Отговори
# 90
Криси, Габи, 🤗

Момичета, за пъпна херния трябва ли да се ходи на гастро? Сега сядам да прочета, защото за пръв път забелязах как като плаче се издува пъпчето като топче, но е леко. Как сега го видяхме и двамата с ММ, не знам, дали сега се е появило. 🤔

# 91
Слагаме бебка по корем само през деня и то когато сме в стаята , така спи доста спокойна . Изцяло на кърма е . За пъпчето може и да се е издуло от напъване и силен плач- така каза нашата ледиатърка, че кма подобни случаи , но по-добре се чудите с вашия педиатър и да си го погледне.

Ние с Мм от днес сме + за ковид и ще се изолираме. Бебчето за сега е добре нищо ѝ няма, дано минем по-леко Sad

# 92
dee За херния се ходи на коремен хирург, но първо вземете мнение от педиатър

# 93
А как преминава прегледа при гастро, за да разбере дали детето има рефлукс?Съжалявам за глупавия въпрос. 🙈

# 94
Fairy Правя му 5 лъжички със 150мл вода (преварена) ама като виждам, че на кърма не е спокоен се замислям сериозно да го отбивам изцяло само да навършим ей сега 2 месеца и да се консултирам с педито. Която сама ни каза слагайте го да спи по корем. Те сами си извърта главичката и така спи по-спокоен и за коликите е полезно. Така и по-лесно ще направя режим.

# 95
Габи 5 лъжички и 150мл вода не е ли много за вашата възраст 🙄Ние сме на 2 навършени месеца и правя 4 лъжички и 120мл вода 🙂

# 96
Rumyana действам според кутията. На нея така пише.

# 97
Габи, аз на твое място бих минала само на ам, но знам че ще се самообвиняваш по време на процеса. После като видиш, че той е по-спокоен и ти също си по-спокойна, ще спреш, но до тогава....
Щом педито е казал не знам какво да кажа. Аз съм чела, че не е безопасно, нищо че мъжът ми също е оставял едната да спи така веднъж.

# 98
  • до най-прекрасния мъж
Rumyana действам според кутията. На нея така пише.
Габи, аз също мисля, че е много. Следиш ли броят на храненията? Защото тези мл са за определен брой. Ние  сега минахме от няколко дни на 6 хранения (малката така си направи графика сама) и давам 120+4 лъжички. Днес сме на консултация и ще видим какво ще каже докторката. Иначе, вече изпива и това количество до дъно, но ме е страх да вдигна повече.

# 99
Прегледа при гастрото минава като първо задава въпроси за раждането,бременността как е протекла,колко кг е родено бебето,колко е наддало,на каква храна е,колко пъти се храни,общо взето описах всичко,как спи,яде,уригва,колко памперса нааксни има горе долу.После го прегледа,гледа му пъпчето,тестисите,фонтанелата.Огледа го от всякъде и после на ехограф.

# 100
blueчесто не ги изпива всичките мл. Храненията са 6-7 най-много. Но ето от днес практикувам люлката в повече. Нямам сили, за да го разнасям из стаите и нищо не мога да свърша. Сега спи вече два пъти. И после сме на разходка. Бебе така е много по-спокоен и съответно и аз.

# 101
Габи, напоследък от коментарите ти ми се струва, че много те притеснява и мъчи кърменето - ако наистина е така защо лека полека не минете на АМ? Може би не е най-добрият съвет.. но пък и кърменето не трябва да е на всяка цена. Също опитай се да намираш повече време само за теб (без бебето), от време на време да се откъснеш от грижите покрай бебето, да се разсееш и починеш.
5 лъжички АМ и на мен ми се струват много - цялото ли го изпива? Ако изпива такова количество след кърмене може би изобщо не му стига или не суче ефективно 🤔 Пробвала ли си да се цедиш или пък да го мериш преди и след кърмене, за да засечеш какво количество мляко имаш или той какво успява да изсуче?
За спането по корем - за мен не е безопасно и аз не бих оставила бебе да спи така, поне до момента, в който не започнат сами да се въртят да спят на където искат.

# 102
Познати (на АМ) ми казват, нощем не трябва никаква храна, дори за новородено. Трябва да свикват да спят. 😀 Значи като стане 22-23ч с последното хранене му казвам 'сега маме няма да огладняваш, както големите правят, до 7ч след като изпием кафето'. Нищо, че ние като станем в 3ч ядем шоколади 😂 Научен бил грешно, че му даваме храна като приреве веднъж - 2 пъти през нощта. Пробвахме да му даваме по-мъничко като е средата на нощта, както ни каза лекаря. Е, на 3-4ия час си е гладно, горкото и си иска пълно хапване. Разбира се, че ще откликна, познавам му и плача и знаците, когато е гладен.

# 103
Габи, напоследък от коментарите ти ми се струва, че много те притеснява и мъчи кърменето - ако наистина е така защо лека полека не минете на АМ? Може би не е най-добрият съвет.. но пък и кърменето не трябва да е на всяка цена. Също опитай се да намираш повече време само за теб (без бебето), от време на време да се откъснеш от грижите покрай бебето, да се разсееш и починеш.
5 лъжички АМ и на мен ми се струват много - цялото ли го изпива? Ако изпива такова количество след кърмене може би изобщо не му стига или не суче ефективно 🤔 Пробвала ли си да се цедиш или пък да го мериш преди и след кърмене, за да засечеш какво количество мляко имаш или той какво успява да изсуче?
За спането по корем - за мен не е безопасно и аз не бих оставила бебе да спи така, поне до момента, в който не започнат сами да се въртят да спят на където искат.
Butterfly Почти никога не изпива цялото като порция. Пробвах да цедя и така намаля много кърмата. За тегленето всяка вечер го теглим когато го къпем. Завъртях се в един омагьосан кръг и това много повлия на хормоните ми... Не мога да намеря време само за себе си, защото няма кой да ми помага с него. ММ работи на две места и все търчи. Бабите ни и те работят, дядото единия и той. Другия дядо няма да се справи и така...

# 104
Габи, съжалявам, че си самичка толкова дълго през деня Sad Ако бабите могат да пращат някой път храна за вас, например? Успявате ли да спите нощем малко повечко или се буди често?

Общи условия

Активация на акаунт