Любители на кучета - 126

• 32 362
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Максито каква физиономия е направил, ще му изям ушите, душичка сладка ❤

# 391
Бека на bubanka не беше ли мини шнауцер?

# 392
  • София
Роки е само за мачкотене. Сладкиш.
Моето вече не се и буди като се прибираме. Вчера успях да му изкарам акъла като отидох до него и го повиках. Подскочи и 30 секунди ме зяпа с разконцентриран поглед преди да ме разпознае.
Понякога си мисля, че има глухота, но усеща отваряне на хладилник през три стаи, както и шумкане на снакс.

# 393
А, Гинчето и тя е като селска клюкарка- няма значение по кое време на денонощието е, а е мръднал някой, а е отишла да види кой и какво. И, понеже  вчера четох за кислородната вода и си рекох" Добре, че вече не закача китките", днес се събудих опровергана- паднал един цвят от орхидея и решила наш`та хубавица да се почерпи. Всъщност се събудих от напъните ѝ да го върне и слава Богу- успя( явно бързо е установила, че не е вкусен) и беше почти цял....та ѝ се размина терапията, ама си отнесе конското. И като повиших тон, пък като отиде в ъгъла, сви ушите, като затрепери, ще кажеш че във фризера съм я наказала.......абе, само сме за киното.

# 394
Орхидеите са ядливи уж. Отровни ли са за кучета?
Вчера на разходката пипаднахме на опаковка от кексче. Докато каза "не" и вече го беше лапнала. Толкква бързо гълта, пе ср наложи да бръкна дълбоко в гърлото, за да я извадя. Сигурно й е било гафно, обапе хич не ми пука. Като яде от боклуци от земята, ще търпи.

# 395
  • Северозапада
Нашия пък яде сухите листа, които падат от бенджамина. Гледам, че нищо му няма.  А за боклуците навън само се караме. Вчера намери парче кокал от бутче, едвам му го изкарах от устата. Преди седмица повърна топче фолио.
Снощи отивам да си легна и установявам, че мястото ми е заето вече.
Скрит текст:

# 396
Първо това проверих- не били, уж, та затова съм спокойна.....Ама, не са и подходяща храна за малки сладки кучинки, си мисля.
Имам много саксии и  зимата се чудя къде да ги кача и  наредя, така че и листенце да не може да докопа, ама-на, станала е рано да обере китките, Джинито. Няма мира с тия калпазани, ей.....

# 397
Уф, с листата от бенджамина големи ядове брахме. Повръщане и жестоко разстройство. Още малко в спешното да ходим.

# 398
  • София
Моят бенджамин реши проблема по сталински - реши, че ще умре и няма да позволи никакви опити за спасяването му. А-ха да успея, и листните въшки се върнаха и го доумориха, без значение с какво пръскам... Буба, за щастие, не хапва листа, само цвят от китайска роза я блазни, ама ние вече знаем.

# 399
Аз откакто имам куче осъзнавам в каква мръсотия живеем. Не че преди не съм забелязвала, ама сега още повече ми прави впечатление. В тревните площи непосредствено до блокове е сметище направо. Тия хора боклука от терасите ли си изхвърлят, не знам, но е пълен ужас. Аря вече и вкъщи ми ръмжи като искам да ѝ взема нещо от устата, защото навън нон-стоп това правя. Гледам да не се разхождаме близо до терасите, ама тя навсякъде намира по нещо и каквато е лакома ще се изтрепе да бърза да го изяде.
Кажете как научихте вашите сладури да не взимат неща от земята. Направо се отчайвам на моменти.

# 400
Аз не съм се справила. Имаме частичен успех, но не с всичко. Кокали и хляб вече не взима, но вчера смота парче банан, преди да успея да фокусирам, че има нещо пред него. Някъде по темите разказвах как за една разходка го дръпнах от парче наденица, после от хляб, накрая и от зелени маслини без костилка. Направо пълноценно меню бяха разхвърляли из квартала за него. Туршия, кренвирш с обелката, цели парчета бекон, боб, глави от скариди...какво ли не съм виждала, оставено тук и там.

