СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 442
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
От доста време се чудя защо като дават справка за разболели се/хоспитализирани/умрели вакснирани, не дават и справка за същите категории, но преболедували.

# 286
  • Пловдив
В Израел ваксинираните са 72 процента. Най- много ваксинирани бяха в Португалия. Информацията е от 4.02.

# 287
  • София
Аз мислих, смятах, правих едни таблици с резултатите от пробните до сега и на моя абсолютния максимум му е 85т. по БЕЛ. Няма как да го надскочи това. Ако изкара толкова, ще съм предоволна. Но никаква гаранция не са ми тези пробни - може да се издъни и много, много лошо.
Тъпо е, че и с математиката не дърпа по-напред. Ама живота е толкова шарен, че кое е за добро и кое за лошо никой не знае.

Тази сутрин се карахме за олимпиадата по химия. Два часа обяснявам разлика между лична карта и ученическа карта. Моля го да пита госпожата може ли да се яви с лична карта или задграничен паспорт, защото няма ученическа карта. И ако не може, да помоли да му издадат документ от училището (написали са ми в имейл, че това е вариант). Той вместо да ме изслуша какво му обяснявам, се кара с мен.

# 288
  • Mars Hotel
Не съм се записала в новата тема и съм ви изпуснала. 20 страници имам да наваксвам!

Хваля чедото с 84 точки на пробния изпит по математика. Стигат ми. Grinning

Надявам се всички да сте здрави, връщам се да чета.

# 289
Момичета, замислих се по въпроса с този вирус гаден, и се сетих, че заради него, за други болести спря да се шуми. Много интересно става, преди него имаше вируси и грипове разни, и там се е стигало до фатален край, макар и рядко. Но не всеки и по всяко време се ваксинира по няколко пъти в годината. Лекуват си се хората с разни лекарства.
От друга страна, аз до някъде се радвам че така се случи, в тази ситуация, успяхме доста родители да видим какво се случва с децата и училището. И не само. От друга страна пък ми е гадно, защото изгубиха много и ценни неща от детските и ученически години.

Едната учителка преди малко - записахте ли деца, мълчание, задава втори път въпроса, пак мълчание, и веднага добавя - добре, и продължи нататък. Има едно дето не се чува когато дава отговор или пита, може и то да е казало нещо, и затова да е казала добре. Но пък ако махнем това предположение, си е смешно.

# 290
В Израел ваксинираните са 72 процента.

С една доза при това. С две са около 65%. С бустер още по-малко.

Аз още не съм дала отгворите от ПИ на Регалия на щерката. Ще запазя повода за ядосване за по-натам. Laughing

Днес я хванах, че не си знае правилата по геометрия. Съответно задачи с "Докажете..." - нямат решаване. Та беше натирена да вади правила и да ги учи.

# 291
Честит имен ден на всички. Хапнете и пийнете, живи и здрави бъдете.
Валентина, Валя, Валентин, Валери, Валерия, Вальо, Харалампи.

# 292
  • Майничка
Горгонзола, може с лична карта, може и със задграничен паспорт. А може и от школо да се принтира първа страница на уч.бележник и да се удари печат.

# 293
  • София
Хм, че НВО-то не е ли в тяхното си училище, защо трябва да се идентифицират? Заради квесторите?

# 294
Някой да има идея как се пише - историческо досие за Първата световна война, и участието на България в нея.

# 295
Тониии, ти нали не пиеш? 🤔🤔🤔
На какво си тази вечер? Притеснявам се за теб... Какви ги говориш😱😱😱
🤣🤣🤣 Не можах да се въздържа
Наздраве 🍹

# 296
  • Майничка
Някой да има идея как се пише - историческо досие за Първата световна война, и участието на България в нея.
Тони, нищо сложно, просто подрежда събитията хронологично, като за всеки етап пише кратко (няколко изречения) текстче, което да отразява основното за него и добавя как се включва Б-я в този период). Може в началото да сложи схема (времева линия или таблица), в която с един цвят са общите събития, а в друг - моментите, в които присъства България.
И задължително да цитира източниците или да посочи линк към тях, ако го прави електронно. Може да се направи на хартия (в папка), а хронологията да е лист А3 (сгънат, както сгъват жилищните планове) или електронно - презентация с линкове към текстови документи (за да не стане твърде тежка откъм слайдове) или направо сайт с едно обобщение на главната страница и добавени страници за всеки етап.
Играчка е, но не е трудно, а ще й е полезно за 9 и 10 клас.

# 297
  • в очите на дъщеря ми
ИзпуснАх, Ви....направо Ви изпуснАх....пишете странни домашни Тони с теб сме....Sweat Smile, учите......
Аз вчера тествах отново прекрасната, че и изтича сертификата има анти-тела, повече от предишния път.....не можах много да си го обясня, ама карай...

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 09:57 от Мамзел Нитуш

# 298
Гериииии, благодаря ти много, ще си запазя инфото от теб. Много подробно и хубаво си ми го обяснила, евала.
Само да добавя, че тази искала не повече от страница. Уж били правили, а те не са, знам че правиха нещо подобно, линия на времето един вид. Ама виж, ся ти като ми го обясни така хубавко, е съвсем различно.

Ирчик, правилно си запомнила, Joy.
Ма явно някой друг си е пийнал, и мен ме е хванало.Joy,:joy:. Жив и здрав да е.

Иначе вчера и упражненията по фвс си бяха екстра. Първо беше се заглушила, нямало къде да се настани, след 10 - на мин. горе - долу, си включи микрофона, бърза проверка и справка. След това ги подпука за около 15 мин. да направят еди колко си бройки, като свършиха някой, им даде още една доза. И накрая за д.р., да направят пет елемента от спортната гимнастика. Единият час упражненията, а на другия, тъй като е ИУЧ - волейбол им пусна клипче, че била много добричка.

Мамзелче, благодаря, а я виж Гери как хубаво ми го обясни.
Браво за детето, важното е вече да е здрава.

А аз да не разправям пък, тази сутрин вместо добро утро, и да изпуша сутришната цигарка, неотворила още очите, какви сюрпризи имаше.

# 299
Мрънках,че няма програма,а се оказа повече от абсурдна.Няма блок часове,освен по ии,как ще успява с ученето..За днес имаше по 5 предмета да се приготви,еми претупа географията и заспа в 10.30:cry:Стара се,не се лигави(от известно време се държи мъжката,пу,пу,така да е и за в бъдеще).Имам чувството,че отглеждам роботи.
Радва се за ПО и брои дните до понеделник,еййй зажаднял за знания:stuck_out_tongue_winking_eye:

Общи условия

Активация на акаунт