СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 440
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
А, ще има, въпрос на време и криене.

# 271
  • София
Ей, как да опишат растенията децата? Да си измислят нещо или да напиша, че е зелено и има стебло и листа.

Спомням си във втори клас имаха едно контролно и на въпрос "коя част от дюлата се яде" е имало всякакви отговори - корени, стебло, плодове, листа. Оказало се, че децата не знаят какво е дюла. И като изтъри учителката - че о в биологията имало логика.
Е аз никога не съм намирала логика. А когато ям не мисля логично и на едните ям корените, на други листата, плодове... на всяко различно. Явно логиката ми куца. Но корени на дюла и листа на морков не искам да ям.

# 272
  • Пловдив
От понеделник ковид не съществува. Фрии  ковид зона ще е. Бройките намалели. Ами намаляха заради ваканцията и ДО. Време е да ги увеличим.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 18:37 от renydent

# 273
Взимат се мерки да ги увеличим! Петилетката за 3 години! Ура! Бройката хоспитализирани в ковидни общи и интензивни гони бройката при предходните пикове, напр. делтата. Тогава общата заболеваемост беше къмто 1%, сега надвишава и гони може би 2 /по едно време беше твърдо над 2/. Но- няма да гледаме тази бройка- ще гледаме заетостта на леглата. Гледаме. Расте. Е, мерки няма и няма и да има. Юруш на маслините и кой оцелял- оцелял.
Това е то. От фармацевт- толкова.

# 274
По биология са на гъбите,после две седмици г-жата беше болна и сега сигурно ще наваксват.Проекти нямат по нищо.По мат -започват с ъглите,на уроците са взели еднаквост на триъгълници.
Разбра,че ще са ПО другата седмица,дано само и да са здрави,че около мен много болни се въртят.

# 275
  • София
Ra2 както винаги право в целта!

# 276
  • Пловдив
Учителката ни по бел е проверила преразказа и теста от Регалия. Според нея 72 точки. Скарали са се ,че не е проверила преразказа и ,че оставя запетайките за проверката. Но и те да бяха налични, едва ли повече от още 2 точки ще има. Вярно е ,че на изпита всяка точка е ценна.
Ако така се справи и на изпита ще съм доволна. Не я бива по бел изобщо, усет никакъв към езика. Надявам се ,че сега като почнат преразказите на частните уроци може  да  успее още някоя точка да изкара.
Ще ми е любопитно какво ще е разминаването в оценките на Регалия и на моята приятелка.

# 277
  • Пловдив
На изпита наистина всяка точка е важна и нищо не бива да се подценява.
Щерката се класира на областния по БЕЛ. Има 91 точки. Ако имаше 90 - не минава. Ето я решаващата точка Simple Smile

# 278
Онли, имам идея, незнам кой набор си, и дали някога си правила такова нещо. Та идеята ми е, да направите нещо под формата на хербарий. Взимате листа или картона, намирате от някъде, малко материал, лепвате го и го описвате. Ако е за животните, тук вече ще е малко по - сложно и гадно. Но за растенията, спокойно може да се направи.

То хубаво ще почнат ПО, но не знам, защо някои лежат на чужда кълка, имало спад, а докога ще е този спад? Щом искат да отпуснат мерките, защо направо, не махнат всичките, и да си живуркаме като едно време, преди пандемията да дойде.

Ра, радвам се за успеха, новината е повече от прекрасна, все така да бъде. И да знаеш, нещата ще са със добър край, само търпения и спокойствие. Ще има трудни моменти, но ще бъдат преодоляни, без препятствия не може. Изпитанията на живота са.

# 279
Аз продължавам да искам да са присъствено. Моите засега са, но не се знае докога. Ами не, не ми ок всичко да работи, а децата да учат от къщи. Западна Европа вече забравя за вируса само ние тук ще продължим да си играем на иди ми дойди, защото българите не желаят да се ваксинират.
Сори, знам, че не пея в хора, но не се сдържах.

# 280
  • София
И аз да се отчета с Регалията. Най-накрая се накани госпожицата да си свери отговорите. Много се ядосах тази вечер с нея. Да не си спомня какво е наречие🤐…И решила, че “вездесъщ” и звучи по-засукано…точно като наречие😡. И още един куп от тъпи, по-тъпи грешки. В текста за редакция е поправила думата иманяр на иманИяр. Не си спомням дали се брояха за грешки само откритите или и такива, които се добавят в правилно изписани думи. Не знам колко ще й намалят от тезата, но до тук има 54 точки. Ако намалим и точките от тезата на 1/2, ще станат 51. Аз лично на преразказа повече от 22-23 точки не бих й дала…Ще видим. И аз очаквам да ми каже госпожата по БЕЛ на колко го оценява.
Иначе сега си е насочила вниманието към предстоящото пътуване за международните състезания и изобщо нищо не я интересува. Татко и син пък отпрашват за две седмици на африканска експедиция (Килиманджаро) и аз ще си кукувам сама, докато се завърне наборчето след седмица. Ще й подготвя малко тестове по граматика, защото не мога да повярвам колко е късопаметна.

# 281
На вируса му е все тая кой е ваксиниран и кой не. Та все тая.

Все едно да се ваксинираме с ваксината за ланския грип и да чакаме да хване дикиш.

# 282
  • София
Скиорче, не взимат точки за открити “грешки” извън истинските грешки.😀

Моят пък понякога много се затруднява на четенето с разбиране. Какво му става та зацикля на тия въпроси, не знам.

И аз се радвам че връщат всички ученици присъствено. Видя се че тоя народ от заведения и дискотеки не могат да го спрат. Не може все учениците да са ограничавани.

# 283
  • София
На вируса му е все тая кой е ваксиниран и кой не. Та все тая.

Все едно да се ваксинираме с ваксината за ланския грип и да чакаме да хване дикиш.
Моя близка в Израел, където над 90% от населението е ваксинирано, казава, че в момента ВСИЧКИ са болни. По два-три дни хрема и отминавало като най-банална настинка. Но при ваксинираните, да подчертая пак.

# 284
  • София
И понеже в Израел ваксинираните не могат да заразяват, затова всички са болни. След преболедуване имунитетът е краткотраен. Защо да си мислим, че след ваксина ще е различно.
Дано отслабва вече, че голяма гад се оказа!

Общи условия

Активация на акаунт