Отговори
# 165
 Shocked Леле Ая, звучи много страшно  Rolling Eyes , знаех че младежът е злояд аза така в подробности разказано........ Confused  дано сега след тези процедури Дидото да прояде и да зарадва мама  Hug Пожелавам ти в най-скоро време да се похвалиш с един малък лакомник открил удоволствието от яденето  Crazy

# 166
И Виктор е злояд, но сякаш в по-слаба степен от Дидо. И напълно разбирам какво е. Лапа и плюе, избутва с езика и по никакъв начин не мога да накарам да го глътне. Трябва нещо много да му харесва, за да го яде с апетит и то пак е съвсем мъничко. Ритка дето беше писала за мини кроасанчетата - той ги обича, но изяжда едно и на второто започва да плюе. Знаете ги колко са малки. Пред си ядше непасирана храна, сега, като усети парче - веднага го изплюва. А иначе как умее да яде препечена филийка (твърда) и от кашкавала и салама. За това май е по-добре да го определя като капризен, а не толкова злояд. Но всяо хранене е просто кошмар. От колко много време яде по 3 пъти на ден, което за мен е супер малко. И си е слаб, само кожа и кости. Оня ден го сложих на кантара на лекарката - с дрехи, яке, обувки и памперс - 10.800...

# 167
Благодаря момичета за отговорите!
А този разказ за Дидо направо е страшен, как издържаш, Ая незнам, аз щях да се побъркам за този период от нерви...

# 168
Ужасно е да гледаш злоядо дете - аз си го имам , вече на почти 6 г.
През какво сме минали... само аз знам. И все още го храня , сега например е болен и направо го залъгвам с филм и бутам с лъжицата  Embarassed
Обаче сестра му - ПУ ПУ - храна като види, все едно гладна на въжа сме я държали  hahaha

# 169
Вени, така е, трябва да ма равновесие  Laughing представяш ли си и двамата да са злояди  Shocked Магито сега ти е компенсаця за мъките с яденето на Ицо. И ние със сестрам и сме били така.

# 170
AQ искренно ти съчувствам за злоядия Дидо. От няколко дни го изпитвам на собствен гръб и е ужасно. Досега много са ми разправяли - " абе незнаеш какво е злоядо дете, така че ти си си добре, че Емчо си яде", но аз не го приемах за някакво предимство това, че Емчо яде, защото биеме по кг. дори и 2 - годишни деца, и направо на моменти се чувствам тъпо като ме попитат " НА КОЛКО ГОДИНИ Е  Shocked?, и аз като кажа на 1,4г. и те - аааааааа ама той си е доста по-големичък", и ми идва да ги гръмна.
Днес пак нищо не е хапнал, сутринта изпимлякото си, а след обяд изпи 100мл. кисело мляко след като нищо друго не хапна и това е - от 3 дни е само на кисело мляко. А иначе обаче и когато си е здрав, яденето ни протича по описания от Яна начин. Той на столчето а аз въоръжена с 100 предмета с които да му отвличам вниманието и да си отваря устата механично, да пея целия си репертоар по 2 пъти, и т.н. Не че е злояд, но просто не може да стои мирно без да прави нещо толкова дълго време, и отдавам на това реакциите му по време на ядене.

Та за течния аналгин - значи все пак не емного това по 1 капка на кг. както му го дадох вчера, че снощи като казах на свекито и тя ме уплаши, че това е страшно много и не трябва да му давам. Честно казано се видях в чудо вчера и дори и тогава да знаех, че не е толкова хубаво да му го давам пак щях да го дам, защото положението беше уникално, и просто се видях в чудо, а това чудо продължи 2 часа и щеше и повече да продължи, ако не му го бях дала. Но ще го избягвам вече де, само в краен случай, но явно ще трябва по по-малко да му давам, и аз незнам - кажете колко е нормално?

