Отговори
# 150
  • София
Тони, да взема и аз да те успокоя. При мен беше - веднъж на полигон и 2 пъти на градско ме късаха и накрая взех. Ама както е казала Галя, то с едната книжка шофьор не се става. Та ето догодина стават10 години откакто съм "шофьор", а имам 15 мин шофьорлък оттогава. Така че взимай я следващия път и поемай смело по пътищата. Мен шубето ме тресе здраво, но напоследък се замислям все по-често да се взема в ръце и да почна да карам...

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 16:04 от Lana

# 151
Няма да ви казвам мен как ме тресе шубето Mr. Green. Взех книжка от първия път, с нула наказателни bowuu, дотук добре, ама аз след като родих не съм се качвала зад волана. Не че преди това ми беше много често, но поне тук из Нови Искър карах /естествено никога сама/. Последния път така щяха да ми изправят калниците на едно кръгово в Добростлавци, че аз се разтреперих, едва не се разревах, слязох от колата, нещо лошо ми стана и повече не съм пожелала да карам. Това ми се струва адски трудно, а и всеки кара както си иска, не се съобразява ни със знаци, ни с правила. #Crazy

# 152
За разболяването - откакто се е родила Дени ми е била 3 пъти с хрема, като единия път имаше и температура.
Практиката на Дики е  newsm10 И ние сме така.
И си ходим по площадки и си излизаме и на студ и на вятър, но не мога да се оплача засега. Още с раждането гледах да си я калявам и изобщо не съжалявам.
Стерилизации, топлене на вода и сокове, обличане да е топло нослето  Shocked - такива неща при нас бяха табу.
Дени ходи с ледени крака и ръце, откакто се помня.
Надявам се да не ми се разболява детенце още малко поне, че да си изкарам бременността на спокойствие. Аз и затова не я пратих на ясла, защото знам че там спасение няма.

# 153
Виктор почти не е боледувал. Два пъти имаше хрема, която си отшумяваше без никакви лекарства.  Praynig

# 154
Страхотно е, че не са ви боледували дечицата. Дари също  е била 4 пъти до сега с хрема и зачервено гърло, все в резултат на това, че баща й се разболяваше. Радвам се, че до сега се оправяше само със сиропчета и капки, без АБ.

# 155
  • В средата на времето
Крис до сега е боледувал 3 пъти, като последните 2 пъти бяха докато ходеше на ясла. Изкара 2 пъти летния вирус с разстройство и повръщане и веднъж бронхиолит. Пи е АБ тогава. Хрема е имал 4 пъти от раждането до сега, но хремите не ги броя:)

# 156
Аз хремите не ги броя за болест. Щом спи през нощта и диша добре, голяма работа, че му тече през деня. 2-3 пъти, като е имал хрема, само разреден цитросепт съм му капала. При кашлица - Хустажил - билков сироп с екстракт от мащерка. Ако е нещо по-сериозно - при хомеопатичката. Ако хомеопатията не помогне - традиционна медицина - Това последното не се е случвало никога до сега и в доста остри състояния.  Grinning

Диан пък го заведох на едни безкрайни прегледи и обследвания при различни специалисти за диагностика на хранителните му смущения, защото определено проблема му не е само в апетита. След много прегледи се установи, че има психологичен проблем относно възприятието на храната и слава богу, аз нямам вина за това. Освен това изобщо по никакъв начин не се опитва да дъвче, не знае как и защо и яде само пасирано, въпреки дългомесечните ми борби да го науча на парченца - от 6 месечен все пробвам. И за това причината не е, че аз така съм го научила, както педиатърката се изказа, а си е негова си особеност, която може да се поправи. Установиха, че вместо да дъвче, всичко смуче, дори твърди храни, като солета, но то това си го знам отдавна.
Назначиха ни терапия - около 2 седмици всеки ден ще го водя гладен с разни манджи и бисквити там, ще му правят масажи с пръсти в устата, ще ме научат как аз да ги правя, ще им нося снимки на храните, купичките и лъжичките му, даже щели да му масажират венците в вибриращи накрайници, като автоматичните четки за зъби, за да го накарат да ги дъвче... Ще се опитат да го научат, че като огладнее, може да му мине като се наяде, защото той това не го знае.
Изобщо - интересни неща и то от логопед и психолог, не очаквах, че правят и такива неща, даже бях крайно скептично настроена в началото. Дано помогнат с нещо, че не знам как ще ги съчетавам с лекциите си тези посещения, съгурно ще се наложи да попропусна, а пък за готвене и чистене, хич не си и помислям... Crazy