# 401
Привет!
Кастрацията на нашата Кая се отложи, защото е анемична, хемоглобинът и е 90,  левкоцитите също са леко занижени. Биохимията и тестовете и са добре.
Изписаха ни хапчета и след месец пак на изследвания. Тя по принцип си е злояда, не иска да яде гранули и това е, ще стои гладна цял ден, ама гранули да не близне. Много обича човешка храна, а пък ние искаме да си яде гранули. Сменихме всякакви видове и не ги харесва, сега ветеринарят ни даде да пробваме няколко вида Пюрина про план, да видим как ще е, въпреки, че и това мисля, че сме давали.
 Иначе си е жизнена, игрива, нищо не би ни подсказало, че има анемия, ако не беше кастрацията.
Някой да е имал такъв проблем с кученцето си, анемия?

# 402
  • Пловдив
Буба я взехме двумесечна с вече изправени уши. Обаче от време на време ги сгъваме, да си я видим колко е сладка и с клепнали. Хич не им придиряй на ушите, каквито ни се паднат - такива Grinning
Леон ми дава надежда, че един ден отново ще си обувам чорапите бавно и спокойно Hug
Ние просто имаме мнооого чорапи. Ама мноооого Simple Smile Дребните поне не ги ядат, представям си какво е да знаеш, че кучето е погълнало чорап и да чакаш дали ще излезе самостоятелно...
Ами, ти си ,,виновна" Grinning в другата тема, като каза ,че не всичко, което е взето за пинчер е пинчер и аз съм шах Joy Днес 1час седя и го гледам, пинчер ли е , не е ли?
Щом няма родословие от съответния киноложки клуб ,е безпородно. Но това не пречи да си го обичате.Само се погрижете да няма възможност за създаване на поколения.
За Чорапите: Моя спря напълно към 4.5-5 месеца ,като малко преди това спря да разнася и гризе чисти чорапи и гащи. Колкото по-мръсни толкова по-интересни. Затова грижливо прибиране
на всички чорапи и бельо.Както и чехли и обувки. Като смени напълно зъбите би трябвало да е престанало с гризането на "необичайни играчки" ,естествено при правилно възпитание.

Sivi,
Браво за добрите резултати от образуванието на Макс. Бързо да се възстанови от упоиката . А какво излезе като хистология от другото образувание ,на лапата ? Дано и там е нещо безобидно.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 09:46 от whitefang

# 403
  • тук-там
Привет!
Кастрацията на нашата Кая се отложи, защото е анемична, хемоглобинът и е 90,  левкоцитите също са леко занижени. Биохимията и тестовете и са добре.
Изписаха ни хапчета и след месец пак на изследвания. Тя по принцип си е злояда, не иска да яде гранули и това е, ще стои гладна цял ден, ама гранули да не близне. Много обича човешка храна, а пък ние искаме да си яде гранули. Сменихме всякакви видове и не ги харесва, сега ветеринарят ни даде да пробваме няколко вида Пюрина про план, да видим как ще е, въпреки, че и това мисля, че сме давали.
 Иначе си е жизнена, игрива, нищо не би ни подсказало, че има анемия, ако не беше кастрацията.
Някой да е имал такъв проблем с кученцето си, анемия?
Ако имаш възможност, може да пробваш с БАРФ. На мен Нъки ми вървеше холав в пубертет, започнахме с БАРФ и сега е голям здрав и лъскав красавец. И двете кучета с огромен апетит го ядат. Ако не иска обаче, не я насилвай. В началото Мокка се мръщеше, оставих в на гранула и след месец пак я пробвах. Тогава прояде с кеф.

# 404
mtz, аз пак не разбрала, ама... Вие в България ли живеете?

Общи условия

Активация на акаунт