# 171
Давай му само мляко да яде няколко дни, щом иска - кисело, АМ, каквото му харесва. Не му играй театър и бъди по-твърда, за да се оправи. Като не ще да яде, остави за след няколко часа, пропусни едно хранене. Давай му някакви играчки докато яде, празни панички, лъжички... но не му отвличай ти вниманието от храната. Иначе ще става още по-зле. Аз не мога да разбера, щом сте толкова в аванс с килограмите, какъв е тоя зор да яде? Ми нека да отслабне малко, нито ще му навреди, нито нещо лошо има в това, виж го от положителната страна. Ще поотслабне малко, по-малко ще натоварва ставите си, по-лесно ще се движи и никой няма да казва, че е доста по-големичък от колкото трябва. Я си предстваи какво е да оставяш по 12-тина часа окльощавяло дете, на което са му изпъкнали ребрата и колената са станали по-широки от бедрата, с цел да се научи да яде с удоволствие и да огладнее и да не му увреждаш психиката  Crazy

За аналгина не знам колко е нормално, по-скоро смятам, че изобщо не е нормално на тази възраст да се употребява, освен с животоспасяваща цел, например при темп. 40 гр. Аз само тогава бих го дала, ако друго не помогне.
В екстремни ситуации се дава панадол на малки деца, а не аналгин (като ни приемат в Европа, ще го забранят за употреба). Защо не му е подействал панадола? - Колко пъти го е пил до сега? - Това се получава, когато се дават толкова често лекарства, организма свиква с тях и следващия път има нужда от по-голяма доза.
Диан ако вдигне екстремна темп. и аз не мога да я сваля с друго, не 9 мл, ами 2 да му дам - ще я смъкне. Защото лекарства не е пил почти година вече.
Хубаво е в леките неразположения да не се ползват толкова лекарства. Организма е способен да се справи сам с много болести, стига да не му се пречи.  Peace

# 172
  • Варна.
Ая, Ая, нямах си представа за какво става въпрос при вас, съчувствам ти много. На морето как беше, а на планина водили ли сте го? На вън сред децата не посяга ли към солети, бисквити. Ти сигурно всичко си опитала вече. Нямаш ли някоя позната в ясла да го заведеш само на обед да гледа как се хранят децата. оф!
Калина е капризна към храната, има неща които изобщо не дава да влезнат в устата й, а когато дам варена царевица, маслини или пуешко филе здраво започва да дъвче, лятото и тя спря да яде по едно време 2-3 седмици основно мляко, като минаха жегите започна по-нормално да се храни.

# 173
Ая, Ая, нямах си представа за какво става въпрос при вас, съчувствам ти много. На морето как беше, а на планина водили ли сте го?

О. мани, мани! ooooh! Ася и Галя да кажат за морето, те видяха... Още си сипя пепел на главата, че забравихме филмите на джобен компютър!

Проблема не е толкова в апетита, нито физиологичен, а психологичен. За една бройка щяхмед а му правим ехография на вътрешните органи, но в последствие го отхвърлиха като възможност.
Много ясно, че ядем пред него, бяща му всяка вечер вечеря заедно с него, един срещу друг. Вчера пък за пореден път го бях гушнала в мен, да ме храни и от начало до край цялото ядене ми го издава той в устата с една супена лъжица. Малко поомазахме, но се справи много добре. Когато, обаче му насочвах ръчичката към неговата уста се сърдеше и я изпразваше обратно в чинията и тогава лапаше празна лъжица. Това му е номера.
Също му бях дала един бял шоколад, неразопакован. Много го хареса за игра, натроши го целия отвътре, премята го, много му хареса и не си го даваше. Обаче настъпи момента, когато го заръфа заедно с опаковката и в момента, който усети, че е сладко и е за ядене, го захвърли яростно, изплю каквото имаше и демонстративно си избърса устата с ръкав, обиден и възмутен. Като се опитах да му го дам пак за игра да си го разнася, пак го захвърли със сила.  Crazy
Ей това е Дианова работа! ooooh!

# 174
Ая, писах ти на лични, може би да не си видяла...Ако не си го получила ми кажи да ти пиша пак

# 175
  • В средата на времето
Яна, това което чета за храненето на Дидо..направо ужас.. Sad Пожелавам ти от все сърце да има подобрение и Дидо да започне да се храни с охота! Hug
Вчера най-накрая правихме престъпулник на Криси. Човека си взе компютърната мишка първо, след това взе четка за коса и огледало - остави ги..посегна към книжката - остави и нея и на края взе в ръка линийка и молив Simple Smile)..Според тълкованията на кристалната топка Криско ще се занимава с графичен дизайн, ще бъде суетен и ще обича да чета книги Mr. Green Grinning
По-късно ще пусна и снимки от събитието:)..Остана ни само кръщенето.. Whistling

