МАРТ очаквам с нетърпение, за да видя своето творение!

• 12 353
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, вие мислили ли сте вече къде ще раждате и как?! Аз от няколко дни мисля и се отчайвам много като чета в "бъдещи и настоящи майки" за всички момичета, които не са си платили и са ги мъчили. Малко се наплаших честно казано. По принцип не съм за това да си платиш, защото докато има такива, които да си плащат, ще има и такива, които да ги мъчат, ако не са "бутнали" нещо, а и като цяло не ми се струва редно при положение, че сме здравноосигурени, но... след всичко изчетено реших, че ще си търся доктор или акушер и ще си платя. Въпроса сега обаче е за какво? За нормално раждане, което дори и да си си платил има голяма вероятност да  не протече нормално или за секцио. Никога не съм обмисляла такъв вариант, освен разбира се, ако не ми изникнат в последстие някакви медицински показания, които да го наложат, но нещо майка ми ме агитира сериозно Thinking. Сигурно защото тя е имала мноооого тежко раждане с мен и я е страх как аз ще родя ooooh!. От друга страна пък мен не ме е страх от болката и самото раждане, а почвам много да се плаша от "специалистите", на които мога да попадна и на евентуалните им престъпни предумишлени действия, с които могат да ми стъжнят раждането... Оххх...имам още много да изговоря по темата, но искам да прочета и вашето мнение Hug!

# 211
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Тази тема е доста деликатна и на мен ми тъпо, че трябва да си платиш,за да тиобърнат внимание. При положение , че плащаме здравни осигуровки.
Аз няма кой знае какво да кажа, защото мама е акушерка в родилна зала в Габрово, то е ясно , че там ще раждам. Едва ли ще ми вземат пари , дори и да си извикам лекаря, но защо да е така и да не сме всички равни. Пък знам ли какво ще ми сервира живота и най-накрая може и да съжеляваме с мама, че за сега мислим да не си плащаме.

# 212
  • Бургас
Първият път си платих ,смятам и сега да го направя.

# 213
Здравейте,мили мартенски мами Simple SmileРадвам се че и аз съм една от вас preggo .Терминът ми е 09.03.2007г.

# 214
Хубава темичка сте подхванали Simple SmileАз все ощте не съм решила къде и как да родя Simple Smile

# 215
Здравейте,Муцунка аз от самото начало съм си решила къде ще раждам просто моя гин.работи във въпросното заведение.За мен важното в да имам пълно доверие на док.,да знам че мога да му се обадя по всяко време на денонощието и т.н.Е и за това смятам да го ангажирам,не мога да си представя че ще отида да раждам и ще попадна на кой да е док на смяна който ме вижда за 1ви път и незнае нищо за проблемите ми и как е протекла бременността.С плащането просто си купувам спокойствие,а от това ще имам най много нужда в този момент.И аз не смятам че трябва да стимулираме корупцията но на фона на общото благо личното ми спокойствие ми е на първо място,колкото и егоистично да звучи.
хубав ден на всички Hug

# 216
Момичета да ви се оплача от няколко дена не съм на себе си особено откак прочетох разни неща в нет-а,ще лудна за две седмици.Детенцето на моя приятелка пипна Рубеола,ние с Вики излизаме с тях по разходки и следователно сме били в контакт,сега съм шаш и паника ще се заразя ли няма ли направо ще се поболея,навсякъде пише пазете се,ми как да се пазя то тогава не трябва никъде да ходя и въздух да не дишам,чакам личната да се появи след час на работа и ще я притеснявам.А забравих като дете съм ваксинирана дали  има някакво значение как мислите?Пък и аз все пак не съм имала пряк контакт с дентенце-миличкото нито съм го гушкала нито нищо,просто така поразходки.

# 217
Момичета да ви се оплача от няколко дена не съм на себе си особено откак прочетох разни неща в нет-а,ще лудна за две седмици.Детенцето на моя приятелка пипна Рубеола,ние с Вики излизаме с тях по разходки и следователно сме били в контакт,сега съм шаш и паника ще се заразя ли няма ли направо ще се поболея,навсякъде пише пазете се,ми как да се пазя то тогава не трябва никъде да ходя и въздух да не дишам,чакам личната да се появи след час на работа и ще я притеснявам.А забравих като дете съм ваксинирана дали  има някакво значение как мислите?Пък и аз все пак не съм имала пряк контакт с дентенце-миличкото нито съм го гушкала нито нищо,просто така поразходки.

А ти боледувала ли си като малка от шарка? Защото ако си, не е опасно за теб.

# 218
ми точно от рубеола не,от варицела съм боледувала,но надявам се ваксината поне малко да дава някакъв имунитет,ужас направо Confused
А ти боледувала ли си като малка от шарка? Защото ако си, не е опасно за теб.

