Пътуване с България еър

• 4 876
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
loliy, за изпълнението на услугата не се притеснявай, сега вече имат повече нови самолети, а и аз конкретно по отношение на пилотите и стюардите не съм имал забележки. Проблемите бяха с малкото, стари и ненадеждни самолети, собствениците и обслужването по офиси, телефони и имейли, последните неща не са се променили. Храната няма да я коментирам, защото там отдавна нещата отидоха в друга посока и изключенията са малко.

Тогава имаха само два нови Ембраер-а, които си бяха чудесни за вътрешни полети и някои външни, но като ти сменят самолета в последния момент с нещо мръсно и долнопробно с миризма на „москвича на дядо ми“, както го беше описала една жена, не е особено приятно. За съжаление, такива самолети все още летят у нас, всъщност предимно такива се използват за чартъри, но там полетите са по-малко и проблемите по-редки, ако изключим че са неприятни, за редовни линии са нерентабилни, защото изискват по-честа техническа поддръжка.

По отношение на твоя въпрос, преди да пиша проверих набързо, какво са отговаряли през годините на няколко места и то е едно и също, затова и писах, а и спомена ми беше такъв… ние конкретно сме от хората, които винаги пътуваме с много багаж, така че не сме критерий.

# 61
А, Бългапия еър имат ли приложение? Търсих - не открих и в офиса попитах, казаха, че нямат. През официалния сайт се случват нещата, но там е много тромава работата - уж съм си в профила, но всеки път ми иска номер на резервация, изхвърля ме чат пат и дава грешки, после пак номер на резервация.......
Не е ли редно като имаш резервация в профиля си, кокато влезеш в него всичко да си виждаш автоматично?!?!
Може би ако има приложение, ще да е по-лесно, а може би не, знам ли вече. Но да, офиси, телефони (не се броят, че никой не вдига) мейли изобщо тази част е доста зле от това което виждам до момента.
Да не дава Господ да попаднеш в сигуация, която изисква бърза комуникация и съдействие от авиокомпанията, не ми се мисли.

# 62
Няма да имат, разбира се, като са го зарязали и са го свалили от платформите, толкова им е капацитета. Иначе имаха, даже на моя телефон още си работи, въпреки че съм го сменял не знам колко пъти последните 5 години, то се прехвърляло, последната версия, която е качена и тук

Много добри идеи имаха, но някои си останаха само идеи, други явно бяха еднократно усилие… не че ми доставя удоволствие да ги критикувам, но обективно толкова си могат.

# 63
Винаги съм се чудила как пълнят полети за дестинации, за които има  билети, които са в пъти по-евтини с други компании. Та дори и с младежките им програми.

Конкретно за моя случай ще кажа. Когато калкулирах цената на билета на алтернативната нискобюджетна компания (билет+приорити (2 ръчни багажа)+място) за датите, коиго ме вълнуваха, цената на България еър беше същата, да не кажа с минимална сума надолу. И понеже уж е по-комфортно пътуванего с тях, ги предпочетох в случая.
Да, аз предполагам, че сте си направили сметката, не искам да си мислите, че се заяждам. Но аз все проверявам и тях като купувам билети и конкретно за нашия маршрут, по който Раян и Уиз имат по няколко полета дневно, Бг еър ме разбиват направо. Само веднъж миналия юли се бяха изравнили, тогава взех от тях, той пък билета изгоря поради неприятни обстоятелства.

# 64
m@ria, не няма проблем. Ние също пътуваме основно с Уиз и Раян, зящото са далеч по-бюджетни. Понякота, обаче и при тях като добавиш т.нар. приорити+места, за чекиран багаж пък съвсем и както в случая се изравтяват нещата.

# 65
А, България еър имат ли приложение?
Имаxa, сега явно нямат. Даже имаше по-ниски цени от него. Миналата година (май месец) купих билет до Варна (за август), който беше точно 200 лв двупосочен, от приложението. А от уеб сайта беше 208 лв.

p.s.Провериx, още ми е на телефона
Скрит текст:

# 66
  • На планетата Земя
Аз все още го ползвам, излизат ми текущите резервации, мога да правя чек ин. Наистина го няма в търсачките на андоид и епъл.

