Любители на кучета - 126

• 32 361
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Mtz, като стана въпрос за BARF, ти беше споменала, че през лятото сама си им го правила. След драмите ни миналия месец и след известно обмисляне на аргументите на лекарката в тази посока, май ще минаваме на вариант вкъщи да меля, бъркам и замразявам.

Може ли да ми дадеш насоки за съотношенията и най-вече колко трябва да е процентът месо, защото това, което чета като насоки, а и по етикетите на готовия BARF доста варира.

# 406
Аз пък се интересувам от месомелачка, която да мели и кокали. Ако някой знае за такава или има, да казва.

# 407
  • Пловдив
Ох, да се оплача и аз от Шошото. Вчера налая сериозно една комшийка във входа. Тя живее до нас. Виждал я е доста пъти. Толкова бях ядосана, надърпах му шушака. Усети той, че съм бясна и в края на двора намери цяло кебапче. Налапа го, аз само креснах Пусни и той пусна и дори не се бори за кебапчето.
Как да го овладеем това поведение?

Отделно пак влезе в бандитска фаза - не ми поглежда наградите  (доста скъпи котешки гранули). Давам му за награда - или само ме поглежда и вика "Дръж си я" или пък взима и я изплюва. После ако минем там, където я е изплюл си я намира и си я изяжда с кеф. Голяма война водим и за храната на уличните котки.
Вчера поигра с един тигров питбул, който беше около 2 год, но сто пъти по възпитан. Качва му се постоянно, краде играчки. Как не си изяде боя, не знам.

Абе калпазанин...

# 408
Иланг - иланг, браТчедката е същата...На фона на немската дисциплина ,,блестим"🙂Вътре е ангелче, навън дяволче...

# 409
Буба я взехме двумесечна с вече изправени уши. Обаче от време на време ги сгъваме, да си я видим колко е сладка и с клепнали. Хич не им придиряй на ушите, каквито ни се паднат - такива Grinning
Леон ми дава надежда, че един ден отново ще си обувам чорапите бавно и спокойно Hug
Ние просто имаме мнооого чорапи. Ама мноооого Simple Smile Дребните поне не ги ядат, представям си какво е да знаеш, че кучето е погълнало чорап и да чакаш дали ще излезе самостоятелно...
Ами, ти си ,,виновна" Grinning в другата тема, като каза ,че не всичко, което е взето за пинчер е пинчер и аз съм шах Joy Днес 1час седя и го гледам, пинчер ли е , не е ли?
Щом няма родословие от съответния киноложки клуб ,е безпородно. Но това не пречи да си го обичате.Само се погрижете да няма възможност за създаване на поколения.
За Чорапите: Моя спря напълно към 4.5-5 месеца ,като малко преди това спря да разнася и гризе чисти чорапи и гащи. Колкото по-мръсни толкова по-интересни. Затова грижливо прибиране
на всички чорапи и бельо.Както и чехли и обувки. Като смени напълно зъбите би трябвало да е престанало с гризането на "необичайни играчки" ,естествено при правилно възпитание.

Sivi,
Браво за добрите резултати от образуванието на Макс. Бързо да се възстанови от упоиката . А какво излезе като хистология от другото образувание ,на лапата ? Дано и там е нещо безобидно.
Взехме го от човек, които ги развъжда. Видяхме и Майката и бащата, красиви представители на породата. Ама, на мен като ми влезе нещо в главата и няма мърдане Joy
Нищо де, квот-такова, все ще си го гледаме Sunglasses

# 410
  • София
Буба я взехме за пинчер (разказвала съм), докторите казаха, че е териер, аз съм убедена, че е някаква смесица. Нямаше как да си паснем повече, нямаше как който и да породист пинчер или териер да е по-прекрасен от нея!
Щом прилича на пинчер и ти се ще да е пинчер, значи е пинчер и това е Simple Smile Като ме питат за Буба, казвам "териер", просто защото е по-интересно и образователно за хората, не защото на мен ми дреме особено.

