Пътуване с България еър

• 3 512
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Бордната карта задължително ли трябва да е на хартия. Може ли на телефона. Защото в сайта им чета, "Ако нямате принтер бордната карта се взима от гише Drop off "

# 16
Преди 2 месеца летях с Бългериа Еър и минах с бордна карта на телефона, не съм я разпечатвала.

# 17
От 1 декември 2024: България еър възобновява полетите до Бургас, три пъти седмично (вторник, четвъртък и неделя), цени от 47 евро на посока.

# 18
Здравейте, имам нужда от съвет. Закупих билети до Париж с опция за смяна на дата( тарифа economy saver). Необходимо ли е да направя застраховка на билетите? Какви права ми дава тя? Не съм наясно и не мога да намеря информация. Благодаря.

# 19
Никога не си давам парите за застраховка на билети за самолети или на резервации за нещо. Гледам да мога да прежаля цената на нещото . според мен застраховките не връщат пари едй - така безконфликтно и без да извадят от 100 кладенеца вода как човек сам си е виновен . Да дам допълнително пари за да ми разправят глупости и да се ядосвам - текнкс.

# 20
В лятното разписание на България еър отново са заложени полети от Варна до:

-  Париж в понеделник и четвъртък от 17 април

- Франкфурт в понеделник и четвъртък от 17 април

- Прага в сряда и неделя от 15 юни.

В тези дни ще има и допълнителни полети между София и Варна.

# 21
Здравейте,

при пътуване само с ръчен багаж (раница и малък куфар), може ли в малкия куфар да има дреха със закачалка (краят ѝ е метален)? За Европейската общност става въпрос.

# 22
Никъде няма забрана за закачалки и метал по принцип. Има си описано какво е забранено.

# 23
  • Благоевград
Здравейте! Предстои ми пътуване до Париж. Имам платен ръчен багаж и Едип голям куфар. Пътувала съм с други компании, но само с ръчен.
В този случай, след като съм с голям куфар, директно на летището ли трябва да се чекирам или може пак онлайн и каква е процедурата с големия куфар? В тази случай 2 часа преди полет достатъчно ли е като време за цялата процедура? Ще съм изключително благодарна за съвети!

# 24
  • София
За големия куфар - на летището отиваш на гишетатат за чекиран багаж и го мяташ на лентата. Дават ти част от бележка, другата е залепена на куфара. Ако надвишаваш разрешените кг - ще трябва да доплатиш. Гишетата отварят 2 ч. преди полета, но дали вече се е събрала опашка не се знае. Би трябвало да получеш мейл колко време преди полета да се явиш. После отиваш за проверка за сигурност с ръчния багаж.
Не бъркай чекиран багаж с чекиране на пътуващите. С БГ ер не съм летяла отдавна, но прочети условията на сайта или мейла. И там имаше някакво предварително чекиране на пътуващите.

# 25
Ако е сутрешният полет, хубаво в да отидеш по-рано. Тогава са и всички чартери и лудницата е пълна.
За чекиране може и онлайн, но отново ще се редите на опашката да за дадете големият куфар на лентата.

# 26
  • Благоевград
Да, полетът в 7. Затова се чудя дали да се чекираме онлайн и да се редим за куфара, или директно всичко наведнъж.

# 27
Общо взето е все едно, ако цъкането на два бутона по сайта ви пречи, можете да пропуснете онлайн чекина.

# 28
Имам закупен билет, тарифа economy saver, без флекс. Наложи се да се пътува по-рано и беше по-изгодно с друга компания. Сега не мога да разбера при анулация на билета възстановява ли се някаква сума. Виждам глоба 70€, но не разбирам дали тези пари ги удържат от цената на билета и другите ги възстановяват или изобщо гори всичко.

# 29
Като пробвам да купя билета, под economy saver пише промяна 70 евро, анулация - не. Тоест, нищо няма да получите при анулация.
Теоретично би трябвало да получите таксите обратно, 20-30 евро.

Общи условия

Активация на акаунт