Тренировки в домашни условия - 115

• 45 246
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Някой знае ли тези ластици от Кауфланд с какво съпротивление са горе-долу?
И с какво съпротивление е добре да се започне 5 или 10 кг?

За постелките, ако става въпрос за тези обикновените за йога, съм чела, че при проблеми със ставите се ползват по-дебелите. (Но може да затруднят някои пози при които се изисква повече стабилност). при по-силни болки, може би ще трябва да е от най-дебелите.

# 496
  • Варна

Тази не е по график, но исках да я направя, защото съм я правила преди и много ми харесва.

А тези са си за днес по план.

# 497
Гърне, и за 10 лв постелка ще ти свърши работа, а на първо време може и някакво по дебело одеало да сложиш, но внимавай, защото може да се подхлъзнеш на него.
Нормално е, когато има повече тегло се оказва по-голяма тежест на костите и ставите, когато бях по-слаба не ме е боляло толкова, колкото сега, познавам усещането, за което говориш, но с времето дискомфортът ще изчезне.

# 498
Отчитам се за днес:
- ден 37 от Епих Хийт - крака + Ани спомена, е корама е хубав от 47 ден от Епик Хийт (само частта с корема).

Момичета искам да ви попитам тренировките влияят ли ви на цикъла?

Скрит текст:
По принцип моя цикъл (смея да твърдя, че е точен) е след 28-я ден... най-често на 29, 30 или 31-я ден ми идва, но сега забелязвам нещо различно. Демември и Януари ми подрани доста, февруари супер много закъсня и сега пак закъснява. По принцип от доста време се отчитам в темата, но от скоро използвам тежести.
Сякаш не ми се иска да обвинявам тежестите, защото те все пак са минимални, говоря за 8 кг. Но да си кажа все пак

# 499
Отчитам се с ходене днес:
лежерно, ама с някой и друг баир и честно казано имам мускулна треска от последната седмица :д
Днес си позволих сладко от много време насам за награда. Виждам много голям напредък в проблемните ми участъци. Починах си и от трен за корем и тазово дъно днес, да кажем, че съм направила активна почивка.

# 500
  • Бургас/Пз
Днес поредната страхотна тренировка за долна част. Препоръчвам я с две ръце. Успях да си направя всички упражнения с почти същите тежести като нея и съм много доволна
https://youtu.be/ret7vpmnWyM
С нетърпение ще си направя последните две тренировки през почивните дни и с още по-голямо удоволствие ще започна Ендгейм от понеделник Simple Smile

# 501
Момичета искам да ви попитам тренировките влияят ли ви на цикъла?
При мен - да, но аз правих само кардио + хранителен режим. Отслабвах с 1 кг. седмично, т.е. не е било нещо ударно, но въпреки това цикълът ми от месец на месец ставаше все по-зле, до един момент, в който сякаш беше на ръба да изчезне. Освен това, ми подраняваше, да. Много се бях уплашила. За капак, по същото време ми се появи и кошмарен косопад. Два месеца след като спрях с режима и тренировките, цикълът ми се пооправи.

Благодаря на всички за включванията по питането ми за постелката!

# 502
Аз не съм забелязала да ми влияят. Моят цикъл обаче винаги е бил редовен, ако има някакво значение.

# 503
Ох, влизам да се жалвам и да потърся съвет - току-що опитах да направя първата в живота си силова тренировка в домашния условия. Пълен погром! Даже не мога да повярвам какво се случи...

Скрит текст:
Нека първо уточня, че поначало съм спортна личност, макар в момента да имам доста излишно тегло (дължащо се както на хронични заболявания, така и на генетика). Правя дълги планински преходи, мога да плувам с часове, имам изключителна мощ, като за жена (това, предполагам, се дължи и на килата), трудно вдигам пулса, не се задъхвам лесно и т.н. Това уточнение го пиша, за да не си помислите, че съм някоя обездвижена лоена топка.

Та, какво става преди малко... Понеже в момента не разполагам с yoga mat, на пода разпънах едно тънко одеалце от полиестер. Викам си - хайде, почвам, пълен напред по пътя към изваяното тяло! Да, ама не! Оказва се, че аз на това одеалце не мога да заема нито една нормална поза, без да изпитвам зверски болки в кокалите и да трябва да преустановя на момента (иначе, не се търпи). Нито мога да легна по гръб (удря ме зверски в кръста и седалището), нито настрани (имам чувството, че хълбокът ми е премазан с менгеме), нито да застана на колене (просто в тази поза не издържам и 2 сек.). Съответно, 90% от упражненията аз така и не стартирах да ги правя. Невъзможно е от "техническа" гледна точка, не става въпрос за воля!
Интересното е, че никога в живота си не съм усещала дори намек за болка в ставите и костите. Каквото и физическо напрежение да се е налагало да понеса, всичко е било наред. Затова сега съм леко шашната, че се получи така.

