Любители на кучета - 126

• 31 559
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Саско не съм го къпала от септември. Не знам каква е причината, но не мирише почти. Колито ни намирисваше. Може би защото се къпе сам често, а е и късокосмест. Знам ли...
Лапи мием в банята с душа.
Ето го бандитът

# 436
Няма да забравя как за първи път ми връчиха малката кучинка (малка малка... 12 кг) и как я гушнах...и как ме лъхна покъртителна миризма на куче Joy
Само няколко седмици по късно вече не миришеше на куче. Явно като заживя вкъщи и като падна подкосъма и всичко приключи. Само лапите и ушите намирисват, но това ми е най-любимата миризма на света Heart

# 437
Ммммм на Тайра миришат като на човешки спарени чорапи..Никак не ми е любимо,но свикнах 😂

# 438
  • София
Или както казва ММ, миришат на пуканки (лапичките само) Grinning А като заспи и се затопли яко, на мен ми е най-любимо - умирам за миризмата на хот дог Grinning

# 439
  • Пловдив
Потни жлези имат само на лапите

# 440
Лапите миришат на някакъв снакс, чипс... А ушите на сладко. Обичам Heart

# 441
Благодарим за топлото посрещане Simple Smile ще послушам съветите ви , доколкото мога. Ходихме на вет да я огледа, купихме и шампоан, изкъпахме я ама пак мирише на куче (колкото и тъпо да звучи). Надявам се това да се промени. Имаме две познати кученца около нас и изобщо не миришат така.
За храната - ще я заменим с taste of the wild лека полека, надявам се да няма проблеми, изписаха и пробиотик за корема, да може смяната да е по-плавна. Купихме и фурминатор , уж да маха всички косми, то не маха особено и после пак полепват по дрехите. Кажете ми моля, че този козинопад ще се махне Grinning
Първата вечер сме изморени и притеснени дали ще се справим.

# 442
Пламена, косми винаги ще има. Това си е част от комплекта "куче". Ама нали "dog hair, don't care".
Като поживее вътре кученцето и ще спре да мирише. Или поне ще си свикнете. Нашата като е мокра мирише неприятно. Не обичам да я къпя Grinning
За първата вечер - спокойно! За пореден път сигурно казвам в тая тема - щом ние успяхме, значи всеки може. Бяхме ужадно стресирани, изморени и уплашени, но нещата влизат в релси. Нормално е да имате съмнения. Все пак приемате нов член на семейството, с който също трябва да се съобразявате.
Минаха 8-9 месеца и все още спя с едно око само. Постоянно съм нащрек къде обикаля и какво прави нощем Grinning

# 443
Има ли куче, има и косми. Не отминава. Според сезона повече или по-малко. В момента Айк сваля зимна козина и всеки ден свалям по една шепа от четката. Който е гледал хъски знае пък при тях за какво количество говорим. Чихито на щерката след 10 минути гушкане, оставя малките си къси космички навсякъде по дрехите ми.

# 444
  • Mediterraneo
Стига, де, къпане на 10 дни! Не причинявайте това на кучетата си!

# 445
Най-безотговорна от всички съм аз… Кио е къпана последно лятото. Залагам на яко ресане, за да е чистичка. Не мирише изобщо и никога не ми е миришела зле.

# 446
Най-безотговорна от всички съм аз… Кио е къпана последно лятото. Залагам на яко ресане, за да е чистичка. Не мирише изобщо и никога не ми е миришела зле.
Много правилно! Айси го къпехме на 6 месеца. Сресване постоянно при северняците е основното.

# 447
  • София
Предишното куче къпех само ако се изкаля доволно. Никога не е миришела.  Този младеж смърди яко,  когато му се прояви алергията. Къпя го веднъж седмично с медицински шампоан, когато е в остра фаза.

# 448
  • под тепетата
Значи, ако не броя морските бани (изплакване със сладка вода след тях), май се къпем 2 пъти в годината. Мирише ми на кифличка. Но си има ритуал - след разходка и закуска се почва едно миене, лизане, мляскане...
Вчера пържих кифтета ( според мъжа ми следващите ще са след 20 години Stuck Out Tongue) , това кУчи полудя! Досега не е крал храна от масата, но подозирам, че ако го оставя насаме с кифтетата, ще има липси.
MagniM, предишното ми беше хъски. Да ти кажа - предпочитам да чистя козина след хъскито. Туй чудо Ози откъде я сваля таз четина и как не оплешивява не знам!

# 449
  • Варна
Аааа, пържени кюфтета и аз крада 😂😂
Не обвинявай момчето, да не мислиш, че му е било лесно 😂😂

Моят комшия Грей (ваймарайнерчето) ,когато се прибира от разходка задължително минава за една почерпка, като види чери домат, не кюфтета, му текат лигите, много е сладък.

Общи условия

Активация на акаунт