# 411
Ейй, това с БАРФ-а е супер интересно, не го бях чувала. Можете ли да ми препоръчате откъде да купя, за момента не съм готова да го приготвям сама Satisfied Тези в зоомагазините стават ли?

Да похваля бебе Роки, вчера го видях как отива и почва да прикляка на ламината, само му викнах НЕ, той се премести на подложката до него и си се изпишка на нея Smile Има някаква светлина в тунела, дано се научи някой ден.
Стоенете сам вкъщи също беше значително по-добре на втория ден, надявам се и днес да не плаче много, засега си спи.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 10:31 от Бухтичка

# 412
Прекрасен петъчен ден ви желае Кио ❤

# 413
  • тук-там
Mtz, като стана въпрос за BARF, ти беше споменала, че през лятото сама си им го правила. След драмите ни миналия месец и след известно обмисляне на аргументите на лекарката в тази посока, май ще минаваме на вариант вкъщи да меля, бъркам и замразявам.

Може ли да ми дадеш насоки за съотношенията и най-вече колко трябва да е процентът месо, защото това, което чета като насоки, а и по етикетите на готовия BARF доста варира.
Моите хапват по 1 кг на ден двамцата. Ако имате достъп до фермерско месо - пилешко и телешко, е добре и мога да споделя опит. Ако не, не препоръчвам да купувате месо от супер или месарница, за която не знаете от къде доставя. Аз съм го правила с Сардиния, където знам как гледат животните и как после го обработват и по какви стандарти. Освен това те ми мелиха месо и кокал. Това не бих се наела да го правя вкъщи.

# 414
  • Пловдив
Буба я взехме за пинчер (разказвала съм), докторите казаха, че е териер, аз съм убедена, че е някаква смесица. Нямаше как да си паснем повече, нямаше как който и да породист пинчер или териер да е по-прекрасен от нея!
Щом прилича на пинчер и ти се ще да е пинчер, значи е пинчер и това е Simple Smile Като ме питат за Буба, казвам "териер", просто защото е по-интересно и образователно за хората, не защото на мен ми дреме особено.

"ПИНЧ-БУЛ" Joy

# 415
  • София
О, според мен има също лисица и котка в mix-a, така пинч-бул е твърде лесно Grinning Grinning Grinning

# 416
  • Пловдив
"ФОКСИ-ПИНЧ-БУЛKA(T)." Wink Добре ли е?

# 417
  • Варна
🤣🤣🤣🤣

Едно семейство решило да си купи куче пазач. Жената отишла в магазина и разглеждала големите кучета. Тогава дошъл продавача и предложил на жената най-малкото куче й казал, че това е пинчер-нинджа. Тя не повярвала и той предложил демонстрация като казал:
- Пинчер нинджа, сейф!
Тогава кучето направило сейфа на стружки. После казал:
- Пинчер нинджа, гардероб!
Кучето направило и гардероба на трески. Жената го харесала и купила кучето.
Когато се прибрала вкъщи мъжът й я попитал:
- Какво е това малко кученце дето си купила, нали трябваше куче пазач?
Жената казала:
- Това е пинчер нинджа.
- Пинчер нинджа, оная ми работа!

# 418
  • София
Смеете се вие, ама тази малката освен, че не дава кола/човек/животно/колело/катерица/птица/бълха (?) да премине незабелязано по улицата (за двора няма да казвам), ако случайно ме намери умряла, сигурно може и да ме закопае - такова багерче е Grinning Добре, че не изпада в истерия от всичко, което забележи, а само дава сигнал. В момента ММ е на улицата със съседа и овчарката му, дребното тука само вика "буф" като ги види да мърдат. Като се прибере моичкият, ще го обдуши старателно и после ще му измие ушите (че много се мърсят като излезем навън). Ако реши, и чорапите ще го накара да си свали...  
С малко куче циркът пак е весел, просто е различен Grinning

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 15:28 от ToniShu

# 419
Така... Току що видях, че кучката ми е изяла зимните обувки. Така ги е разкъсала, че са почти неразпознаваеми.
Дайте ми съвет как да реагирам като се прибера, за да й покажа, че това е много, много лошо.

Общи условия

Активация на акаунт