# 219
Това, че си ваксинирана е добре. Аз например не помня какво точно съм карала и от какво съм ваксинирана. Сега четох тук в един сайт, че в случай на Рубиола при бременност трябва да се хванат още първите симптоми. Интересувай се кои са, в случай, че се съмняваш, се прави тест за антитела IgM.1,3,5. Не мисля, че трябва да се притесняваш, но можеш да питаш някой по-знаещ.

# 220
Бимба, дано нищо ти няма  Praynig
Обаче все пак ми е странно, за рубеолата нали имунизират на 1 година? Как така пак се е заразило  newsm78
И на мен ми е много деликатна тази тема и всеки по площадките го гледам като враг. А Дени си иска деца и се вре в тях, пък сега върви Варицелата. Аз не съм я карала  ooooh!
Направо съм пощуряла вече.

За раждането:
Абсолютно не ми харесва идеята с плащанията.  Да платя на някой който даже не го познавам ми се струва безумие. Незнам какво ще правя. Мен при нормалното раждане ме е страх само от това как ще ме зашият и дали ще ми падне цялата плацента. И първият път от това ме беше страх.
Иначе снощи се замислих за раждането  и много ме хвана страх. Като си припомних процедурите и всичко и така ми стана гадно. Ама какво да се прави, трябва и през това да минем. Някои имат късмет раждат лесно без разкъсвания, с 2 напъна, обаче късмет...

# 221
Това, че си ваксинирана е добре. Аз например не помня какво точно съм карала и от какво съм ваксинирана. Сега четох тук в един сайт, че в случай на Рубиола при бременност трябва да се хванат още първите симптоми. Интересувай се кои са, в случай, че се съмняваш, се прави тест за антитела IgM.1,3,5. Не мисля, че трябва да се притесняваш, но можеш да питаш някой по-знаещ.
благодаря ти миличка,дори незнаеш как ми помагаш със съпричастността,най-големия проблем е първите 3 месеца-тогава предписват дори аборт опасност има и сега макар и по-малка, изследване ще ми пуснат в понеделник,но резултатите ги чакам поне 20 дена след това.Бе ще си изживея 1 месец ужас ами,толкова е инкубационния период от 12-24 дена.сега нищо не мога да направя само това изследване което ми дава инфо имам ли имунитет или нямам,нищо друго нито ваксини нищо.Ех ако знаех това изследване можех да си го направя преди бременността,дори ако нямаш имунитет да си направиш и ваксина сега само ще чакам

# 222
Дано зайко ,дано.Ми знам ли защо сее разболяло,може би нее развило имунитет,детенцето е колкото твоята Деничка и му е праена такамва ваксина.Аз откак съм забременяла се шашкам стия шарки щото и вики почват градина,а там контакта ееееее...... мани.Бе ще се шашкам един месец ясна е работата.
За раждането съм за уговорка,ако говорим за познат лекар който ти е следил бременността,имаш му доверие,някой по-нагоре писа плащам си за спокойствие ,другото е божа работа.За непознат лекар даже и най-голямото светило не бих платила

# 223
Хайде по-ведро, мили колежки-мартенички!

Детските организми са по-податливи на тези заболявания, затова и така лесно прихващат заразата...Пък и нали не сте имали ежедневни контакти, я си представи,че детенцето беше твое и трябва да го гледаш, докато е болничко... Аз мисля,че не е имало рискова ситуация. И тези терзания са напразни, изнервят и теб, и малкият "пришълец", който усеща,че мама се тормози... Горе главата!

# 224
Здравейте мили мами.

Бимба,не се притеснявай толкова много.Майка ми никога не е боледувала от шарка,а като е била бременна мен е имала контакт с жена болна от шарка.Е,не се е разболяла...така че горе главата.Знам че се притесняваш,но мисли позитивно. Hug

Днес бях на ЖК.И съм толкова щастлива,че просто няма накъде.Твърдо ще имаме момченце-лекарката каза че всичко си е показал.Помолих я да ми каже размера на чурката и след странен поглед каза:"Добре".Била около 11,12 мм.Явно е нормално да е толкова.Тежи цели 750 гр. и е около 28 см от глава до пети.Бил много голям за гестационната седмица в която сме,но това било хубаво.На всичко отгоре ми изместиха и термина-според нея съм била за 19 март,с две седмици назад.Но за сега това нямало значение.Имаме си вече хубава снимчица и не мога да отделя поглед от нея.
Е,това е за бебко.
А относно къде ще раждам-твърдо съм го решила-ще е в бившата Правителствена болница,сега т.нар. Лозенец.Персонала там е невероятен,обстановката супер.Видях родилната зала,разгледах следродилното,запознах се с някои от акушерките,въобще съм очарована.Така или иначе там ми следят бременността.Чувствам се в сигурни ръце,та може би за това не мисля за раждането като за нещо много страшно.
За сега весел ден и се наслаждавайте на слънчицето!

Общи условия

Активация на акаунт