Главният ми въпрос е: мислите ли, че този проблем ще изчезне, ако правя упражненията върху специална постелка? Тази, която съм харесала, е около 150 лв. и не ми се иска да са хвърлени на вятъра пари. Дали постелката ще омекоти значително по-добре от одеалото?

На мен и стъпалата ми са много чувствителни, не знам дали има връзка. Лятото не мога да ходя по дори леко каменист плаж без джапанки. А ми е правило впечатлението, че повечето хора не само си ходят нормално, а даже тичат по чакъла. Flushed

Все едно си описала мен. Моя съвет е да започнеш с разтягане и загряване. Леко и без да прекаляваш, за да не си докараш травми от които да се лекуваш повече време отколкото успяваш да тренираш. За мата - имам и такъв за над $100 и такъв за $15. Където ме боли, си ме боли и толкоз. Аз моя го слагам върху персийския килим, по-скоро да не се хлъзга отколкото за друго.
Като се поразтегнеш и загрееш тогава започни да тренираш по-сериозно с постепенно увеличаване на мускулни групи и тежести.
Аз примерно карам колело без проблем, но умирам от болка в колената след първите 2-3 пъти каране на падълборд.
Изсилих се с една силова за корем и още се чудя мускул ли разтегнах или си докарах херния - тлъстичка съм и не мога да усетя. Sweat Smile

Та така, всеки ден се брои и в постоянството му е майката, но започни плавно. Успех! Blue Heart
Сега оставаше да се вслушам и в собствените си съвети...цена нямаше да имам, хахаха!

# 504
  • Бургас/Пз
Payla, аз съм с много редовен цикъл. Тренирам вече 5 години, като 2 от тях с много сериозни тежести в залата. Никога не съм имала проблеми с цикъла, дори и когато съм била с под 18% подкожни мазнини. На почти 45 години съм и имам вече леки симптоми в очакване наппредменопауза, но за момента цикълът ми е редовен, като последните месеци се скъси от 30 на 27-28дни

# 505
Здравейте момичета. Снощи направих:
 рамо 4 упражнения
 гръб 2 в супер серия
 бицепс 1
 и трицепс 1
Ако тази вечер ми остане време ще е корем.

# 506
  • Някъде по Дунава
Приключих седмицата с 20 мин крака с Каролин. Хареса ми много, беше без повторения , но с много вариации. Уикенда ще пътуваме до няма да тренирам.
https://youtu.be/8rbPbPHHn8I
Относно постелките, аз ползвам от Джъмбо за 12-15 лв.

# 507
Здравейте!
Днес ден 15 Епик 1:

Не съм от любителите на HIIT тренировките, но виждам, че подобряват издръжливостта ми. Миналата седмица не правих тази от календара, а замених с предложения по-лек вариант. Днес, обаче, реших да направя опит с "оригиналната" тренировка и не съжалявам. Справих се чудесно с почти всичко, като единствено се наложи да модифицирам на alt leg raise tricep push up - което за момента за мен е висш пилотаж (за момента мога да правя трицепс лицева опора от колене). Часовникът ми отчете средноаритметичен пулс - 141удара/мин. (миналата седмица беше 127).
През почивните дни мисля да направя стречинг и дълги разходки, ако времето позволява.
Payla, моят цикъл се скъси няколко месеца, след като започнах домашни тренировки 5 пъти седмично. Преди беше на 28 дни, а сега е на 24.
Първата ми постелка беше от Кауфланд и изобщо не се спогодихме - много тънка, пързаляща се...Втората и настояща поръчах от сайт - някаква марка Tunturi. Тя е дебела около 1см-1.5см, не се пързаля и ми харесва. Предимството й е, че при упражнение от колене и корем от легнало положение не ми убива.
Хубав ден!

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 09:15 от dea76

# 508
Тренирам 11 години, не съм имала проблем с цикъла.
По принцип след преболедуване на коивд някои жени имат промяна в цикъла си.

# 509
Скрит текст:
Първата ми постелка беше от Кауфланд и изобщо не се спогодихме - много тънка, пързаляща се...Втората и настояща поръчах от сайт - някаква марка Tunturi. Тя е дебела около 1см-1.5см, не се пързаля и ми харесва. Предимството й е, че при упражнение от колене и корем от легнало положение не ми убива.
Хубав ден!
Постелката от Кауфланд тази ли е?
Скрит текст:

А другата от 1.5 см. създава ли нестабилност или трудност при някой пози и уражнения?

Някой има ли такава?

или такава

Общи условия

Активация на акаунт