# 67
Това с марципанчето Кума Лиса ме разсмя наистина, xaxa. Всъщност са едни 10-грамови шоколадчета "България еър" с вкуса на "фин млечен" от едно време... ако някой помни. (Имам някакъв спомен, че бяxa 15 грама преди време). А в Луфтxaнза шоколадчетата са  Линдт, отпред с лого Луфтxaнза, 10 гр.

# 68
Е, тази първата снимка аз съм я постнал в другия форум точно преди 6 години... нали ти е ясно… винаги имах такива из раницата... и на децата им идваха повече по някой път… Laughing

Иначе в онези спокойни времена толкова ми е било скучно, че всякакви екстравагантни идеи съм пробвал с чисто изследователска цел и там даже и комплект за оцеляване са ми дали, но все пак Кума Лисата ми е липсвала, щом съм си я изял накрая.

Да не говорим, че имаха и това, на което викахме „маршрутката“ полет от София до Бургас през Варна, където можеше да продължиш със същия или с друг самолет…

Храната по самолети ми беше забавно да я сравнявам и точно Луфти бяха започнали да подхвърлят полу-неща, които често не ставаха за нищо… но това беше в едни други, макар и не толкова далечни, романтични времена… на въздухоплаването.

Все едно, това е минало, новите им А220 са хубави и когато ви устройват си ги ползвайте, нискотарифните си имат много особености, а „нормални“, които да си струват парите почти не останаха конкретно за кратки полети.

Ето едно видео, което точно такова сравнение преди/сега прави, изгледайте си го…, а loliy ще ни разкаже като се върне как е било при тях.

# 69
Здравейте. Аз си мислех, че е в мен проблема, но явно наистина приложение няма. За първи път ще летим с България Еър от София до Варна без приложение. Купих билети с места и мислех че мога да се чекирам по-рано и да принтирам бордните карти, обаче доколкото разбрах ще е възможно 24часа преди полета. Та въпроса ми е, след чекирането в сайта ще ми излязат ли бордните карти и ще мога ли през телефона само да минем ? Кацаме от Катания  в София в 16:20 и не мислим да излизаме от летището.

# 70
Е от зората на авиацията досега без приложения сме се оправяли. На сайта има бутон онлайн чек ин. После сваляш файла на телефона, не е нужно да отпечатваш, стига да се чете от екрана. В краен случай отиваш на гишето и ще получиш бордни карти.

# 71
  • SF
Купих билет за полет на България Еър, без да си правя регистрация на сайта. Мога ли да надградя и да добавя багаж? Как мога да си намеря билета на сайта им?

# 72
Купих билет за полет на България Еър, без да си правя регистрация на сайта. Мога ли да надградя и да добавя багаж? Как мога да си намеря билета на сайта им?

Май трябва да им се обадиш или да им пишеш. На мейл отговарят в рамките на един час. Свързването по телефона също е много бързо.

# 73
  • На планетата Земя
Отидете на меню Управление на резервацията (Manage my booking), задайте номер на резервация и фамилия и опитайте. Мисля, че ще стане и без резервация.

# 74
Привет от мен с отчет от полета ни и отговор на въпроса, който зададох преди време по отношение на бебешка количка.
Преди полета се свързах с кой ли не и питах кой ли не за това дали бебешката количка е безплатна за дете над 2г. - ДА безплатна е. Нямаше проблем нито на отиване, нито на връщане и изобщо не е ставало и дума да се чекира, плаща или нещо такова. На гишето  слагат лепенка и се придвижваш с нея до самолета. Там я оставяш и после си я взимаш или на слизане, или на лентата за багаж.
Иначе полета мина добре, нямаше закъснения, персонала беше вежлив и готов да помогне при нужда. Стюардите минават няколко пъти със затоплен сандвич, безалкохолно, кафе/чай и шоколадче. Като цяло беше комфортно и мога да кажа, че сме доволни, НО по отношение на връзка и обслужване по телефон, обслужване в офис е пълна трагедия. Единствено отговарят на мейл, но не ми се мисли ако трябва човек спешно да се свърже с тях.
Това е в общи линии.

Последна редакция: чт, 28 май 2026, 22:35 от loliy

Общи условия

Активация на акаунт