Отговори
# 2 295
  • София
Мъже с големи камиони е клише. Но жени с големи камиони е екзотика и доста привлекателно. Колкото до прасетата, досега не съм видяла прасета да ги возят в самосвал. Има си изисквания за превоз на животни.

Босилке, когато става въпрос за управляване на техника физическите особености на пола нямат значение. Техниката се управлява с натискане на бутон или дърпане на някаква ръчка.
Има и жени-гении композитори, има и мъже медицински сестри. За първите няма особена гласност, а за вторите тепърва навлизат, но стават все повече.

# 2 296
Ааа, еее, кажи че ти е фетиш тая жена в тоя камион. Така ше те разберем.

# 2 297
  • Варна
Анди, има кранистки и жени-капитани. Обезпечени са добре. Личните качества не са полово разграничени.
Ziggy, твоите фетиши разкрий.

# 2 298
  • София
Важното е, че им стиска да го направят! Още повече, че аз не мога да го направя.

Зиги, не ревнувай!  И теб те харесвам, нищо че си мъж. Wink

# 2 299
Мъжете имат абстрактно и пространствено мислене, което за жените е по-трудно, а жените имат око за детайла и частното. Не разбирам тез напъни за уравниловка на половете. Тя природата се е погрижила неслучайно да сме различни.

# 2 300
Важното е, че им стиска да го направят! Още повече, че аз не мога да го направя.

ако ти се наложи, всичко ще правиш

# 2 301
  • София
Босилке, няма такова нещо! Пространствено и всичко е до индивидуално съчетаване, няма нищо общо с пола. Недей да четеш популярна психология и популярни статии за "мъжки и женски мозък". Здраво шикалкавят и лекинко послъгват.

Човек като знае, че нещо е твърде трудно да направи, защото трябва да прекрачи някаква своя вътрешна граница,  може и да се назори да го направи, но при първия удобен момент ще се откаже. Аз също съм така - имам свои вътрешни съпротиви за самата мен, но може би допълнително заради това съм впечатлена от жени, които го правят.

# 2 302
Мне, не чета популярна литература. Разликите в зоните на мозъка и центровете са доказано различни при мъжа и жената. Има и частни случаи, разбира се. Но в общия случай определени дейности, реакции и поведение са привични / характерни за жените, други за мъжете. Не че едините или другите не могат да ги извършват, могат, но то като не ти идва отвътре, казано на народен език, зор.
Жените са добри в администриране, оргазнизаторски, изпълнителски, възпитателски дейности. Научните открития и постиженията в областта на изкуството, са предимно тяхно дело, на мъжете, няма какво да го отричаме. И то не касае еманципацията. Мария Кюри не я броим. Тя бяла лястовица.

# 2 303
  • София
Тук не ги разбираш нещата. Няма половообусловени разлики. Кратко и ясно. Публикации всякакви, а има период, в който е било много популярно да се изследват и пишат междуполови разлики. Накрая като погледнеш от какъв фонд и по каква програма идват парите за изследването, и ти става ясно.
Към момента относително по-прието е, че при жените има повече връзки между двете полукълба през мазолестото тяло.

# 2 304
  • Варна
Аааа, не съм съгласна за абстрактното и пространственото мислене, че са запазена зона за мъже само. Както и останалите бози, за логиката и чувствата. Аз в повечето време съм безчувствена, безпощадно логична и прагматична кат същи мъж!

# 2 305
Анди, ти точно щот ги разбираш нещата, трябва да си наясно, че разлики има. И слава Богу. Ай ся през мазолестото тяло, измъкваш ми се. Simple Smile

# 2 306
  • София
Именно защото ги разбирам нещата, казвам, че няма такива разлики. Доколкото може да се намерят, те са пренебрежимо малки, както се казва в статистиката - не са статистически значими.
Какво да се измъквам, мазолестото тяло е съвсем истинска структура, през която минават връзките между двете полукълба. Без тези връзки се нарушават част от функциите. Едно време са мислели, че ако срежат тази връзка ще излекуват епилепсията. Е, не се е получило.

# 2 307
  • София
Едната част от професията ми е в чисто мъжка ниша и на никой не му пука, че и аз съм там. Още повече, че разбирам Rolling Eyes

В тия модерни времена целта е една - пари, за късметлиите и призвание. Дали с маникюр или без - все тая.

# 2 308
Анди, а как си обясняваш, че няма жени добри композитори тогава като няма разлики, а защо има брилянтни мъже учени предимно? Ако нямаше разлики, то тогава щяхме да сме еднополови. Има разлики и те са свързано дори на физическо ниво с функциите на жената да бъде майка. Simple Smile Затова и женската психика е много по-издръжлива, а рецепторите за болка с по-висок праг.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 10:50 от Босилка

# 2 309
  • София
Е, как да няма Anguished

Има, съвсем достъпни са.
Че са спирани до свирене на арфа и клатинет не значи, че е нямало бели врани.
В науката същото.

Общи условия

Активация на акаунт