Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 088
  • 806
  •   1
Отговори
# 465
Ох, това гладене ми беше голяма драма. Ако не е с пара, не било ефективно. Ако е с пара, не било добре, че се задържат бактерии в контейнера за водата. Аз така и не можах да разбера точно смисъла на процеса при условие, че пера на 60° и така изгладеното бебе смуче нашите дрехи като го гушкаме. Simple Smile
Но все пак гладих с пара до третия месец и после си купихме сушилня и до там Simple Smile

# 466
  • Асеновград
И аз се чудя за комарник на количката, чакаме лято бебе така че и според мен е задължителен. И вечерта ако заспи навън в количката да ни е спокойно че няма да го нахапят комарите.

# 467
  • София
Ние сушилня нямаме засега, а пък на някои от дрешките пише да се перат на 30-40 градуса и затова се захващам да гладя. Почнах днес обаче имам едно притеснение - от дрешките излиза адски много прах. По-скоро пада от самите дрешки, защото си личи, че е от самата материя. Вие имате ли подобен проблем? Как се справяте и по колко пъти ще изперете дрешките преди да ги облечете на бебето?

# 468
Всичко съм изпрала по 1 път.
Дрехи не съм гладила никога. Само пелени, чаршафи и калъфки, за да стоят по-мекички.

# 469
  • София
От всеки текстил винаги пада прах, а и не само от текстила. Това филмиране е напълно излишно. Това бебе от момента, в който спука мехура и тръгне да излиза НЕ Е в стерилна среда и НЯМА нужда да бъде в такава. Перете си спокойно, ако ви е приятно гладете, но вглежданетк в броя прашинки е прекалено.

# 470
  • до най-прекрасния мъж
Изгладих й всичко само първия път и то само дрехите, които бях подготвила преди да се роди. В последствие се оказаха големи и купувах други по-малки. Повече не съм гладила, минавам само през сушилнята. Пера нейните на 60 градуса. Но, както някой писа напред, какъв смисъл да гладя, като тя от 1.5 месечна възраст ни дъвчеше дрехите и продължава да го прави, въпреки че слагам пелена на рамото, като я оригвам и приспивам.

# 471
Между другото, този "прахоляк" от дрехите (далеч не само единични прашинки), включително и от нашите дрехи, ми беше голям проблем. Понеже нямаме място за два уреда, купихме комбиниран и след сушилня филтърът е пълен с тези власинки, които преди хвърчаха навсякъде. Разликата е огромна - по мебелите вече не се натрупват така, като изтръскаш дрехата не хвърчи облак власинки.
Преди колкото и пъти да съм прала, те пак си хвърчаха.

# 472
  • София
Само да кажа, че прах от нашите дрехи има и съм свикнала, но това са прекалено много прашинки. Буквално всичко наоколо побеля като изтупах дрешките... Не знам заради нещо, което съм объркала в прането ли е или някоя некачествена дрешка, но наистина е прекалено много. Не сме спряли да кихаме. Моля за съвети, който се е сблъсквал с този проблем.

# 473
  • София
Намери източника, разбери коя е тая дрешка и няма да я ползваш. Имаше някакъв трик - шокиране с ледена вода или нещо подобно...
Аз 5 месеца гладих всичко. От две седмици само чаршафите. Гладя без пара.
Въпреки, че много стриктно го правех, вярвам, че с пара, без пара, с гладене, без гладене, все тая е.

# 474
Само да кажа, че прах от нашите дрехи има и съм свикнала, но това са прекалено много прашинки. Буквално всичко наоколо побеля като изтупах дрешките... Не знам заради нещо, което съм объркала в прането ли е или някоя некачествена дрешка, но наистина е прекалено много. Не сме спряли да кихаме. Моля за съвети, който се е сблъсквал с този проблем.
Може да е останал етикет, който не сте водяли. От водата се раздробява и цапа всичко. На мен ми се е случвало. Изтупайте и изперете пак.

# 475
Нищо не гладя, нямам и намерение освен ако не е с цел по-добра естетика. Пускам в сушилня. Поклон пред майките, които успяват да се организират и да гладят - покрай бебе, домакинство, магистратура и други ангажименти едва успявам да сгъна прането, а ако трябваше и да го гладя, щеше да ходи голо бебето (както между другото май си се чувства най-добре).

По повод дискусията за или против помпа, аз след дъъъъълги (и досадни за форума) чуденки, купих. Радвам се, че я имам. В момента не я ползвам, но в началото бях от тези с много кърма, имах запушвания, температура 39+ градуса и подобни екстри. Противно на моите разбирания и страх от хиперлактация, не един консултант по кърмене, педиатърът и АГ ме посъветваха да изцеждам, понеже бебето на десет дена не можеше даже до облекчение да изсуче от проблемната гърда. Казаха ми, че при запушвания, производството дори намалява и няма опасност да си докарам хиперлактация за ден-два. А мен много ме беше страх, понеже изживях истински ужас, бях на АБ и ме заплашиха, че ще стигна до хирургията. Сега са добре нещата, не цедя освен това, което бебето суче, но тогава помпата ми помогна, макар че пак беше трудно.
Колектора за кърма и аз го намирам за много полезен. Един-два пъти се е случвало някой друг да трябва да нахрани детето и така събирам кърма вместо с помпата. Слагам го два-три пъти на свободната гърда и така събирам за хранене, много е удобно и времеспестяващо.

# 476
А кога купихте помпа- предполагам е по-добре да се види ще има ли кърма, ще тръгне ли.. от друга страна се чудя,ако окъсам в болницата трябва да ръчкам мъжа ми по спешност да взима, тя докато дойде, то ще ни изпишат. То като нямам опит и нищо не ми е ясно.

А да попитам и как кърмите- в леглото, на стол, на диван, има ли смисъл от някакви специални столчета за кърмене?

# 477
Аз не купих помпа предварително.
Бебето не успя да засуче в началото, мъжът ми много бързо купи помпа и ми я донесе. Нищо няма да стане за два часа, не е някаква супер спешна ситуация.
Ако имате възможност и желание, не пречи предварително да си вземете, но не е задължителна покупка. Прочетете малко назад темата, коментира се често.

Специален стол за кърмене нямам, кърмих предимно легнала. Може да кърмите навсякъде, където ви е удобно, може и права, може и на някоя пейка навън, в колата... Удобно е с възглавница за кърмене, но и с обикновени възглавници може да се нагласите.

# 478

Да не си ги изпрала с някоя пелена?
Аз имах такъв проблем и се оказа, че е от една муселинова.

# 479
Аз бях купила предварително, но както пише Пистачио не е болка за умиране. Единственото предимство е, че човек може да дебне промоции. Медела примерно адски често пускат намаление от 300 на около 200 лева и мен щеше да ме е яд да я купя за 300. От зор да съм най-най на сметка си я поръчах чак от Германия, че да ми излезе с 20 лева по-евтино от тук. Ама аз съм Дева, т.е. най-много обичам да си правя сметката. Joy

В началото кърмех на стол или на дивана с възглавница за кърмене. Мен от секциото ме болеше да се набирам, за да седна в леглото и така ми беше удобно, докато си наметя подходяща поза. Сега кърмя нощем седнала в леглото, денем пак на стол или на дивана в поза люлка. Много е индивидуално как ще ви е удобно, това може да се прецени чак когато вече държите бебето.

Общи условия

Активация на акаунт