За една красива Коледа

• 53 252
  • 459
  •   1
Отговори
# 315
  • Карлово
След вашите идеи от къде да си набавя ленти, днес пообиколих и купих. Но освен обикновените, попаднах и на няколко коледни, малко скъпички-2 лв за метър. Взех една и бързам да ви я покажа. Ето я. Сама по себе си е голяма красота, сега ще мисля какво да я правя. Или по-скоро как.

# 316
След вашите идеи от къде да си набавя ленти, днес пообиколих и купих. Но освен обикновените, попаднах и на няколко коледни, малко скъпички-2 лв за метър. Взех една и бързам да ви я покажа. Ето я. Сама по себе си е голяма красота, сега ще мисля какво да я правя. Или по-скоро как.
оооооо микки казвай бързо отде я взе,нямах ищах за обикаляне днес,малко само поразгледахме две от работилниците на дядо Коледа Grinning

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 16:23 от bimba

# 317
Сколасах да изсъхнат и ги нащраках - ангелчета за гирлянд, гирлянд от тестени фигурки, самите фигурки
Отивам да правя още едни неща и ако са готови още тази вечер ще ви ги пусна.

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 16:37 от Вечерница

# 318
с какво закрепвате венците по стените/вратите? след ремнонт сме и не ми се лепи скоч или да забивам пирони  Crazy

# 319
  • Добрич
Пазарувах няколко дни и започвам да творя. Много красоти сътворявате  Hug  Дано и аз успея. После ще показвам.

# 320
Аз украсявам цялата къща след Никулден, но повечето неща направо купувам, нямам време да правя сама и свалям украсата след Ивановден.Когато украся, ще направя снимки и ще кача.

# 321
Ето я и моята коледна къщичка от миналата година:

За тези, които не успяват да видят картинката, ето линк към албума с кулинарните ми напъни от миналата Коледа. Има изпълнението на къщичката Step by Step и други дивотйки.

С украсата се заемам този уикенд и като я спретна, ще се обадя!  Wink

# 322
Спаска  големи кулинарни красоти
тази къщичка с блатове ли си я правила,а отгоре това сметана ли е?

# 323
Спаска  големи кулинарни красоти
тази къщичка с блатове ли си я правила,а отгоре това сметана ли е?

Благодаря! Embarassed

Къщичката е от медено тесто (като за коледни меденки), слепена е и е украсена със смес от белтък и захар - идеално лепило и глазура.

# 324
Не мога да се сравнявам със Спаска, но ето моя скромен пръв опит за коледна къщичка
http://debelanata69.multiply.com/photos/photo/16/16

# 325
  • София
Спаска, много ми харесаха произведенията ти. Поздравявам те за уменията.
Ще издадеш ли рецептата за меденото тесто  Praynig.
А човечетата при къщичката от какво и как ги направи  newsm78

# 326
Спаска, всичко е направо страхотно.
И едно въпросче, откъде мога да намеря рецепта за коледни сладки

# 327

Някъде бях видяла сайт с шаблони за изрязване, от тези за прозорците, които се пръскат с изкуствен сняг. Бихте ли помогнали?
Заповядай  Simple Smile

Някой виждал ли е да се продава зелен спрей?
Искам да боядисам едни шишарки.
Най-после взех да се настройвам по малко на коледна вълна и от другата седмица започваме с щерката  да майсторим и ние украсата  Simple Smile
Аз засега мога да се похваля само с коледния календар за малката.
Жалко само, че съм болна и не можах да пообиколя и да си купя от разтегателната хартия и някоя по хубава панделка.
Купих, от най-близката ми книжарница, най-обикновени зелени листи А4 и единствената червена лента, която имаха  Rolling Eyes.
Но детето и така си го хареса и аз съм доволна  Grinning

# 328
  • София
Вечерница, и твоята къщичка е станала много хубава.

Може ли да ми дадете, ако не ви затруднявам рецептата за това тесто и да кажете колко по-рано трябва да се направи, че да става за ядене по Коледа.
Имам няколко такива рецепти, но абсолютно не знам с коя да се захвана и от минали опити си спомням, че все не искаше да омекне.

Иначе от една стара Бурда като бях малка правех шейничка медена - тази вечер ще сканирам шаблоните от Бурдата и ще ви ги пусна, ако на някоя майсторица и е интересно как става.

