Отговори
# 675
Ние утре ще я водим за втория прием на ротавирусната - след първата доза няколко дни беше по-кисела, беше по неспокойно коремчето и намали храненето, очаквам утре същото.

# 676
Ние в понеделник сложихме втората доза от ротавирусната ваксина и не знам съвпадение ли е, но точно същата вечер се завърнаха коликите. Близо две седмици спря да я мъчи коремчето, съответно аз спрях приема на Лефакс, Еспумизан. Сега пак сме на тях.

# 677
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря за обратната връзка, момичета, дано я понесе леко.
Аз още давам Санколик, въпреки че коремчето видимо е спокойно от може би 10тина дни насам. Засега няма да ги спирам, така или иначе са билкови. Еспумизан и Био Амика съм спряла преди месец и половина и определено без тях е по-добре. Има си газове, вече не са и толкова много, но си се справя с изкарването им без проблем. Май ще се окаже истина, че капките са за спокойствие на родителите, че правят нещо. Просто храносмилателната система си узрява и си свиква с храната.
Ще видим и при захранването как ще е.

# 678
Ние сложих ме ротавирусната ваксина на 22ри февруари и нямаше никакъв проблем.

# 679
Споделям едни лекции, които започнах за рефлукс, колики и захранване. Още не съм догледала и първата, но засега ми изглежда полезно.

https://youtu.be/W2vlCbSWaKI

https://youtu.be/5uw6x5MBxp8

# 680
Момичета, кажете моля ви се за тази регресия в съня… колко време продължава и на каква възраст? Не съм сигурна дали е това, но малката си имаше супер изграден режим - 22.30 - 4.30, хапване и отново сън до 9 сутринта. И сега изведнъж от 3 дни започна да заспива в 22.30, но се буди в 2, 3, 4, после яде и отново в 6, 7… абе ужас на всеки час кажи речи се буди и плаче. Като я гушна се приспива лесно, но след 30 Мин - час, пак се буди. Видимо не разбирам какво я притеснява, не изглежда като колики, няма температура, това ли е регресията - безпричинно лош сън? Тя става на 3 месеца на 27ми. Иначе се храни нормално, наддава и през деня е обикновено много весела.

# 681
При нас е така от повече от седмица. През деня обаче и трудно я приспивам, и трудно я храня. Постоянно върти глава, все в нещо се заглежда и забравя да яде. Поне биберон вече харесва от време на време, което отчитам за голям плюс. Чакам да мине търпеливо, че безсънието много ми се отразява. Наканя се да казвам или правя нещо и след малко съм забравила.

# 682
  • до най-прекрасния мъж
Така сме от месец и нещо. Не знам какво е. Буди се винаги на 30та минута от заспиването. Тази нощ беше особено тежка. Заспа около 20 ч снощи и от 22.30 на всеки час, час и нещо се буди. Аз й държа ръчичката през решетката и тя сама си заспива. Но е много натоварващо да я дебна ще заспи ли, та да се отпусна и аз. Надявам се скоро да отмине. Има нощи до към 1 ч си спи спокойно и после се буди често. Не е от глад. Вдигнах я последно на 15.03 след ваксината, защото беше будна към 1.30. Изяде 100 мл и заспа, сутринта в 6 изяде едва 80. А тя яде по 165 (150 вода+5 л). Значи не е глад. Като се събуди, не плаче, будува 5-10 мин и си заспива.
Чета за различни варианти-регресия, рефлукс, дефицит на желязо (хемоглобинът й е малко нисък, преди месец беше 98).
От днес й вдигнах отново млякото с 10 мл и давам 160 мл вода. Вече 3 пъти изпива всичко и плаче като й дръпна шишето. Явно не й стига, а ме е страх да вдигна изведнъж, преди седмица й го вдигнах с 10мл. А и от скоро е с биби 3 номер и пие по-бързо. Може по навик да търси още. Снощи поплака, но не й дадох, достраша ме заради повръщането да й го вдигна вечерта.

# 683
Момичета искате ли да преместим разговора в групата във фейсбук Декемврийски бебета 2021 ,бътърфлай може да добавя и още някой ,но не знам кой 🙄Ние с Фейри пишем там , мисля че е по удобно,който иска да се включи

# 684
Колко време след ваксина ги пазите?

# 685
  • до най-прекрасния мъж
Пазим от какво?

# 686
Ами примерно да ходи при други деца

# 687
2/3 дни гледаме да нямаме много контакти.

# 688
  • до най-прекрасния мъж
Не съм си замисляла, но в деня на ваксината и следващите ден-два не беше в настроение и не сме я извеждали. Предполагам толкова е достатъчно.

# 689
Здравайте, моя термин беше за 8.12. Родих с планово секцио на 25.11 поради ред медицински причини. Имам следния въпрос към вас, много съм притеснена. Когато бебето ми е по корем си изправя главата и я държи много стабилно и за дълго, докато аз не го обърна. Но когато е прав все клюма. Също така когато лежи по гръб и го хвана за ръчичките, за да го вдигна до седнало положение тя остана да виси назад. Записала съм час за невролог. Педиатърката каза да го слагам по-често по корем. Аз го правя,  преди всяко дневно хранене откакто са ни изписали от болницата, разбирасе в началото беше за кратко, сега за повече време. Може да си върти главата и да следи предмети и когато е по корем и когато е по гръб. Не разбирам как може да я вдига толкова високо когато е по корем и да я държи стабилно, а когато е прав да не може. Не мога да си намеря място от притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт