Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 089
  • 806
  •   1
Отговори
# 450
  • до най-прекрасния мъж
Болнични се издават от собствения личен лекар, а не от педиатър. И така е логично - Болничният е за майката.
Моят го издаде педиатърът на детето. Взимах скоро, преди 2 месеца. Може и от ЛЛ на майката.

# 451
  • София
Лекарят на детето ми го издаде.

# 452
Единят от болничните за майчинство на мен също ми го издаде педиатъра на детето.

# 453
И аз имам въпрос свързан с болничните когато не настъпи раждане в 45 те дена знам, че се издава нов , но трябвали да го издаде пак същия АГ издал първия питам защото се следя при друг и той ми издаде 45 дневния, но искам да родя при друг и вече да отида само при него на консултации, но ако не родя пак за болничен трябва ли да отида при него?

# 454
  • София
Вторият е от лекарят в болницата, в която родиш. Преди няколко поста има линк към сайта на НОИ. Всичко е описано.

# 455
Да това ми е ясно след като родя ще се издава при който съм родила, аз питам ако не родя напр. ако родя на 48 мия ден 3 дена след изтичането на 45 дневния за тези 3 дена пак трябва да се издаде нов болничен този кой трябва да го издаде?

# 456
Да това ми е ясно след като родя ще се издава при който съм родила, аз питам ако не родя напр. ако родя на 48 мия ден 3 дена след изтичането на 45 дневния за тези 3 дена пак трябва да се издаде нов болничен този кой трябва да го издаде?

До колкото помня разликата, дните в които сте извън болничен се изравняват в 3-тия болничен от ЛЛ на детето.

# 457
Издава се от този, който ти е издал и 45-дневния.

# 458
Към опитните майки
Според вас нужен аксесоар ли е комарник/сенник за кош за новородено? Ползвахте ли?

# 459
Към опитните майки
Според вас нужен аксесоар ли е комарник/сенник за кош за новородено? Ползвахте ли?
Лятото при нас беше пълно с комари, ужасно много. Малката беше новородена. Няма как да разхождам новородено в жегата затова всяка вечер излизахме към 18:30, когато естествено и комарите се активират. За 3 месеца - юни, юли, август, навън без мрежата не е била. Сестра й (7г) 2 пъти излезе без да се намаже с репелент и имаше по 20 ухапвания за 2 часа разходка. За мен мрежата беше безценна.

# 460
Здравейте, някой може ли да препоръча сутиен за кърмачки подходящ под летни рокли - ако не могат да се свалят презрамките то поне да са по тънки и самият сутиен по изчистен.

# 461
Дени, такова животно май няма Joy или поне аз така и не срещнах. Ти ако намериш, сподели моля.

# 462
  • София
Момичета, с пара ли гладите бебешките дрешки?

# 463
  • София

Не ги гладя. Безполезно е.

# 464

На мен са ми казвали, че не е ОК, да се гладят с пара, затова ги гладя само с гореща ютия.

Общи условия

Активация на акаунт