# 329
Наскоро и аз се бях разтърсила за рецепта за Коледни меденки и си записах няколко. Доста време ми отне, докато ги изровя от миналогодишните теми. Надявам се авторките на тези рецепти да нямат нищо против, че ще ги пусна сега тук.

Коледни меденки по рецепта на Джемма
2 яйца,1 ч.ч захар,1 к.ч мед, 1 ч.ч. олио, 1 канела, 1 ч.л сода хлебна, брашно колкото поеме. Омесва се тесто , разточва се и се изрязват сладки. Пекат се при умерена температура. Слепвам ги две по две с мармалад , слагам си в метална кутия с резен ябълка и си омекват чудесно няколко дена преди Коледа.

Коледни меденки по рецепта на Анда
1/2 ч мед
1ч олио
1ч захар
2 каф. лъжички сода за хляб
2 к.л. канела
2 яйца
1 ванилия
брашно до твърдо тесто

Значи това чудо го омесваш (колкото да може да се точи, не чак много твърдо), разточваш не много тънко, защото тогава стават по-твърди, режеш с формичките и печеш в предварително загрята фурна. Внимавай да не го прегориш като мен. За да се отлепят лесно, най-сигурно е с хартия за печене, но и стандартното масло плюс брашно става.
Става доста, така че като ти писне, можеш да сложиш половината в хладилника и да довършиш печенето в близките 1-2-3 дни. 

Новогодишни(коледни) медени курабии за елха по рецепта на  natalyna
250г пудра захар
3 яйца
120 г мед
400-500g брашно(колкото поеме)
1 ч.л канела на прах
1/2 ч. л джинджифил на прах
1/2 ч. л индийско орехче на прах
щипка карамфил
1 белтък за намазване

Глазура:
140г пудра захар
1белтък
няколко капки лимон

Приготовление:
Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се меда, подправките и постепенно брашното да омесването на меко и гладко тесто. Разточва се на посипана с брашно дъска около 4 милиметра тънка кора и се изрязват различни формички. нареждат се в намаслена тава и се пекат около 10-15 минути на 160-170°Ц Още топли се намазват с разбитият белтък.

Глазура:
Пресятата захар се смесва с белтъка и лимоновият сок и се разбива на гладка маса. Слага се във фунийка и се украсяват вече изтиналите сладки!

Меденки по рецепта на Aoife
Основна рецепта за 40 меденки
Продукти за медено тесто:
600 г мед, 250 г захар, 250 г небелени бадеми или други ядки, 100 г захаросани портокалови кори, 100 г захаросани лимонови кори, настъргана кора на един лимон, 15 г мляна канела, 7 г смлян карамфил, 1 щипка млян кардамон, 625 г брашно, 3 супени лъжици ликьор от череши, 1 чаена лъжичка сода

Начин на приготовление
1.Медът се сипва в тенджерка и се затопля с бъркане до 60 градуса, но не се оставя да заври. Захарта се разбърква в сгорещения мед. Пчелният мед е много ароматен.
2.Бадемите или другите ядки се накълцват на едро. Захаросаните портокалови и лимонови кори се нарязват на малки кубчета. Така накълцаните и нарязани добавки се смесват заедно с настърганата кора от лимон, канелата, карамфила и кардамона. Заливат се със затоплената медена маса и се разбъркват добре. Сместа се оставя да се охлади малко. Отгоре се пресява брашното, замесва се разтворената в ликьора от череши сода. Вместо сода може да се използва бакпулвер или амонячна сода.
3.Тестото се оставя да втаса през нощта, покрито. След това се разстила върху застлана с хартия за печени тава на пласт, дебел ? - 1 см, или, ако тестото е по-твърдо, се разточва кора и направо се изрязват фигурките. Оставя се да се охлади няколко часа.
4.Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Тестото се пече на средната шина 12 - 15 минути. Още горещо се нарязва на ромбчета. По желание се намазва с лимонова или шоколадова глазура. Украсява се с обелени ядки.

Полезна информация
Съвет: Това ароматно тесто е много подходящо за меденки или фигурки. За да може ароматът да се почувства най-пълно и сладките да стана приятно меки, трябва да се приготвят три седмици предварително.

Надявам се и Спаска да се включи с нейната рецепта.

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 00:07 от Ати

Общи условия

Активация на акаунт