Любители на котки - Тема 170

• 30 334
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Това е драскалката на Късметка:

Купих я от Лидъл преди две години, издраска я и мм я поднови със зебло, намазано с лепило.
Много и се радва котката и с хъс точи ноктите.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 10:10 от Мира Иванова

# 316
  • на брега на морето
Ноктите на предните лапички на домашните котки се режат, за да се скъсят. В природата котките драскат по дърветата за тази цел. Зуки, кое ти е противоестествено в рязането на котешки нокти? Ти твоите не ги ли подкъсяваш? Продават специални ножички, нямат и десет лева като цена.

Силиконовите предпазители са отвратително нещо. Не случайно природата е дала остри нокти на котките. Просто се подкъсяват и с течение на времето отново израстват.

# 317
Аз просто не смея да ги режа,иначе бих ги рязала.Но пък имам купена котешка нокторезачка.Страхувам се да не ги порежа.Имахме декоративен заек.Водех го до д-р Коко,за да ги реже.Иначе имаше опасност да нарастват толкова,че да не може да се движи.
Зуки,не е нужно да си финансково свободен,за да ги глезиш.Повечето от нещата са направени и се продават за собствениците,не за котките.И цените са нереално раздути.А и животните нямат нужда от тези неща.Фин обожаваше клечки за уши и сламки и само това признаваше,въпреки играчките си.Зак,след като за месец унищожи всички играчки от Фин,наблегна на перата.Перо можеш от всякъде да намериш.Както и част от истинско дърво за точене на нокти.За въдица става всичко,закачено на пръчка.
Имаше готини идеи за драскалки-увити във въже крака на маса или столове.Ако си отпуснеш фантазията,ще видиш колко неща можеш да направиш с малко средства.Не случайно хенд мейд е за предпочитане винаги.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 11:36 от red soul

# 318
Много си права, red soul. Те имат нужда от внимание, игра, да се отнасяме добре с тях и да ги обичаме. Така ще е най-добре да ги глезим.
Също вече се отказах да купувам играчки, легла и драскалки, защото всичко си стои неизползвано и игнорирано. За сметка на това, пада голяма игра със станиолени или хартиени топчета, сухи листенца, капачки, твърди хартиени етикети и подобни.
И една мацка със сериозна физиономия и шарено бутче Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 11:38 от flori_chica

# 319
  • София
Сламките са на почит у дома. Не знам какво толкова им харесват.
Хари ми крадеше сламките от фрапетата. Аш пък от кенчетата. И ако сламката е закрепена за халкичката Аш тръгва с цялото кенче.
Спрях да оставям кенчета до отворен лаптоп.

Имах доста транспортни пръчки от цветя (така ги доставяха). Всички пръчки станаха на въдички.
Плетох им топчета, които напълних с памук. Играха.
Една приятелка каза, че била плела мишки. Аз обаче не съм толкова добра на една кука, т.е. всичко съм забравила.
А апартамента на майка ми имах много прежда. Сега специално купих едно кълбо, с цел да уча дъщеря ми. Не я научих, но поне топчета за котките има Joy

И къщичка от летви правих. Не знам дали е по-евтина от купешка, грозна е, но е наше производство Simple Smile
Бях си купила филц, за да шия предпазни калъфи за куфарите... та смятам филцова къщичка да направя.

# 320
Филца ще го раздерат.
Най-евтино и любимо е кашон/в който и магазин да се пита,все имат/,направен с дупки,за да играят.

# 321
Ред, и мен ме е страх да му изрежа ноктите, но не мога на всеки две седмици да го развеждам до ветеринаря. А ако има нокти, краката ми са целите надрани и в кръв. И това през дънки, клинове, няма значение. И целта му не са краката ми, а въдицата, която гони, но краката ми страдат. Ветеринарят ми каза да си взема калиев перманганат и ако случайно го порежа, топкам един тампон за грим в него и слагам на нокътчето, за да спре кръвотечението. Иначе имам нокторезачка като гилотина, където са. Още не съм му ги рязала сама. Ще кажа като го направя.

# 322
Направи го веднъж под надзор на ветеринаря Simple Smile

# 323
  • на брега на морето
Ноктите на предните лапички на домашните котки се режат, за да се скъсят.
Леле мале, какво съм написала Smile Исках да кажа, че ако не се подрязват от време на време се извиват към възглавничките. Скоро погледнах на Нала ноктите - много бяха извити и въпреки, че не се дава лесно я стиснах и ги подкъсих за първи път в живота й.

# 324
  • София
ММ увива Барни през глава със “свещеното” червено одеялце и само вади лапата с ноктитенза рязане навън (не вижда какво става, не го е страх…). Е, проръмжава малко на наранено достойнство, но поне не бяга и не се гърчи.

# 325
На Ая ги режа обикновено като спи. Докато усети какво правя и се разсъни, аз съм почти приключила с рязането. Но тя и да е будна не протестира много.

# 326
  • Бургас
Хари напоследък открадна четка за сенки за очи.И си я гони из коридора.

Ужасен е,когато си хареса нещо,колкото и да го прибираш,криеш и т.н.,го краде непрекъснато и накрая го забутва под шкафа в кухнята.И тогава е доволен и щастлив от живота.Явно там крие съкровищата си...

Не знам как би реагирал на рязане на нокти,не съм сигурна,че ще е съгласен.

# 327
  • София
И аз имам открадната четка за сенки. Още не мога да я намеря, а ми беше много любима.
От известно време има навик да скача върху раменете ни и така да я разхождаме. Сега е добре, но лятото, с тънки дрехи, ще ходим издрани.

# 328
  • София
Никога не съм рязала нокти, досега не е имала проблеми. Даже ми се скараха момичетата от Летс адопт, като питах дали трябва да ги режа. Някак остава впечатление, че е задължително, но явно си зависи от конкретния случай.

# 329
  • София
Mia Rulana, наистина е коремна операция и има време на възстановяване, но не е толкова страшно. На третия ден обикновено е същото беснеещо коте. Дори упойката не е толкова важна. С инхалационната е по-добре, но като възстановяване е същото. Разликата е само в събуждането. При класическата е с 2-3 часа повече. Но ако оставиш сутринта за кастрация, вечерта ти я предават в кондиция, независимо от упойката. Операция в петък е напълно добре като дни. Събота и неделя ще си я наглеждаш.

Котьо, Нала е млада за такива работи. Не тича ли? Не ги ли заостря? На Мъро ноктите започнаха да се завиват, когато се залежа последната година.

Режа нокти само на заспали котки. Държах си ножичката до дивана и когато някой дойде да спи върху мен, режа по някой друг нокът. Не е задължително да са всички наведнъж. Wink Но не случайно написах "държах" в минало време. Откраднаха ми ножичката и не мога да я намеря. Joy Явно не им е харесвало много да им подкъсявам ноктите. Иначе го правя, защото се бият и вечно има наранени. Ако са с по-тъпи нокти, съм по-спокойна. Най-много се плаша да не си бръкнат в очите. На снопчетата козина отдавна не обръщам внимание. Най-често са "женски" - черни или "меки" рижави. Joy На Рижко козината е доста твърда. Simple Smile

Зуки, записала съм си името на дамаска, която не се нищи от котешки нокти - канадски флок. Не знам цена. Може това да е скъпата материя, за която спомена Недоволна. Ако някога претапицирам дивани, ще потърся от нея.

Ред, филцовите къщички от Лидл не са мръднали. Никой няма желание да ги дере. Меки и топли са. Имат желание само да спят в тях. Единствен недостатък е, че не бива да се перат. Бърша ги с мокри кърпи, а възглавничката от вътре я пера.

Тази нощ имахме гост с преспиване. На сутринта ми се похвали, че поне трима са го разучавали през нощта. Joy А аз се надявах да стоят само при мен. Simple Smile

Изскочиха ми стари снимки на Мацо и Мъро от периода преди да се скарат. Вижте каква любов! Heart
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 16:24 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт