Отговори
# 105
  • пустинята Гоби
Да, намерих го в пощата Simple Smile.

Договор съгласно чл. 133 от ЗЗД, т.е. Цялото имущество на длъжника служи за общо обезпечение на неговите кредитори, които имат еднакво право да се удовлетворят от него, ако няма законни основания за предпочитане.

# 106
Здравейте,
Хоп и аз в темата. Предстои ми уж да тегля кредит за апартамент. Аз съм разведена преди 15 години. Искам да питам има ли други като мен, които след предишен развод да са купили апартамент? Искаха ли ви при нотариуса решението за развод от съда или стигаше и удостоверение за семейно положение от Есграон?
Спомням си, че навремето като купувач ми искаха свидетелството за развод, съответно тогава го имах. После го загубих някъде и сега намирам само ксерокопие. Не мога и да го извадя от съда, защото след като минат 10 години унищожават делото. А аз съм разведена преди 15 години.

# 107
Все повече се замислям за 15 годишен кредит дали не трябва да е на постоянен лихвен процент. Кофти времена настъпиха.....

# 108
Все повече се замислям за 15 годишен кредит дали не трябва да е на постоянен лихвен процент. Кофти времена настъпиха.....
А къде предлагат на фиксиран лихвен процент? Аз намерих само Райфайзен за 5 години. Преди Сосиете Женерал имаше за 10. Сега има ли някоя банка?

# 109
Искат удостоверение за семейно положение. Все пак може да имате и друг брак след развода.

# 110
Отпускат ли банките кредит за селски имот и евентуално какъв процент от продажната цена?

# 111
Здравейте предстои ни да купим апартамент с ипотечен кредит от обб.
Интересувам се колко време се чака оценителя на банката да направи оценка след предварителния договор.

# 112
# 113
Здравейте, днес ходих до ДСК и питах за кредит с фиксирана лихва.
Уговорихме се утре да отида да попълвам искане за кредит и да провери при попълването какъв е лихвеният процент, който могат да ми предложат.
Искам да попитам:
1) Това искане за кредит задължава ли ме с нещо, или е необвързващо питане за предварително одобрение по доход.
2) За какво трябва да внимавам в това искане и съответно следващият договор.
Лихвата е фиксирана, ще има застраховка имот, застраховката живот е по желание

# 114
Здравейте, днес ходих до ДСК и питах за кредит с фиксирана лихва.
Уговорихме се утре да отида да попълвам искане за кредит и да провери при попълването какъв е лихвеният процент, който могат да ми предложат.
Искам да попитам:
1) Това искане за кредит задължава ли ме с нещо, или е необвързващо питане за предварително одобрение по доход.
2) За какво трябва да внимавам в това искане и съответно следващият договор.
Лихвата е фиксирана, ще има застраховка имот, застраховката живот е по желание

Ами зависи какво сте поискали, ако давате само бележки за доход, най вероятно е предварително удобрение, което е безплатно и не сте обвързана с нищо, можете да вземете такова от различни банки и да видите къде ви е най изгоден процента.

# 115
Защо сте избрали ДСК на нас ни дадоха най лоши условия . И като цяло взехме по ниски лихви чрез кредитен консултант като той ни направи таблица за банките към които имахме интерес и се оказа че не важна лихвата ,а таксите и крайната сума която трябва да се плати.

# 116
Разбира се, че не лихвата е определяща.
Но да ви кажа-не сте взели по-ниска лихва заради кредитния консултант, макар и той така да го изкарва.
В нашия случай консултант на Кредиленд дори ни представи оферти от банки, които в последствие при посещение в офис, се оказа че няма как реално да ни предложат.

# 117
Здравейте, имам въпрос. Възможно ли е да има голямо разминаване при оценяването на имот от външен оценител и от банката? Не сме се договаряли нищо с външния оценител, искахме да даде реална оценка. И изведнъж оценката на банката с 20 хил по-малко, не мога да разбера сега кой е прав и кой крив.

# 118
Обикновено така правят банките с техните си оценители, целят да те накарат да вземеш и малък потребителски кредит към ипотечния. Просто пробвайте с други банки, където сте стар клиент.

# 119
  • пустинята Гоби
Чак пък обикновено. А вие защо сте ползвали външен оценител, на мен не би ми хрумнало. Нашият оценител, работещ с банката даде по-висока оценка. Не сме били клиенти на банката.

Общи условия

Активация на акаунт