# 176
Криско колега ще ми става, а? На Диан му предстои това забавление, чудя се къде да го вместя в програмата... newsm78 Никакви художествени матерали няма да слагам!Не ща да става художник (графичен дизайнер) като мен - цял живот да трябва да се харесва на някой! Едно от нещата смятам да е вратовръзка на тати, да стане като него! Grinning

Сиска, такъв дълъг отговор ти писах, направо не казвай, че се е изгубил! Второ съобщение ли ми прати, или на първото още нямаш отговор?
Извинявам се на всички, че се разбираме тук, но има грешка в системата явно!  bouquet

# 177
Ехеее, честит ви "престъпулник"! И на нас ни остана кръщене...
Ая, още на първото дълго съобщение от в4ера нямам отговор за съжаление Sad
Ина4е и ние си взехме цитросепт и май /да чукна на дърво/ се оправихме /аз, малката и мъжа ми/ Simple Smile

# 178
Емчо прояде най-накрая. Днес си изяде и супата на обяд, след това и бисквитена торта също. Пипнах му в устата и е избил кътника, който така го изтормози, та поредната ни криза със зъбоникненето приключи. Сега сме в очакване на следващата  Confused.
АЯ аз 3 дни искам или не го оставих гладен по цял ден, просто защото неискаше нищо друго, по някой грам изцокваше кисело мляко, но и него не искаше да го пие. А това за играчките - те са постоянен инвентар при яденето ни. А права ли се на по-твърда, той просто няма да хапне. както казваш и ти - това да го оставиш гладен не винаги действа, че след това ще яде нормално. Просто по време на зъбоникненето нищо не помага и това е. Аз не държа, а точно обратното не искам детето ми да има проблеми със затлъстяване и да го тъпча и да яде нон-стоп, само и само да изяжда всичко, което му давам, просто искам да яде нормално, това което му дам и трябва да изяде да си го изяда и това е. Нямам нищо против и да свали някое килце, но пък когато не яде, защото не е добре и отслабне в резултат на това, а и това неядене продължи няколко дни, вече ме притеснява.
Но слава Богу всичко отмина засега поне, така че ..........
А за лекарствата честно казано когато вдигне Т, знам, че до определена Т не бива да давам лекарства, но просто не мога да издържам да го гледам и да знам че има Т, а аз нищо да не правя и съм му давала почти винаги когато вдигне Т, а и когато се будеше нощно време и плачеше в резултат на зъбите, и може би затова не му подейства веднага, а пък и може би не изчаках достатъчно дълго, за да му подейства и се бях панирала от толкова рев, и така ............ , затова му дадох и аналгина. Но определено вече ще избягвам да му давам аналгин, освен ако не се наложи наистина по спешност.
Чао и приятна вечер.

# 179
Дойде ред и ние да се включим към болните Sad Сияна днес цял ден е с Т - 37.8 - 38.4; разбира се не получи нищо като лекарства, освен малко Стодал за кашлицата, малко Саностол за силички, кърма за всеки дискомфорт Wink и чак сега, преди да легне една свещичка Ефералган за бебета на по-ниски килограми, но подейства почти светкавично. Последното го дадох за мое успокоение и за малко по-спокоен сън на детето, ама да видим Thinking Иначе цял ден не яде много - солети, бисквити, кърма, четвърт банан, но за вечеря омота около 150 гр. супа, което смятам е чудесно. Освен това по варненска препоръка Hug сутринта получи фреш от портокал и грейпфрут и после само от портокал. Утре ще бъде заведена на лекар с цел да установя дали нещото не е слязло надолу, че много кофти кашля Confused Стискайте ми палци да не се изпокараме с лекарката на тема кърмене, че яко сме си дигнали мерника на тоя фронт Mr. Green Добре, че Яна удря по едно рамо в моя защита, когато й падне сгода Wink
Освен това свекитата са тук и са много притеснени от факта, че "мъча детето" като не му давам хапчнца за всичко - за Т, за кашлицата, за зъбките..., ако може да се храни с хапченца - най-добре, ама аз и за там имам алтернатива - цици Mr. Green Сега последно се прибраха да спят при дъщеря си, но звъннаха да попитат да не би да съм сложила детето да спи с температурата (38 градуса), която беше започнала и да спада. Ох, добре че сте вие и, че мъжът ми ме разбира и изслушва. Целувам ви всички Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт