Любители на кучета - 126

• 31 573
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте мили хора Simple Smile Следя ви от близо две години без да изпускам тема, но само надничам, тъй като до сега нямах куче и нямаше с какво да се включа. От вас научих много - от възпитание до видове храна, за което ви благодаря Flowers Hibiscus  И много ви харесвам кучовците.

Сега, въпреки че доста съм ви изчела, вчера взехме кученце и вече имам въпроси Grinning

Това е Мейпъл - на 6 месеца, да подчертая, че е момиченце, понеже заради името вече няколко човека помислиха, че е момче Laughing

Ето и въпросите:

Значи, въпреки че е къпана скоро преди да ни я дадат, си понамирисва и обмисляме да я изкъпем уикенда. ВЪпросът е как да стане - в легенче ли, с душ слушалката ли? Бих се радвала за препоръки на добър шампоан за кученца.

Другият ми въпрос е за лапичките - как ги миете? Ние с приятеля ми пробвахме на чешмата, с душ слушалка и с легенче, ама много щъка и се мъчи да пие водата, вместо да стои кротко Laughing И също какъв препарат да ползваме за миенето на лапичките, тъй като е по-често от самото къпане и се притеснявам да не им стане нещо на лапичките.

И последно за сега - в развъдника е хранена с роял канин пъпи, от вас знам да гледам състава и като цяло не е много готина храна, от което устата и акото и миришат доста гадно. Предполагам че в последствие трябва да я сменя с друга храна за подрастващи кученца, но не зная коя. Колко време след като посвикне с нас е добре да започна процедура по смяна на храната Laughing  Сега акото е огромно за такова малко куче, пък от вас знам, че ако се усвоява добре храната, на изхода ще е по-малко материалът.

# 421
  • Bарна, морето, сините вълни
Нали не е късно да си платя данъка на 29-та страница? ❤️

Тук определено се опитваше да спъне някое от децата. 😃

Всички пухчовци са прекрасни! Целувки! 😘

# 422
  • Варна
Лютиче, късно е, трябва да е хваната на момента, тогава върши работа карането, че и шляпването.

Плами, не я къпи, просто я мини с бебешки мокри кърпички, лапите също.
Намери й храна подходяща за възрастта й и да е с поне 70% съдържание на месо. Взимаш от два-три вида малко количество и пробваш
Аз ползвам един шампоан, който като ги изкъпя (със слушалката) два-три дни са все едно обезпаразитени, ама трябва като се прибера да го снимам.
Когато нагласяш колко да е топла водата, слагай слушалката на вътрешната част на китката и така преценяваш.

# 423
  • sofia
Добре дошла Мейпъл!
Миенето на лапички става в банята с вода. Използвайте лакомства, за да го направите приятно и да не се разсейва. Не е добре да се използва шампоан за често миене. При кучетата, принципа е, колкото по-рядко къпане с шампоан, толкова по-добре.
На колко е Мейпъл?

# 424
Добре дошла на Мейпъл! Много е сладка!
И аз мия лапките с вода. Ако е било много кално, вет ни даде една мостра на шампоан някакъв за кучовци, който се разтваря в един литър вода и да си го ползваме докато свърши, после пак ще си вземем. Първоначално доста я беше страх, сега посвикна, но пак не ѝ е любимо. Нашата е дребос, вдигам я и на чешмата ги измивам. Къпали сме я само веднъж, док каза с шампоан не по-често от три месеца. Не беше лесно, та и аз се нареждам да прочета съвети и трикове за къпането.

# 425
Mtz, няма да взимам месо от магазин, а на едро от производител, в краен случай прекупвач. Пилешко изобщо не мисля да взимам. В момента проучвам няколко места, със сигурност няма да направя компромис с качеството. Ако не се уверя в произхода и съхранението, няма да взимам, ще си караме на купешкия. Съдържанието на пепел в купешките е това, което притеснява лекарката.

Лапички не мия със сапун, само с вода. С ръчния душ мия лапи и къпя.

Лютиче, няма какво да направиш. След дъжд качулка. И да я притиснеш с "Кой го направи?", ще гледа виновно на общо основание. Прибирай обувките. Аз още не смея да оставям моите. ММ и голямата щерка са смели. Не е пипал скоро, ама преди няколко месеца, като му залипсваше някой и си взимаше оставена обувка да я ближе.

Бухтичка, ние взимаме основно този на Перитас, който се разпространява от магазини Стефанов.

# 426
Ми нищо не направих. Само като й показах обувката и си отиде в леглото.
Колкото повече я питам "Кой хо направи", толкова повече маха с опашка и се радва...
По принцип сутрин преди да излезем оглеждаме навсякъде, но ММ явно е пропуснал моите обувки. Дано не става студено пак....

# 427
  • о`майна лунна нощ е
Не тъжи толкова. Идва 8-ми март и предвид вихрещите се намаления и разпродажби на зимни стоки, може да се сдобиеш с два чифта. Новички Wink
ПП - наблегни на това "ММ май е пропуснал твоите обувки"

# 428
Бухтичка, ние взимаме основно този на Перитас, който се разпространява от магазини Стефанов.
Благодаря, ще взема да ги пробваме Blush Аз точно техния сайт разглеждах, че са ми наблизо, но предполагам много от тези храни ги продават замразени и пише, че са налични само в магазин в София, а аз съм от Варна Confused На тези Перитас не пише нищо, дано да ги има.

# 429
  • тук-там
Mtz, няма да взимам месо от магазин, а на едро от производител, в краен случай прекупвач. Пилешко изобщо не мисля да взимам. В момента проучвам няколко места, със сигурност няма да направя компромис с качеството. Ако не се уверя в произхода и съхранението, няма да взимам, ще си караме на купешкия. Съдържанието на пепел в купешките е това, което притеснява лекарката.

Лапички не мия със сапун, само с вода. С ръчния душ мия лапи и къпя.

Лютиче, няма какво да направиш. След дъжд качулка. И да я притиснеш с "Кой го направи?", ще гледа виновно на общо основание. Прибирай обувките. Аз още не смея да оставям моите. ММ и голямата щерка са смели. Не е пипал скоро, ама преди няколко месеца, като му залипсваше някой и си взимаше оставена обувка да я ближе.

Ако намериш месо, ми пиши на лични за инструкции. Обработена през огън храна не е ок.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 00:09 от mtz

# 430
  • Пловдив
]Бухтичка,
Няма особен смисъл да я къпеш поне три четири седмици след като смениш храната, ако мирише от нея. А ако е от храната и след толкова ще спре да мирише и без къпане. Не знам дали ще се
справиш да балансираш с допълнителни добавки БАРФ храненето за подрастващото кученце, може би е по-добре да се ориентираш към висок клас
гранули с високо съдържание на протеин
по възможност без зърнени , предназначена за подрастващи.Там има всички необходими витамини , минерали и аминокиселини.

# 431
Аз изкъпах Айк в деня в който го взехме. Не беше много чистичък. Но в затоплена баня ( миналата година март беше, кога мина не знам) и после го изсуших много хубаво. И си стоя на топло. Сега баня на месец-два по скоро два и 3-4 дневно миене на лапи и пишче. Понякога ползвам мокри кърпи за куч, понякога бебешки но само с вода.
Добре дошла Мейпъл! 😍

# 432
Май само аз купя кучето на 10дни, но много му мирише козината, дъхът и акото не, само козината. Възможно ли е да е от храната?Аз му давам само гранули, но децата му отпускат повечко човешко
 Blush

# 433
  • София
Звучи като да е от гранулите, пробвали ли сте повече от един вид?

# 434
И според мен е от гранулите,обаче с толкова често къпане,ще му докарате проблеми с кожата,съответно и с козината.
Самата им кожа,отделя себум,и ако се наруши може да доведе до доста кожни проблеми.
Аз Тайра я къпя 4-5 пъти в годината.
Еее,понякога има и извънредни случай в по-калко време 😁

Общи условия

Активация на акаунт