Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 608
  • 806
  •   1
Отговори
# 420
Не, няма нужда да са на същата марка.
Може да цедите в шишето от помпата и да пресипвате в шишето на Авент.

# 421
Здравейте! Възползвам се ,че се говори за помпи и шишета и влизам с въпрос.
Има ли и каква е разликата между бибероните на Авент размер 0(0) или 0+(1)?
Ясно е , че няма как едното да е с нула дупки , може би на размер 0(0) просто е по - малка дупката , но достатъчно ли е малка дупката на биберона 0+(1) за новородено?
Странно ми стана как да се избере между двата при положение , че по - малко бебче от 0 месечно няма.Да не би да са за недоносено бебенце единия вид?
И вие сменяхте ли с 1+ размер ,когато бебчето навърши месец или по - късно?

# 422
  • до най-прекрасния мъж
Най-добре вземи 1-ца и виж как се храни детето с нея. Дъщеря ми се давеше с 0(1) и започнахме от 0(0). На един месец смених с 0(1), на 2 месеца сложих вече 1+, която е 2ри номер и на 3 месеца и една седмица замених с 3+, която е 3ти номер. Малко се олива с нея, но ще свикне. По принцип пие Антирефлуксно мляко, а то е по-гъсто и тече по-трудно.
Принципът е проба-грешка, децата са различни.

# 423
  • Somewhere beyond the moon and stars
Здравейте момичета, аз имам въпрос предварително се извинявам ако ви струва прост, но ще ми е първа рожба и мн неща не са ми ясни за шишетата за новородено насочила съм се към филипс когато шишетата са на тази марка трябва ли и залъгалката и помпата за кърма пак да са на същата марка или няма значение не ми се инвестира за скъпа помпа, но все пак мисля да си взема една ръчна за всеки случай, та искам мнения от вас за помпа, шишета,залъгалки Simple Smile

По-удобно е, ако шишетата са със същия размер отвор и се наместват в помпата - напр. моята беше на Лорели и на нея пасваха шишетата на Авент, но не пасваха тези на Nuk, например. Иначе трябва да пресипваш и да миеш повече шишета.
Моето лично мнение е, че електрическата помпа (дори и евтина) е много по-добър вариант от ръчната, защото ти оставя една свободна ръка, а едно цедене отнема средно 20 минути. Много вероятно е да ти потрябва помпа иначе, в един или в друг момент.

# 424
На много жени никога не им е трябвала помпа, а ако ще се ползва инцидентно, смятам, че и ръчна върши добра работа.

# 425
Аз също съм “за” електрическата помпа. В началото особено още не е регулирана кърмата и аз съм цедяла страшно много за един ден. После пък малко като порасна и се регулира вече не ми беше чак толкова необходима, но я ползвах отвреме навреме.

# 426
Моето мнение е , че помпата за кърма е абсолютно излишна покупка, особено пък в началото. За сметка на това колекторът за кърма е една от най-ценните ми вещи и съжалявам, че не знаех за него в самото начало, а го взех , когато бебчо беше на месец.

# 427
  • Пловдив
За мен помпата беше незаменима и страшно много я ползвах точно първите три месеца. Всеки е различен.

# 428
Веднъж намесиш ли помпа, ползваш дълго. Тя се намърдва в ритъма на кърмене, тялото прави кърма и за бебето и за помпата и мърдане от цеденето, няма. Така бях с първото дете, купих помпа, защото трябва, почнах да цедя и гледай какво става. 4-5 месеца и кърмене и цедене и цял фризер пълен с кърма. С второто не цедих, оставих само бебето да суче. Вече за 9м да съм я ползвала помпата 4-5 пъти и то като захраних.

# 429
За мен помпата и то точно двойна електрическа е страхотна екстра, която ми е улеснявала много ситуации.
1. Двойното цедене е по-стимулиращо и ефективно, в първите седмици е важна максималната стимулация. Примерно, ако в първите дни и седмици кърмата не стига и тн.
2. Електрическата помпа е по-удобна.
3. От първия месец имам горе долу едно ,,изпомпено" хранене дневно, което отива във фризера. Ако искате да се поглезите с фризьор, козметик или да се разходите някъде, да отидете на лекар сами и бебето да не получава ам, то запасиъе трябва да се планират малко по-от рано. Няма как от днес за утре да изпомпя достатъчно количество кърма за един половин ден, тя трябва да се стимулира и произведе в излишък, за да не липсва днес нещо.

Също в началото се наложи ходене до болницата при мен заради кюртаж, 2 лохиални задръствания, висока температура. Била съм почти вс седмица при АГ И в болницата в първите 7 седмици след раждането. Грозеше ме втори кюртаж, но се размина... та помпата помогна много, за да не ми намалее кърмата, когато съм на лекар и тн, И да не давам АМ на бебето, от което имаше колики, а и аз исках да е само на кърма.

Сега продължавам да изпомпвам от време на време като знам, че ще ми трябва кърма за някое събитие,на което не мога да кърмя.

Но като цяло помпата не е жизненоважна покупка, просто екстра е. Колектор за кърма дори не знам какво е честно казано, но сигурно е полезно нещо.

# 430
Колекторът се слага на свободната гърда, когато бебето суче, и събира кърмата, която изтича. Може да се събере доста добро количество, без никакви усилия.

Аз ползвах електрическа помпа в първите седмици, докато бебето засуче. След това също си я ползвах по подобни причини- да го оставя на някой за няколко часа, а и когато излизахме навън.

Ако ще се ползва обаче, само отвреме- навреме няма нужда от скъпа електрическа помпа, а жената е споменала, че търси нещо евтино и за всеки случай. Така че за мен всички коментари за електрическа помпа не са по въпроса.

Ако бебето си засуква добре, няма нужда от допълнителна стимулация с помпа, то ще стимулира достатъчно.

# 431
За помпата най много се чудих дали ще ми трябва преди да родя. В крайна сметка взех на Philips Avent ръчна. Ползвах я няколко пъти в началото само за облекчаване, после бебето си свърши работата. Ползвах я и да изцеждам по малко като трябваше да разтварям капки за колики. Една единствена доза коластра имах замразена, ама бебето не я одобри - и наистина беше с отвратителен променен вкус и мирис, та се радвам че не съм се занимавала да цедя и замразявам повече.

# 432
  • София
Здравейте, момичета, какво става ако не успеем да намерим ЛЛ на бебето и при раждането не посочим такъв? В упорито търсене съм, но уви засега напразно и започвам да се притеснявам.

В допълнение към мамите в София, къде бихте препоръчали да търся?

# 433
Здравейте, момичета, какво става ако не успеем да намерим ЛЛ на бебето и при раждането не посочим такъв? В упорито търсене съм, но уви засега напразно и започвам да се притеснявам.

В допълнение към мамите в София, къде бихте препоръчали да търся?
А Вие нямате ли ЛЛ? В смисъл, дали не би приел и детето да запишете при него?

# 434
  • до най-прекрасния мъж
Ние изпаднахме в такова положение, намерих 3 седмици след раждането. Беше ми голям зор, защото ми е първо детенце и нищо не ми беше ясно. Педиатрите  масово ми отказваха, били претъпкани, било бейби бум. В чудо се видяхме.

Общи условия

Активация на акаунт