Отговори
# 225
E Краси, затова пробвайте с манджа, пюре, нещо такова гъсто, не супа, 4е да не се улива и разлива навсякъде.

# 226
  • временно във Пицеландия
момичета и аз бях с окситоцин,нали сем у чИжбината  Mr. Green ,но накрая ми я сложиха като видяха че просто контракиите замряха доста.иначе тоновете мериха първоначално на всеки половин час,чак после ми сложиха колана за постоянно,а системката си я мъкнех след мен си на стойка.накрая даже и тези колани за тоновете ми махнаха,че дойде един як доктор да ми понатисне корема за да помогне на герито да излезе  Mr. Green (това е и момента в който мъжът ми си помислил:този ще ме остави без дете,но и без жена  Mr. Green ,толкова застрашителна му се видяла процедурата)
само че тук другия парадокс е че масово раждат секцио,все едно имат фобия от всичко естественно.особено над 30те,направо не ти говорят за естественно раждане и се чудят:ама ти си родила по нармален начин!!!
и ние сме добре с лъжицата,но това откакто ходи на ясла,там гладът я учи явно.  Wink

# 227
Ооо в яслата стават съвсем други чудни работи, как се учат само от там, нямам думи!

Пловдивските мамита, ние няма ли даси направим коледно парти?

Като чета за тези насилствени раждания и лошо ми става чак  #2gunfire Не знам, дано нещата започнат да се пооправят вече, че....

Краси, мисля, че тези паузи са естествени, често съм чувала, а и сега наблюдавам, че децата запомнят, но не винаги искат да възпроизведат в момента, дори цели периоди нищо не казват и после изведнъж - БУМ - почват да ги разправят едниии, ум да ти зайде Crazy, както се казва, не знам от къде ми дойде този израз ама кефи  Laughing Та, така, всичко ше си каже Емчо, ама по-нататък, като му кефне Laughing

# 228
Лелеееее като слушам колко ви говорят децата - направо се шашкам. Емчо нищо не говори. По едно време беше започнал мама, тате, баба, деде, сега и тях вече не ги казва. По цял ден му повтарям ма-ма, и те-те и т.н., но той почти неми обръща внимание. От време на време му скимва и казва нещо, но по-скоро казва по една сричка - например ако му кажа кажи ма-ма, той казва МА, ако кажа кажи ба-ба, той казва БА и така ............. Ясно че ще проговори, но към момента сме мноооооого назад с приказките.
И Дидо е на същото дередже, повече от 3-4 смислени думички не знае. Но е много напред в жествоете и действията. Психоложката и логопедката, дето го преглеждаха ми казаха, че обикновено е така, едното е за сметка на другото и се сменят на периоди. И това, че си говорят на техен език също е от голямо значение, нищо че ние не ги разбираме какво имат в предвид. Диан си повтаря и една сложна дума, съставена от различни срички, но никой не знае какво означава - "кабап".

# 229
  • welcome to the Jungle
Краси, и Оги е в отбора на Емчо. По едно време казваше доста неща, но в момента не ги казва. Вчера го заслушах, че повтаря като папагал на едно 2-годишно момиченце дъра-бърите - "та-та-та", писъци, "ма-мамм-ма" и такива. НО нито ми вика "мамо" нито на баща си "тате". Отвреме-навреме ги казва тези срички, чудесно знае, че аз съм мама и се обръщам на това повикване, казвал е честичко и на баща си "тате" и знае, че това е тате, ноооо .... като истинско раче - трябва да е настрани  Hug. Кубове, ромбове и ред други фигурки и идея си няма, че така се казват. Кара колички по цял ден из къщата, рита топка средно по 1 час на ден (като начинаещ футболист - толкова  Crossing Arms Mr. Green) умира си да бута всякакъв род детски колички - нали ще е батко  bowuu, но изхвърля злобно всичко, което е в тях - кукли, дрешки, а опитва и бебетата и децата даже  #Crazy Crossing Arms.
Зная, че момиченцата се развиват по-бързичко на тази възраст, а също така виждам, че моето детенце си се развива съвсем нормално  Peace. Така, че притесненията са непознати за мен  Hug.

Относно вилиците и лъжиците. Преди време Оги направи няколко самостоятелни опити да се храни успешно самичък с лъжичка. До тук - добре, ама престана с успехите. За сметка на това вилицата му стана любима и умира да бърка и да тропа с нея по пълните чинии. Ако го оставя - бъркането преминава в забавен, но бая енергичен бой по чинията Mr. Green. И много рядко поднася към устата си нещо "отловувано и закачено" за вилицата  Joy.

Ритка, видях те в Зоологическата тази събота... и ние бяхме. Теб те познах, ама като видях Майчето каква русокоса красавица е станала и си рекох - аааа бъркам се! Това не е онази сладурка, с която се разхождахме в Южния парк.  Sick И заради това не се престраших да ти се обадя  ooooh!.
Иначе в зоологиеската имахме щастието да се полюбуваме поне три пъти на ягуарски рев. Оги беше силно впечатлен и много хареса тази симпатична ...хммм "котка"  Party, също така носатите мечета, зайчетата, рисовете и мечките. И в следващия момент се изплаши от Мърдок - този прекрасен тигър, който мъжкарски ръмжеше, даже се разплака...
Имах големи очаквания към маймунките, ама те прибрани зад решетки и витрини, та нищо не се получи, а и на малкото човече накрая му се спеше вече  Heart Eyes

# 230
 Първо искам да поздравя всички юлски бременюшки!
Да  гушкат сладки ,здрави бебчета  bouquet

Психоложката и логопедката, дето го преглеждаха ми казаха, че обикновено е така, едното е за сметка на другото и се сменят на периоди
Ето защо Иви била майстор номер едно вкъщи Joy

Разглобява повсеместно каквото и попадне. Но иначе освен няколкото думички неще и неще да каже нищичко Simple Smile

# 231
Виктор не желае да се храни сам, като му държа лъжицата. Това предизвиква голям протест от негова страна.  Не знам, някак трябва да се престраша да му давам да го прави съвсем сам, но все още имам някаква бариера  Sick
И той говори доста - всички възможни роднини, сутрин като се събудим първата му работа е да отбележи, че татко му го няма, а после и кака  bowuu. Казва ябълка (абълка), чорапче (потапче), дистанционно (тоуто), топче, ципче, копче, казва си кат ое гладен (което е много-много рядко), когато му се спи и когато има пиш; освен това - пъпче (като си вгида блузата за по-достоверно) и някои други, за които не се сещам в момента. Общо-взето повратя всичко, което чуе, с различен успех.

# 232
  • В средата на времето
Криско също е от тези, които в момента трупат само пасивен речник  Grinning.. Казва само мама, тате, бате, баба(като баба е и всичко, за което не знае думата или не може да я изговори  Grinning ) айде и с променлив успех коте, мече и зайче.. Simple Smile Имайки в предвид, че баща му е проговорил като хората някъде към 4-тата година, за сега сме добре  Laughing За храненето сам - не смятам още да го пробвам.
Мен банките с окситоцин също не ме подминаха, но и не помогнаха, кой знае колко. Но пък и аз влязох в болницата със паднала тапа, 3 см разкритие и с изтичащи по малко води..

# 233
Ех Лионес, защо не се обади, аз напоследък голяма заспа съм станала  и въобще не се оглеждам наоколо, а наистина моята мома е златокоска от известно време насам Wink

Момичета, аз вече живея на 5 минути от зоогическата градина, така че ако някой идва насам да свирка ей  Hug

Наистина има теория че момиченцата се развиват по-бързо от момченцата и най-вече че проговарят по-рано  Peace Така че мами на мъжаги, спокойно  Hug А за периодите в това съм абсолютно убедена, например Майчето пролази чак на 11 месеца, а повечето от вас вече обикаляха прави Simple Smile Просто трябва да си му дойде времето Wink

За храненето, Мая ползва лъжицата от около месец - месец и половина. Оставям я да се храни сама винаги когато има нещо различно от супа (ясно защо)  Crazy Закусва сама, обядва пак сама. Справя се отлично с лъжицата, но я държи с лявата ръка, с дясната ръка просто е трагедия  (рачешка му работа)  Crazy Забелязах че тя показа забележителни умения с лъжицата след като 10 дни тренира с лопатката на морето, това абсолютно без майтап  newsm78

# 234
  • в шоки-land
3дравейте, момичета  Hug Heart Eyes
само ви чета в последно време, че не остава време ooooh!....
сега и а3 да дам отчет  Grinning - малкото говори, та пушек се вдига, ама като не му ра3бирам е3ика Embarassed Blush....иначе много обича да довьршва песничките....ка3ва около 7-8 думички на немски, около 20 - тина на бг, ама всичко ра3бира малкото му човече....даже вече ми носи дистанционното, като го помоля bowuu...
иначе 3а яденето - от доста време се храни сам с льжицата и вилицата, ама като им се ядоса и почва с рьце...ето малко нагледен материал  Grinning - как се папат спагети сьс спанак и сметана

,

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 15:22 от amei

# 235
Момичета, само набързо минавам да ви питам: ще се увеличат ли майчинските от 01.01? Аз знам само, че изплащането ще бъде директно от НОИ и ще има забавяне от един месец, т.е. януарските пари ще вземем февруари Sad То не че е голяма сума...

# 236
Ами то и сега ги взимаме с 1 месец закъснение, т.е. не съм много сигурна (нищо че това го работех), но например моята шефка си плаща осигуровките до 10-то число за предходния месец, и след       10-ина дни й превеждат от НОИ майчинство, болнични и други вземания, които смятам пак че са от предходния месец. Но това няма значение, те като се застъпят веднъж, после си взимам всеки месец, а за кой точно не е важно. А би трябвало да го приравнят към мин. работна заплата, т.е. да стане 180лв. така мисля.

# 237
Е-е-е, Амейче, айде, бе, мила, вече щях да питам къде се изгуби Rolling Eyes

Блазе ви, че си водите дечурлигата на зоопарк и мен много ми се иска да го заведа, но сега съм в сесия и нямам много време, а после сигурно ще стане много студено, ама ще видим...

# 238
Абе хора а Дезричо къде се изгуби? Не е писала и тя от 100 години.И Ласко..........

Хайде аз също съм ЗА Коледното парти и без това от миналогодишното не съм се срещала по другите срещички с вас. Поне сега да се видим. Дайте по дейните и организаторите място,дата,часи да направиме организация. Аз лично нямам претенции за деня-в случая 9 или 10,12 без значение.

# 239
И аз съм ЗА коледно парти. Само да не го организирам аз, че нещо съм се скапала от разни самозадачи, които си измислям Crazy Луда работа, ама то шило в торба не седяло, та и моята работа същата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт