Отговори
# 150
  • Sofia
Аз точно обратното ги виждам.  Каишка през глезена стои само на хубави крака . Другите  всеки може да носи.

# 151
  • София
Обичам дебели токове.
Напоследък съм се повлияла малко от Ейнджъл и съм си накупила три къси карирани поли!

# 152
Това много интересно от този сайт https://www.chicme.com/product/buckled-cutout-pointed-toe-chunky … l?color=snakeskin
И това ми хареса https://www.chicme.com/product/pointed-toe-buckled-chunky-heels/ … .html?color=green

Но кажете вие носите ли затворени обувки на бос крак? Не го разбирам това. Пробвала съм не е удобно. А и за краката не е хубаво. Знам, виждала съм, че в Америка и Англия е практика. Не ми стои и естетически добре.
От скоро гледам по трлевизията карат явно журналистите да се носят рака в студиото. Да ме говорим колко е грозно жена на деедна възраст с не толкова добре сложени крака, колена в рокля над коляното, боса във високи обувки на ток, кожата без тен, 2 пръста луфт на свода…

# 153
  • София
Нося или чорапи терлици или бежови тънки чорапи - с илюзия за бос крак.

# 154
Не нося затворени обувки на бос крак, въпреки че има модели, които биха изглеждали по - добре така (винаги някъде започва да ме дразни по стъпалата, пръстите и т.н.). Ползвам разни терлички (има все повече модели подходящи за различните типове обувки).
Не знаех че показваните модели обувки се наричат Мери Джейн. За мен тези обувки са си били обувки за танци така наречените скарпини.
Имам подобен, модел от предишни сезони.  Удобни са.

# 155
Не мога да нося затворена обувка на бос крак. Кожата ми става на мехури, колкото  и мека и удобна да е обувката. Телесни терлици купувам постоянно, но така и не съм намерила идеалните. Винаги ми се изхлузват от петата и събират в пръстите по някое време, а и винаги ми се подават по мъничко от някъде.

# 156
Какъв кошмар беше 90-те години затворена обувка на бос крак, посред лято! И нямаше терлички. Кожата падаше! Всички най-големи издевателства над краката си ги причиних тогава. И до днес плащам.
Свърши таз'мода! Нося само меки, широки, удобни обувки.

# 157
Аз съм прототипът  на това меме, в което има 2 сезона - UGGS и flip flops. Страшно зиморничава съм и имам проблеми с вените.

# 158
За мен тези обувки са си били обувки за танци така наречените скарпини.

Не знаех, че има такива обувки, но ми се наложи да си търся когато преди няколко години ходихме на фестивала на носията в Жеравна.
Много удобни да, но са само за целта.
 А вие ходите ли по такива фестивали? И в чужбина има доста такива, обличаш местните традиционни носии и се пренасяш във време оно.
За фестивала в Жеравна имаше доста забрани, като например по него време бях пушач, но нямах право да паля цигарата със запалка, а само с кибрит и не може да изкараш една кутия цигари, а трябва да е от табакера.

Иначе лятото нося обувки без чорап - мокасини, еспадрили и обувки. Единствено не мога маратонки, сникърси и подобни.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 23:17 от Pink Dress

# 159
Pink Dress, на мен ми се ходи на такъв фестивал, обаче точно част от строгите ограничения ме възпират. Например не бива да се носят слънчеви очила.  Аз слънчеви очила така или иначе не нося, но съм силно късогледа и всичките ми диоптрични очила са фотосоларни, а ако трябва да ги сваля, нищо няма да видя... Сестра ми танцува дълго време в ансамбъл за народни танци и от там са ми знанията за скарпините Simple Smile. Тя често ходи на подобни събития.

# 160
Братовчед ми бе там и си носеше диоптричните очила, вярно не са фотосоларни.

# 161
Защо са забранени?

# 162
Защото, моми и ергени със слънчеви очила вероятно не е имало, а се търси максимално автентична атмосфера Simple Smile.

# 163
А как стоят нещата с мобилните телефони и камерите?  Blush
Прекален светец... знаете Simple Smile

Целгодишно нося затворени обувки с невидим чорап и не усещам дискомфорт.

# 164
За да е по автентично Blush
Има определен правилник и се съблюдава от организаторите.
Скрит текст:
http://www.nosia.bg/pravilnik/
Имат страница и във ФБ - Фестивал та фолклорната носия  - Жеравна

Красота!
Някой го посещават от основаването му и си имат собствени носии. Братовчед ми се ушил копие на носията на Стефан Караджа. Моята и на детето ми са под наем (и на ММ). Всеки трябва да си знае носията от кой край е и да поразкаже ако желае естествено. Моята бе от Разложко. Има пищови, танци, присъствахме на автентична, но истинска българска сватба...

Камери и мобилни телефони са забранени. Нямаш покритие на територията на събитието. Има достатъчно фотографи от събитието, които снимат и после си сваляш твоите снимки, но не помня от къде. Моите снимки са извън заогражденията .... или тайни.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 23:18 от Pink Dress

Общи условия

Активация на акаунт