Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 606
  • 806
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета, какво става ако не успеем да намерим ЛЛ на бебето и при раждането не посочим такъв? В упорито търсене съм, но уви засега напразно и започвам да се притеснявам.

В допълнение към мамите в София, къде бихте препоръчали да търся?

Звъннете в близките до вас поликлиники. Мен така ме посъветваха за лекар, който приема пациенти, и записах бебо при него. Става дума за Младост - ако ви е удобно ще споделя кой е лекарят, като още не мога да кажа впечатления. Ако не сум доволна мисля да закупя пакет и в частна болница.

# 436
  • София
А Вие нямате ли ЛЛ? В смисъл, дали не би приел и детето да запишете при него?

Имаме, но той е в провинцията, а ние живеем в София вече и не сме си го сменили, защото и двамата ползваме допълнително здравно. Затова ми се налага да намеря в София, а честно казано за детски лекари нито впечатления, нито препоръки успявам да намеря.

Звъннете в близките до вас поликлиники. Мен така ме посъветваха за лекар, който приема пациенти, и записах бебо при него. Става дума за Младост - ако ви е удобно ще споделя кой е лекарят, като още не мога да кажа впечатления. Ако не сум доволна мисля да закупя пакет и в частна болница.

Звънях вчера, но не получих адекватни отговори. Ще опитам днес отново и ще видя и частни болници. Ако може да споделите тук или на лично за вашия лекар, за да имам поне някакъв вариант в София. Благодаря!

# 437
Здравейте, момичета, какво става ако не успеем да намерим ЛЛ на бебето и при раждането не посочим такъв? В упорито търсене съм, но уви засега напразно и започвам да се притеснявам.

Нищо не става. Никой не се интересува толкова, в един формуляр попълват име на лекаря, можете да посочите и вашия личен. Нито някой ще провери, нито има някакво значение. Не изпращат нищо на конкретния лекар, така че няма какво да ви тревожи.

# 438

Аз когато родих преди няколко седмици, ме попитаха имаме ли педиатър. Аз им потвърдих и казаха, че ще запишат имената, но после нито са питали за името, нито нищо, така че според мен, не се притеснявай.

# 439
  • Beyond the stars

Аз когато родих преди няколко седмици, ме попитаха имаме ли педиатър. Аз им потвърдих и казаха, че ще запишат имената, но после нито са питали за името, нито нищо, така че според мен, не се притеснявай.

Болничният първия след раждането се издава от педиатъра на бебето, та не е като да не трябва в някакъв момент.
Иначе и ние сменяхме и търсихме нов след раждането,та не помня при изписването питал ли е някой.

# 440
Доколкото съм чела, болничният след раждането може да се издаде и от  личния лекар на майката. Иначе мен в болницата никой не ме е питал за ЛЛ на детето.

# 441
  • София
Болнични се издават от собствения личен лекар, а не от педиатър. И така е логично - Болничният е за майката.

# 442
Болнични се издават от собствения личен лекар, а не от педиатър. И така е логично - Болничният е за майката.
Не е точно така.
Болничният, който е след този от болницата и изравнява дните до 135 се издава от ЛЛ на детето.

# 443
https://patilanci-blagoevgrad.com/blog-article/3/neobhodimi-doku … -maychinstvo.html

Внасям светлина по въпроса. 🙂 Лека вечер на всички.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 21:39 от Chancharanka ♡ ♡ ♡

# 444
  • Beyond the stars

Благодаря. В интерес на истината понеже не се наложи, въобще не съм проверявала опции за алтернативен издател на болнични.

# 445
Извинете, че ще прозвучи назидателно, но за пореден път се изумявам какви източници на информация се използват за просветление.
Що се отнася до болнични, има сайт на НОИ, има и Наредба за медицинска експертиза, статия в детски онлайн магазин е малко несериозно.

Някой може ли да направи сравнение м/у английските марки памперси Mamia и Little angles?

# 446
Извинете, че ще прозвучи назидателно, но за пореден път се изумявам какви източници на информация се използват за просветление.
Що се отнася до болнични, има сайт на НОИ, има и Наредба за медицинска експертиза, статия в детски онлайн магазин е малко несериозно.

Някой може ли да направи сравнение м/у английските марки памперси Mamia и Little angles?
Може да изглежда всякак, но информацията си е информация. 🙂 Спокойна вечер.

# 447
  • Германия

За Little angels нищо не мога да кажа, но Mamia не са английска марка, а немска, на дискаунтърите Алди. За качеството нямам мнение, не съм ги ползвала никога.

# 448
  • София
Абсолютно съгласна съм с Шантал. Няма такова нещо като “информацията си е информация”, защото онлайн-магазина ако Ви подведе няма да носи отговорност.

Ето НОИ
https://www.nssi.bg/forusers/faq/390-qesiseodd/4537-votg11

Има отговори и на други въпроси и е полезно да се изчетат от бъдещи майки.

# 449
Абсолютно съгласна съм с Шантал. Няма такова нещо като “информацията си е информация”, защото онлайн-магазина ако Ви подведе няма да носи отговорност.

Ето НОИ
https://www.nssi.bg/forusers/faq/390-qesiseodd/4537-votg11

Има отговори и на други въпроси и е полезно да се изчетат от бъдещи майки.
Ами тогава не четете, никой не е задължен да чете информация, която му се подава оттук. Всеки има достъп до интернет, може и сам да си я намери. Аз това съм намерила, това съм дала, който иска да чете. 😇

Общи условия

Активация на акаунт