Омъжена, но самотна. Накъде?

• 9 960
  • 152
  •   1
Отговори
# 135
PureLove, поста ми беше към Елора, не към теб.

# 136

За психиатъра съм съгласна. Трябва да се прави разлика м/у психиатър и психолог.
Жената не е луда, че да я пращаме на психиатър.

Не дочетох другите отговори, защото това ме изуми. Кои са лудите? И как ги определяме, та да ги пратим на психиатър? И когато организмът ти не произвежда серотонин и мелатонин и от това не можеш да спиш нормално - какво да правим? Да се наречем луди ли?
   Много лоша стигма имат психиатрите. И много грешни разбирания има наслоени от миналото.
   Не бях луда. И никой не ме прати. И ендокриноложката не ми каза: "Луда си, иди на психиатър." Сама разбрах, че съм зле и поисках от ЛЛ направление за психиатър. И  тя ми обясни, че  организма ми не произвежда серотонин и е необходимо да пия лекарства.

А, и научете се какви болести лекуват невролозите( това не е във връзка с цитата, а по-нагоре потребителка праща авторката на невролог) - те не лекуват психични проблеми.

# 137
  • София
Аз, честно казано, много добре знам, че само психиатър може да даде диагноза и лекарства.
Психологът прави обследване най-много, което е...насока какво да се прави по-нататък.

# 138
А бе вие как си го представяте това?
Миличък, понеже не знам къде да платя тока или не слагам дървата в печката може ли да ми дадеш парички да ида на психолог да ми наместят чакрите? Кай честно!

# 139
А бе вие как си го представяте това?
Миличък, понеже не знам къде да платя тока или не слагам дървата в печката може ли да ми дадеш парички да ида на психолог да ми наместят чакрите? Кай честно!

Няма нужда да казва на мъжа си нищо. Отива в поликлиниката и казва на ЛЛ: Искам направление за психиатър.
Може и с децата да отиде.

# 140
  • София
Не, Сигма.
Отиваш при личния и почваш - не мога да спя, нямам желание за нищо, може и едно желание за самоубийство да туриш за сол и взимаш направление за психиатър!
Не боли, честна дума.

# 141
Като знам аз като отидох на психиатър преди 10 години, че изглеждах супер (слаба, винаги добре облечена, без никакви мисли за трагедии. Просто ми беше труден период и не можех да се храня.) и той ми изписа веднага супер тежки лекарства... не знам какво я чака жената. При отказа ми да ги пия, човекът каза, че ще стана алкохоличка. После ми вдигна таксата "Щом не спазваш лечение, таксата ти става по-висока". Та ползата за мен беше точно нулева. И досега ме е яд, че ходих изобщо.

# 142
Жената не е за психиатър. Веднага ще я метнат на тежката химия.

Имам суицидни мисли пък съвсем ще я довърши в лечението. Рокет, от теб не очаквах това, честно.

# 143
Да откриеш читав психиатър наистина е въпрос на късмет. А аз явно съм била късметлийка. Не съм плащала - ходех с направление, в поликлиниката. Първите 2 - 3 месеца беше една, след това напусна и дойде друга. С нея ударих джакпота.

# 144

За психиатъра съм съгласна. Трябва да се прави разлика м/у психиатър и психолог.

Не дочетох другите отговори, защото това ме изуми. Кои са лудите? И как ги определяме, та да ги пратим на психиатър? И когато организмът ти не произвежда серотонин и мелатонин и от това не можеш да спиш нормално - какво да правим? Да се наречем луди ли?
   Много лоша стигма имат психиатрите. И много грешни разбирания има наслоени от миналото.
   Не бях луда. И никой не ме прати. И ендокриноложката не ми каза: "Луда си, иди на психиатър." Сама разбрах, че съм зле и поисках от ЛЛ направление за психиатър. И  тя ми обясни, че  организма ми не произвежда серотонин и е необходимо да пия лекарства.

А, и научете се какви болести лекуват невролозите( това не е във връзка с цитата, а по-нагоре потребителка праща авторката на невролог) - те не лекуват психични проблеми.

Ще те помоля да научиш разликата между тези специалисти - психиатър и психолог.
Също така ти ли ще поемеш отговорността ако попадне на слабоумен психиатър, който не само, че не и помогне с лекарства, но и я увреди?

И на мен са ми давали такива глупави съвети. Добре че не ги послушах, а си оправих храненето, хормоните и си имам всякакви серотонини тям подобни хормони.
Ако не правиш разлика между депресиран и луд, не мога да ти помогна. Явно с луди не си се сблъсквала.
Мда, по лудниците са само  нормални и готини хора.

# 145

Не бях луда. И никой не ме прати. И ендокриноложката не ми каза: "Луда си, иди на психиатър." Сама разбрах, че съм зле и поисках от ЛЛ направление за психиатър. И  тя ми обясни, че  организма ми не произвежда серотонин и е необходимо да пия лекарства.

Има причина за стигма, след като повечето психиатри са пълни некадърници и изписват хапчета на килограм, даже най- често бензодиазепини и антидепресанти, без доказана нужда от тях.
И аз не бях луда, нито депресирана, нито тревожна ( спортувах, не бях в липса на серотонин).
Но не можех да спя, упорито безсъние от прецакан от нощни смени биологичен часовник и хормонален дисбаланс. Влачене по доктори, пари за изследвания на вятъра. Щитовидната жлеза ми е ок, даже и се набутах със скъпи добавки серотонин- 5 htp. Ендокринолог ми каза- добре сте със серотонина, няма нужда от добавки.
350 лв за акупунктура, за мен това са си много пари.
А преди да се докарам до тежко безсъние, си пиех Атаракс почти всяка нощ, но той не помогна, нито транксен.
Психиатрите не лекуват, само ти взимат парите и чао! Трябва си ПКК, щитовидни хормони, да се провери дали авторката не е с инсулт. резистентност заради кг.
Задължително да се запише на спорт- плуване, йога или фитнес, каланетика и тн.

# 146
katerichka29, така е.
Трябва да се мисли за решението.
Хапчета няма да и помогнат да си оправи брака. Или може би бъркам Grinning
Има хора и с добър семеен живот са с проблеми.
Стресови ситуации съм имала и аз. Стремяла съм нещата да оправя, а не хапчета да пия.
Не че не съм пила и аз няколко пъти атаракс.
Отстранява се проблемът, който причинява стрес, толкова е просто.

# 147
  • Варна
Определено, психиатъра няма да я образова или обучи да планира. Но добрия терапевт ще я насочи към личните и перипетии и причини за ниска самооценка.

# 148
Аз си мисля, че когато слагаш край на брака си, вече вътрешно в себе си си взел решение. Действаш и решаваш проблемите на момента ..както дойде.
В случая, не мисля, че авторката е готова за това.
Ако има воля да изолира него и се съсредоточи върху себе си. Здравословни прблеми да реши. Малко самостоятелност, желание за живот, самочувствие да придобие. И най-вече да изолира отровата на "любимия" Щото само с раздялата ако тя психически не е подготвена, съвсем ще се скапе.

# 149
Сърцето ми се къса за теб. Няма кой да ти даде съвет. Много ще опитат да избият комплексите си чрез теб. Кофти е, но освен да се стараеш да обгрижваш децата си и да си жива и здрава няма какво друго да се каже. Иначе, ако трябва да съм студен бих казал, че човек когато вземе решение обикновено трябва да е готов за последствията. Само от теб зависи какво ще направиш, но го направи с увереност и твърдост

Общи условия

Активация на акаунт