Отговори
# 660
Казвали ли са ви да ги водите гладни на преглед, особено за ваксина? Предният път ми се скара, че беше ял около час преди това. Но ако е минало много време пък ще събори сградата с рев😬

# 661
Казвали ли са ви да ги водите гладни на преглед, особено за ваксина? Предният път ми се скара, че беше ял около час преди това. Но ако е минало много време пък ще събори сградата с рев😬
Не, никога не са ми казвали. Аз винаги храня и след това отиваме, за да е спокойно бебето - реално около час до час и половина преди прегледа яде.

# 662
  • до най-прекрасния мъж
Миналата седмица питах как да я заведа, педиатърката каза, че няма значение. Заведох си я нахранена час преди прегледа и така си я ваксинира.
Днес се проявява с доста сън, иначе няма Т, макс до 37.2, но няма да давам нищо, ще я следя.
Пеперудке, ще я пробвам и с дебелия, дано й е по-добре.
Руми, имаме плюшен тънък мечо от Вис Виталис, засега си кара с него, но вече й умалява доста. Имам и тънък лек космонавт от Лидл. Него ще обличам вече, че мечо взе да й опъва. Имаха и леко ватирани във Вис Виталис, виж и тях. Но като чи ли ще е топло за тях скоро. Дописвам: Във Вис Виталис няма зареждане вече, имат само един вид останал в розово и то размер от 6-9 нагоре. Сигурно ще заредят чак наесен. Ние взимахме нашия през ноември. Виж из фейсбус, има странички, които продават вносни дрешки, може да изникне нещо по-тъничко. Аз купувам за малката от Baby Smiles, те предлагат английски дрешки, доволна съм, имат избор.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 14:23 от blue.angel

# 663
Здравейте, момичета!
При нас след 2 седмици затишие коликите се върнаха с пълна сила, а утре ще навършим 3 месеца. Съществува ли изобщо живот без колики? Grinning Grinning Grinning
Бебка има малка асиметрия на лицето. По-скоро бузките и са различни и едното око е малко по-отворено от другото. До колкото мога да напипам лицевите кости на двете страни на лицето са еднакви - чело, скули, долното чене. Забелязвам обаче, че и е по-лесно и обича да си държи главичката повече надясно. Когато я оставям за сън винаги след известно време си завърта главичката пак на дясно, в количката е все надясно. От около 2-3 дни, по необяснима за мен причина започна да си дъвче езичето, но пак само от дясната страна. Мимиката на двете страни на лицето е еднакво развита, а като правим гимнастика движи еднакво и двете крачета и ръчички. Когато обърнах внимание на ЛЛ тя с надсмешка каза, че е едва доловимо и, че има пластични хирурзи, които правят корекции... Аз все пак се притеснявам (все пак е момиче)...отделно, ако това е знак за проблем или ако в бъдеще има вероятност да стане още по-забележимо да реагирам възможно най-рано.
Как смятате към кой доктор мога да се обърна - ортопед.... невролог?

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 17:11 от R3nichka

# 664
Леле, Рени, съжалявам, как може такива несъобразителни изкази... Какви са тези глупости, хирурзи... Направо да пишат направления за силикон на 1г 😵😀 Някой път имат мн неуместни и тъпи 'шегички'. На мен едно АГ (не се записах при него) с насмешка ми каза 'майка ти казва, че си 0 група, ми то и за баща ти казва, че ти е баща, ама не знаем 100%'. По-неудобна усмивка колкото да не изгрубея не съм имала.

Понеже и моят има силни предпочитания за страна - знам, че е нормално, но ако въобще не се завърта добре, е за невролог. Фейри беше писала, че това препоръчват. Иначе за формата на главата - ортопед. Записахме преди много време за април (голяма заетост при специализираните лекари 😵) заради вече доста забележима плоска главичка и се стараем да прилагаме повече упражнения, описани тук - https://orthopedica.bg/2020/09/16/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B8 … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Възглавничка, въртене на леглото, спане по корем върху нас повече време...но той си предпочита любимата страна въпреки всичко или спи цяла нощ в една поза, гледайки нагоре. Докато не седи и не отшуми рефлуксът малко, не можем много да го накараме насила и по корем. Най-много сработи да го слагам на повивалника обратно, за да гледа към стаята и ММ на другата страна.

# 665
  • до най-прекрасния мъж
На Мими беше видимо сплескана отдясно, въпреки че я въртяхме. Вече не си личи толкова, а и тя започна да си върти главата повече наляво нощем. Ще го израсте, като пролази и не лежи толкова много.

# 666
Момичета, да са измервали на бебоците 2 пъти една и съща обиколка на главата при месечните прегледи? Излезе, че е имал глава 39см и на 2ри, и сега на 3ти месец. Гърдите са пораснали, както и на ръст. Иначе нищо не каза за това, само да се наблюдава малката вече фонтанела да не се затваря още. :/ Гледам, че 39см е в долната граница за възрастта.

Сложиха ваксини, както и Rotateq. Слава богу без задавяне в кабинета, че се опасявах за това.

# 667
  • София
Dee, вероятно е грешно измерването един от двата пъти. Ние ходим при двама педиатри и миналия месец някои мерки им се разминаваха с 1-2 см.

# 668
  • до най-прекрасния мъж
dee, пиши как понася Ротавирусната. Искам да я сложа следващия път, но нещо ме хвана шубето как ще я понесе заради рефлукса. Иначе, другите 2 добре ги понесе. Вчера спа повечко и е малко раздразнителна и оклюмала  но поне Т повече от 37.2 не е вдигнала. Не съм давала и Панадол почти 48 ч.

# 669
dee92 И аз исках да сложа ротавирусната ваксина, НО педито каза, че при две майки при които я е сложила после два месеца не се отървали от разстройство при бебоците. Пиши как я понасяте.

# 670
Оо, Габи, това звучи много неприятно. Sad На нас каза в 3тв дни след ваксините да очакваме каквото има да става. Препоръча Панадол, ако T е над 38.5. Каза и куул Пач на мястото на убождането. 🤔
Засега само го гушнах и заспа, заспа и веднага на връщане. Въоръжавам се с търпение, ако ще е неспокойна нощ. Мисля да го будя, ако сега много спи, за да си направи хапването за деня. Горе-долу следва вече някакви ориентировъчни часове плюс-минус час и половина.

Блу, стискам палци Мими да е спокойничка! ❤️🍀🤗

# 671
И ние днес сложихме на малкия Ротавирусната. За сега всичко е наред, сложила съм лепенка на мястото. Изходи се, беше си наред.

# 672
  • до най-прекрасния мъж
Ротавирусната не е ли през устата? Останала съм с такова впечатление.
Дано всичко е наред, че 2 месеца разстройство звучи ужасно. Но пък и последиците от ротавирусите за бебетата и малките деца хич не са за подценяване.
Мими днес е по-весела, гука си, играе. Точно сега заспа. Утре сутрин стават 72 часа, дано нямаме проблеми, вие също Dee.

# 673
През устата е. Нещо като гел изглеждаше.

# 674
  • London
На Анастасия вече два пъти й дадоха ротавирусната. Беше неспокойна първата нощ, но нищо фрапантно. Изака се стабилно и й мина 😃
Стискам палци и вашите бебчета да нямат проблеми 🙏🏻♥

Общи условия

Активация на акаунт