# 157
Пожелавам ти скоро време да настъпи промяна в храненето му, и Диан да почне да хапва и дъвче с удоволствие. Наистина ти го пожелавам от сърце Hug

# 158
Стискам палци Дидо да прояде с УДОВОЛСТВИЕ!
Ая, кажи ми за този цитросепт и хустажил откъде да ги взема? От аптека ли? Как се дават?
Ние си нямаме хомеопат, как се процедира с него? Ако си намерим, отиваме със здраво дете при него ли, да се запознае ?? Или можем да раз4итаме, 4е ако е болно и отидем при някой хомеопат той веднага може да ни предпише ефективно ле4ение? Интересувам се да ти кажа много от идеята да си имаме хомеопат...

# 159
Емчо по същия начин, щом усети по-едри частички в яденето, започва да се дави и все едно ще повърне. Аз до скоро му пасирах всичко обаче, сега вече започнах да му мачкам уденето, но е много трудно. Днес пак нищичко не е ял, освен сутрешното мляко и сега също си изпи млякото. А на обяд беше просто някакъв кошмар, като се започна един рев от 12,30 до 14,30 не е спрял да плаче за минутка, но не просто да реве, когато мрпънка и недоволства, ами пищи от болка. Нося го, какво ли не му правих, и с абсолютно нищо не можах да му отклоня вниманието и да спре поне за малко. Хлипа, и се дави и започва да кашля от рев, и да тръгва да повръща направо беше страшно. Тези зъби ще го уморят направо. Няма ли да дойде вече краятн им - незнам. Давах Панадол, но аз му давам по 5мл., и взех че прочетох на опаковката че за до 13кг. се дава 7мл, а от 13-15кг се дава по 9 мл. Емчо е почти 14 и тогава му дадох още 4мл. - ефект никакъв продължава да пищи. Най накрая взех и му дадох 1/2 амрулка с течен аналгин и след по-малко от 5 мин. детето не беше същото спря от раз да плаче и започна да се заиграва, и чак тогава успях да го успя. Спа 2 часа и си беше весел до преди малко когато дойде момента с лягането и пиенето на сиропите. И 1 час пак плака и неискаше да легне да заспи, а по принцип щом си изпие млякото до 5-10 мин заспива сам, без никакви проблеми. Ей сега баща му го приспа, и аз дойдех да ви се наоплача и отивам да изпалзвам мах времето когато той спи, защото вече това не съм аз, а  едно кълбо от нерви, и съм на път да полудея.
Лека нощ.

# 160
  • София
Ая, успех пожелаваме на Дидо! Дано му помогнат бързичко и да започне да папка с кеф детенцето! Че мъчи мама с това ядене откакто се е родил Heart Eyes

При нас болестите започнаха с АБ на 4 месеца и на следващото боледуване вече се усъмних в нуждата от АБ и започнахме с хомеопатия. Оттогава нищо нехомеопатично не съм давала.
Борихме се с 1 грип, 2 пъти с летния вирус, 2 алергични обрива. Супер доволна съм.

Сиска, ние отидохме на първото интервю много болни... По принцип е добре да се отиде за първия преглед, когато е здрава. Първото интервю е доста дълго и за болно детенце ... доста досадно. Но когато се наложи втори преглед може и по телефон да започне лечението.

А какъв кеф било детенцето вече да ходи.... Сега мама си седи на пейка и гледа отдалеече къде движи порасналата Ида.  Mr. Green И което е още по-хубаво - в къщи се занимава самостоятелно и изчезна тази болезнена привързаност и прилепналост към мен.
Вярно, че доста късно се отпусна да ходи сама, но явно добре се е подготвила през това време. Днес за 3 часа навън ходи почти през цялото време и тупна на дупе само 2 пъти!!!

# 161
Стискам палци Дидо да прояде с УДОВОЛСТВИЕ!
Ая, кажи ми за този цитросепт и хустажил откъде да ги взема? От аптека ли? Как се дават?
Ние си нямаме хомеопат, как се процедира с него? Ако си намерим, отиваме със здраво дете при него ли, да се запознае ?? Или можем да раз4итаме, 4е ако е болно и отидем при някой хомеопат той веднага може да ни предпише ефективно ле4ение? Интересувам се да ти кажа много от идеята да си имаме хомеопат...

Благодаря за подкрепата!
Цитросепт е екстракт от грейпфрут и няма нищо общо с хомеопатията. Универсално средство е за много неща. Аз си лекувам пърхута с него, има ефект, излекувала съм си и гъбички  Embarassed само с него, ангина, настинки и грип, може да се дезинфекцират с него бебешки работи абсолютно безвредно и натурално, убива вредните бактерии. Повече информация има на сайта http://citroseptbg.hit.bg/index.html Там има и координати на лекар, който по имейл, или на джиесем може да ти отговори на въпроси. Аз съм го питала каква е дозата вътрешно за 10 кг дете на 1г и ми е казвал - стандартно по 1 капка на кг тегло за денонощие, на 3-4 приема, тоест за 10 кг - 3 пъти по 3-4 капки. Няма опастност от предозиране, дозата трябва да се превиши безумно много за да има някакъв лош ефект, но дозите се дават от финансова гледна точка - доста е скъп и няма нужда от повече от предписаното. Има опастност от изгаряния на лигавиците - много силен концентрат е! Никога не се опитвай да си го капнеш директно на езика, трябва да е много разреден, най-добре в сок, АМ, вода.За голям човек се разреждат 10 - 20 капки в цяла чаша вода и пак горчи много, но Диан 3 капки в 180 мл АМ не усеща. За капки за нос се разрежда 1 капка с 2 -3 супени лъжици преварена вода и така се капе. Продава се във всички аптеки, като разфасовката от 10 мл струва 15 лв, а 50 мл - 36 лв, което е една огромна разлика за едно и също и считам за много неразумно да се купува от 10 мл.
Хустажил е сироп за кашлица, на билкова основа, който няма нищо общо с хомеопатията и се продава в аптеките. Просто не е химия и не действа "анти", както другите лекарства, които по този начин не оставят имунната система да се бори сама и я отслабват все повече.  Доста е ефективен за кашлици при настинки, има супер ефект при мен и Дидо, при други хора не знам. Май към 5-6 лв струва.

При хомеопат може да заведеш здраво дете за двучасовото интервю, както аз направих, за да определи хомеопатичния му тип, защото като го знае след това при спешен случай ми е давала първоначални съвети по телефона за първи реакции. За хомеопата не е проблем да му заведеш и болно дете, в остро състояние, но сама си прецени в такъв случай как ще издържи то 2 часа, докато му определят хомеопатичния тип. След това при проследяване, или болестно състояние, лекарството се определя за 10 - 30 мин., но първия път няма как. Доста е трудно да се намери добър класически хомеопат, с търсачката може да намериш доста теми и коментари по въпроса, избирай внимателно! Да не попаднеш на някой "боаронец" и после да се оплакваш тук, че "хомеопатията за нищо не става".  Grinning

# 162
  • Варна.
За Нурофена - правил кръвоизливи в стомаха. затова по-нарядко (понеже вече не съм така уверена, когато цитирам други хора, имайте си 1наум)
АЯ, пожелавам успех в терапията! Може би веднъж трябва здраво да огладнее и да се усети как се гризка пържолка. Wink
Краси, течния аналгин може да предизвика сериозна алергична реакция, препоръчва се само за Т над 39градуса по една капка на килограм тегло, тогава гледаш да свалиш Т, която може да донесе по-голяма вреда от алергия.
Ние сме си отворили едно мерло и се черпим в къщи, правим вече планове за Коледа, подаръци и т.н. приятни неща.
приятен уикенд!

# 163
  • Варна.
аз съм мазала Калина с хустажил масажен крем, загрява гърдичките и гърбчето. действа добре и на нас.

# 164
АЯ, пожелавам успех в терапията! Може би веднъж трябва здраво да огладнее и да се усети как се гризка пържолка. Wink

Ооо, нямаш представа на какви екстремии сме се подлагали около нашето неядене, огладняването не действа при злоядите деца. Първите опити ми бяха на 4-5 месечно бебе - само на кърма, която пие само спейки - бях обвинена от роднини колко лошо "уча" детето да яде само докато спи. Оставих го да огладнее и резулатат беше - 2 пъти за денонощието по 100 мл кърма през 12!!! часа. Така няколко дни едно 5 месечно бебе, което в просъница яде 6 х 150 мл, съзнателно и буден - 2-3 пъти по 100 мл. Като отслабна, родата се вразуми и ми започнаха - ужас, нахрани го това дете, ако ще да спи, ако ще каквото и да е, че ужасно е отслабнал!
След това 1-2 пъти в месеца, до сега, все съм го оставяла да огладнява, което протича по следния начин: става сутрин, давам лъжичка с ядене, той бута и не ще. След 1 час пробвам пак. После пак. И така до към 8 - 9 ч вечерта, когато смятай, цял ден не е хапнал и трошица, започва да огладнява и да се дере яко от глад, но когато подам лъжицата вече я блъска и с ръце и крака, бисквитите хвърля, солетите, хляба - от неговата си ръка си играе с тях, отхапва парче и плюе - иначе, умрял от глад. Накрая на деня, понеже вече трябва да спим, аз го хващам и му стискам устата, той започва да реве, аз бутам насила яденето, той започва да се дави и преглъща, за да си поеме въздух, блъска, рита, аз започвам да рева, стискам му бузите и го нахранвам, той се успокоява и става много щастлив и весел, после се прибира мъжа ми от работа и аз си го изкарвам на него, за да не е на детето.
Преди 2 месеца пак ми беше паднало пердето и реших да не му пускам филмчетата, с които се захласва и механично отваря устата и не разбира, че яде - той за това си изглежда съвсем добре, защото вече почти година на всяко хранене се пускат те.  няма хранене по заведения, няма излизане навън, за всяко хранене - в къщи, при филмчетата - като една кърмачка, която се срамува да кърми навън и на всяко хранене на 3-4 часа трябва да си е в къщи.
Та разкарах ги азфилмчетата и го хранех само като се правех на маймуна, пях, мучах, с много играчки, пеещи, мигащи и т.н. Също и реших да не му стискам устата. Ядеше на всяко хранене по 1 час  #Crazy - около 10 лъжички, като не спирах с АМ сутрин и вечер докато спи. Така издържах 1 месец, а той отслабна с 800г.
Купих Киди, пуснах пак филмите и за нула време си нормализира теглото, хранейки се ненормално и неосъзнато.

Та така... Майките на незлояди деца не разбират, че злоядите не огладняват - няма такова нещо остави го да огладнее, много е лесно да се каже. Просто не се получава. Получава се при нормалните деца с апетит, когато са болни, имат зъбоникнене и при тях е само период (Емо на Краси примерно).

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 23:31 от AQ

Общи условия

Активация на акаунт