СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 430
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Вчера синът ми разказва, че учителят по география им предложил тема за презентация - подигравателна за Македония. В техният клас никой не прегърнал идеята. На Дани му беше много смешно, аз се опитах да обясня защо не е хубаво да се подиграваш на когото и да било. С този същия учител в класа на големия имаха много и все неприятни случки, едното дете дори се принуди да сменя училище в началото на 7 клас.

# 526
  • Сф
Наминавам само да споделя, че откакто започнаха присъствено, моята ми носи вече 4 та шестица.Като едната е на задачи за напрежение или каквото е там  по физика. Дано се запази присъственото,че при нас поне има голяма разлика и в преподаването и в оценките. То, че и моята започна да учи- започна, но и по- добре усвоява материала на място. Казва,че седи сама на чин да не я разсейвали приятелки. Пу Пу, дано се осъзна вече. Малко късно, ама по- добре късно, отколкото никога.

# 527
Като чета, ми хрумва да попитам- някой да се похвали от учители по география. Дотук виждам само оплакали се. 
Скрит текст:
Щото и ние сме от втората група

# 528
  • Сф
Нашият учител по география. Страхотен пич! Приятел с децата. Нов е, от тази година. Иначе имахме скучна госпожа.
Та новият , така интересно им преподава, сами учат. Някакво приложение ли, игра ли беше ми показа моята , да отгатват на картата столиците на Европа.Правеха и презентации на държави, интересни факти, дори кулинарни, моята и стана интересно. Аз никога не съм имала проблем с географията ,а и винаги ми е била интересна като предмет дори по онова време ,когато учихме какви ли не руди, почви и подобни, дори легендите помня още на полезните изкопаеми. Обаче сегашното поколение, като че ли се затруднява . Някак си не им е интересен предмета. Не знам защо така се получава. Може и да зависи от учител, но не мисля че е само това. А може би просто аз съм имала по- голям интерес към предмета. Не знам. Но наблюденията ми са ,че масово нищо не знаят по география и не харесват предмета.

# 529
  • Mars Hotel
Аз се хваля с учителката по география. Не само обяснява добре, но и кара децата да мислят и да вадят сами изводи. Примерно заедно с нея децата маркират особеностите на релефа на различните части на континента и след това ги кара да се опитат само да си представят какъв е климата във всяка част на базата на релефа. За съжаление, географията не влече всички деца, но тези, които имат интерес се справят повече от отлично.

# 530
  • Пловдив
И аз се хваля с географията. Голяма драма има в класа с математичката. Поредна нейна изцепка. Родителите се надигат…. Май ще има екшън този път.

# 531
  • София
И аз се хваля от госпподина по география. Млад, амбициозен, разказвал интересно, дава им допълнителни "жокери", по които да запомнят лесно някакви факти. Точно както казва Светлица - кара ги да мислят. Виждаш Капратите, една извита планина, значи какво очакваш да има в "геврека"? Каква форма на релефа може да се скътава там? Плато, каньони - за тях трябва река. Ей такива дреболии, които правят предмета по-малко скучен.
Моята по география учи най-лесно, най-бързо и с кеф. Но всичко е до учител. Виж биоложката...не стига че говорела много тихо, на най-важното още по-тихо, ами и малко говорен дефект има, а през маската съвсем нищо не се разбирало...

# 532
Нашата математичка и тя изтрещя и има драма с нея.

# 533
  • Варна
Със сигурност има добри учители. Големият ми син в гимназията си избра профил с география, сега е в 9 клас и много си харесва класната по география. Изключително енергична жена, преподава добре, има желание да ги включва във всякакви извън училищни дейности. При него основният проблем е, че в класа са почти само момичета, а той не е добър приятел с останалите 3 момчета. НВО без квотен принцип води до формиране на такива класове в езиковите гимназии. Не защитавам квотите, просто споделям какво се случи с неговия випуск. Масово в езиковите гимназии имат по 7-8 момчета и 15 момичета в клас

# 534
  • Mars Hotel
Е, и ние бяхме така едно време. Аз съм завършила английска гимназия и бяхме 5 момчета и 21 момичета в класа.

# 535
И нашата по география е добра. Преподаваше и на големия 5-7 клас. Млада е сравнително. Има дисциплина при нея, интересно им преподава. Друг е въпросът, че малкият няма никакво отношение към този предмет. Аз някога знаех всяко надписче по картата и глобуса. Сега има голям глобус, 4 големи карти висят из къщи на различни стени и изобщо не ги поглежда.

# 536
Явно е до късмет. Едни имат с едни учители, други с други. При нас системно беше по този предмет и понеже и другаде се чу същото, та попитах. Едно-две изключения са приемливи. За математиката е по-гадно, да.

# 537
  • София
При нашия седмокласник нямам идея какво става, но всичко е наопаки. Днес за добро утро двойка по физика. Вчера по География съседа зад него го удрял той станал и си излязъл от часа, реакция от учителя никаква. С добро нищо не става, с ограничения става по зле. Вече ми иде да му тегля един бой може и да се оправят нещата.

# 538
  • София
Ох, Евето и при нас нещо много не върви откакто е 2-ра смяна. Слава богу няма все още лоши оценки, ама не учи. Та и аз се чудя дали да е со кротко, со благо или со кьотек.
Следващата седмица имат контролни по: български, руски, история, биология и математика. Е, това на нищо не прилича!
И понеже от началото на срока не е учил по нищо - ДДЯ (дупе да му е яко)! Днес пиша само с пословици. Blush
Относно учителят по география- за детето е готин, разказва добре, дава и странични интересни факти, но май другите не го харесват много. Всичко е много индивидуално.

Този тест на Веди мисля, че го има в пощата.

# 539
Само аз ли не знам къде е тази поща ?Rolling Eyes  Ако може някой да ми обясни къде е и как мога да вляза в нея ще съм Ви благодарна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт