Любители на котки - Тема 170

• 29 691
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Локум се престраши, но само гледа. Чумито бяга като вампир от чесън. Joy

Много са сладки, Барби Heart

# 631
Барби, честита дъщеричка! Да е здрава, палава и много щастлива!
Бела забравя къде е тръгнала като види Лъчко. Joy Все по него върви, голям "авторитет" е за нея. А той рядко я отразява, най-често демонстрира досада, че му се е лепнала като пощенска марка. Ей ги от днес, като го видя къде лежи и тя побърза да се изкипри до "батко" си.

# 632
Леле, Барби, когато се престрашат, сигурно бебка ще се губи между тях Heartpulse

Дундичка до вчера, всеки ден през деня беше в клиниката. Наблюдение, вливане на системи и отделно антибиотика. Вече се храни и е жизнена! Днес като я наблюдавах си беше старата, здрава котка.
Утре е последната инжекция антибиотик и дано всичко е наред!
Недоволна, разпитах и няма ваксина! След две - три седмици, когато се стабилизира ще и сложат!

# 633
  • In the land of Never Never
Мюсюлманите разказват също подобна история за пророка Мохамед, който имал любима котка Меуза. Когато дошъл час за молитва, тя била заспала на ръката му, и за да не наруши съня й, той отрязал ръкава на дрехата си.
Любовта на пророка към котката му обяснява толерантното отношение към котките в много от мюсюлманските страни. Не същото обаче се отнася за кучетата, те се смятат строго само за животни-пазачи, не се допускат в къщи, и към тях не се проявяват глезотии.  Това касае хората с по-традиционно възпитание, разбира се, в глобалния свят нещата се променят.

Толкова красота има в темата, чета и се радвам на всички прекрасни котове и котани!

# 634
Лека нощ!

# 635
Локум се престраши, но само гледа. Чумито бяга като вампир от чесън. Joy

По този повод: седя си аз и гледам някакъв сериал. Котката се сгушила в мен и дреме. На сериала имаше бебе и като част от сценария се разплака. Ей, като рипна тая ми ти котка, като опули очите, като наостри ушите, като се заозърта! Чак ми стана жалко, че нямаме малко дете у дома, да я видя как ще реагира ако ги събереме заедно Simple Smile
Иначе знам, че домашният любимец не бива да се пуска в стаята на новородено. Защото малките нямат защита и много лесно могат да развият алергии и да прихванат някоя екзема.

# 636
  • Бургас
Mia Rulana,със сериозни алергии и астма съм.
С алерголожката сме почти вече приятелки.
Преди да си взема Харко, ходих и тя ме тества за алергия към кучета и котки.Нямам.Имала съм котка,папагали,цял живот имам животинки и може би точно това ме е спасило от алергия към животни.
Лекарката ми каза,че новите им проучвания сочат,че детето от бебе ТРЯБВА да има куче или котка.Така организмът развива сериозна защита срещу алергии.
Екзема да,може.Но при положение,че котките нямат кожни проблеми,обезпаразитявани са редовно...не виждам какво може да се случи.
Никой не живее в стерилна среда,от малък човек трябва да има допир с природата.
Баща ми разказва,че е спял при овцете.Обича животните,от сърце се радва на Харко и котаракът върви след него и го гледа влюбено,нахалства както при мен си позволява.
Според мен е редно децата да имат домашен любимец.Мое мнение,всеки действа според разбиранията си естествено.

# 637
Добро утро!

# 638
  • Бургас
Ох,red,усмихна ми деня!
Горкият Зак.
Ей,големи са бебета тези котки.
Сакура е заела мястото на Зак,направо 1:1 го е изкопирала.
А той как гледа,направо безценен кадър!

# 639
  • София
Red soul, много сладки 😻
Все още са малко нащрек.... 😊

И моето ококорено момче ❤

# 640
Ред, много се радвам, че дистанцията намалява.
Барби, уникални са, ще свикнат, няма къде да идат.Joy
Не съм съгласна за екземите, алергиите и т.н. Голямата е с алергия, малката като се роди Топче спеше с нея в леглото и я пазеше. Има по-силен имунитет от кака си. Не е пила антибиотик досега, за разлика от голямата.
Съветвала съм се с педиатри и ветеринари, но не тук , а в Щатите, защото там се роди. Голямата се роди в България, като разбраха, че имаме котка ни анатемосаха.
Все пак всичко опира и до ген, брат ми е с доказана алергия към котки и домашна прах, има и двете. Аз алергии нямам, съпругът ми също.

# 641
  • Бургас
Ивекс,нашата алерголожка е модерна,в час е с най-новите проучвания и схващания.
Това ми каза и тя:Деца,които растат с животни,имат по-силен имунитет.
За хора с алергия каза,че микробиомът на кучетата е по-близък до човешкия,но аз си обожавам котки.И папагали,но това е вече друга тема.

# 642
Така е, например при брат ми се отключи след като прибраха Том. Има си пристъпи, но не иска и да чуе да подари котката, даже исках тогава при нас да го взимам онова лудото. Живеят си някак си, отключва се с по-сериозни пристъпи, но и дума не дава да се каже за котката, вече било късно. Даже майка искаше да го взима дето и тя има алергия.Joy

# 643
  • София
Определено е по-здравословно децата да израстват с домашни любимци, обезпаразитени естествено. Единствен риск за съвсем малко бебе и котка виждам, ако котката без надзор легне така, че да му пречи да диша, но съм убедена, че нормалните хора го отчитат и предотвратяват.
Скоро не сме виждали Голо бутче и Марсел и Драко? Simple Smile

# 644
  • Велико Търново
Добро утро и от нас, аз съм това отдолу 😁

Барби, ❤️

Общи условия

Активация на акаунт