу мач,шокира или страано,идващо от мен,не ме интересува./а и само,ако помислиш логически,ще видиш,че няма туу мат,'ма как'Сийка не мисля,тя гледа да си го изтропа к'вото и е в главата първосигнално.За обясня на любопитните-Зак е с две,едната е гердана с камъни и имеот детето и това ще стои при всички положения,другара е със звънчето и слагам повод на нея,ако искам.в момента третата е тази,от зоо плюс,за релакса.Сакура е с същите,плюс това,което идва от нагръдника и с което трябваше да свикне,както и свикна..Голям шок! Интересно,дали загрижените по снимка за добитъка ми,мислят,че аз няма да видя първа,ако нещо ги притеснява или не Simple SmileОбикновено са с по две каишки/Вярвам,че на въпроса е сложен точка.Поне от моя страна Simple Smile
Сама една потребтелка каза,че не я интересува как си гледам котките,аз вярвам,че и другите мислят така.Така,че хора-вас не ви касае,мен не ме касае,дайте да не си се причиняваме Simple Smile
А,пък,ако тооолкова много ви идва шокиращо нашийниците на котките ми,ще ви спестя снимките им,за да не живеете в стрес.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 06:40 от bubanka

# 489
  • София
Моля ви, опитни с отглеждането на маци, дайте указания за приучване на коте към разходка с каишка. Имаме вила, но имаме и лош съсед и не бих посмяла да пусна котето свободно.

Аз написах в google "котка+разходка" и гледах клипчета.
Блеки беше на около 6 месеца. Първо като сложих нагръдника, той стоеше като парализиран 😹. Постепенно увеличавах времето, докато започна да го приема като нещо обичайно (отначало беше борба, докато му го нахлузя).
После закачих и повода и пак обучение.
Не бързах, не насилвах нещата- оставих го да свикне.
Тази година не го извеждам на разходка, влиза в клетката и го оставям на балкона  да гледа, ако е по- ветровито завивам клетката.

Red soul, 🤗 лично аз не разчетох  заяждане или бъркане в чужди работи във въпроса... по- скоро изненада и любопитство как котетата  приемат и не се съпротивляват да имат нещо по тях.
Не се сърди и не ни лишавай от прекрасните ти котчици 😻

Ние с Блеки сме в гората и Чари я няма 😥, трета седмица не се появява.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 11:35 от AnyHr

# 490
Ред, аз ползвах от зооплюс ето тази
Не мога да пейстна линка, не знам защо. Бях доволна. Наистина разпрашване почти няма и не я разнасяше из къщата.
Аз искам да помоля за съвет за нагръдник и повод. Мисля следващата седмица да взема с мен Блеки на разходка. Предполагам трябва да му го сложа предварително, за да свикне с него?

# 491
  • София
Ред, за тази тоалетна най-вероятно ще ти трябва постелка, която не слепва. (Силиконът не слепваше нали? Той само променяше цвета си.)

Царевичната слепва и прави буци, при моите са направо канари.
Праши когато се раздробят камъчетата. Имам гумено килимче пред тоалетната. Цапат, но е само в банята.
Преди килимчето беше доста мръсно.
Аз лично я купувам, защото е икономична и купувам голям чувал. Мирише си когато се доближиш до тоалетната.

За разходките...
Котките трябва да свикнат с нагръдника. Затова - тренировки у дома.
Първият опит с Аш и нагръдника беше кошмар. Полудя. След това стоеше като парализиран или лягаше на пода.
Свикна постепенно.
Същото беше и с Оникс.

"Заешкият" нагръдник му омаля. Все още не съм го извеждала със стария (като на Сакура). Сложих му го у дома, да свиква.
С дрехите е същата работа.

# 492
Благодаря,ще я видя и тази.
Да,трябва да свикне и да не го усеща като присъствие.
В началото не искат да се движат,лягат и се отпускат.Но им минава.Зависи от котката за колко времв,обаче.Фин и Зак свикнаха много бързо Бяха като кученца.Сакура в началото полудяваше От оървия се измъйна сама,този и е по-удобен.Тези дни ще я пробвам да я водя.Тя вече е любопитна и иска да обходи всичко в къщи.
Мари,да трябва ралото да минава свободно.А тази,царевичната ме побърква.Аз ходя осн в черно И съм цялат ана лапички.

# 493
  • София
Тези са много удобни

Но макар, че взех XL... омаля. Може би мога да го използвам още малко де. На корема не може да се залепи до края. Може да го слагаме на Оникс.
Единият ветеринар казваше, че били най-сигурните а котки.

Нали се жалвах, че Аш задържа тегло. Качил е 100 гр. Сам се премери на кантара Simple Smile

# 494
Тези са много удобни

Но макар, че взех XL... омаля. Може би мога да го използвам още малко де. На корема не може да се залепи до края. Може да го слагаме на Оникс.
Единият ветеринар казваше, че били най-сигурните а котки.
От Стефанов ли е това, AnMary?
Ще ходя днес да му взема, пък дано свикне Grinning
Две сутрини подред ми скача на лицето и ме одра. Изяде два шамара по дупето. Не се гордея, стана инстинктивно. После идва да ми се мазни, прегръщаме и ми мърка.

Общи условия

Активация на акаунт