Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Добре ли е да се дава биберон на бебето при раждането?
Какви са препоръките за кърменето и използването на биберон?
Какви са препоръките за грижи по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Добре ли е да се дава биберон на бебето при раждането?
Има различни мнения относно това дали да се дава биберон на бебето при раждането. Някои хора смятат, че това може да улесни комуникацията и да създаде усещане за комфорт. Въпреки това, много специалисти по детско здраве твърдят, че това е мит. Препоръчително е да се консултирате с педиатър или друг медицински специалист за персонализиран съвет.
-
Какви са препоръките за кърменето и използването на биберон?
Кърменето е личен избор, който зависи от предпочитанията на майката и нуждите на бебето. Използването на биберон може да бъде предизвикателство, но е важно да се отбележи, че всяко бебе е различно. Някои майки успяват да се справят без биберон, докато други го използват. Важно е да се консултирате с педиатър за съвети и насоки, които са най-подходящи за вас и вашето бебе.
-
Какви са препоръките за грижи по време на бременност?
По време на бременност е важно да следвате съветите на лекаря, да избягвате дългото стоене в изправено положение, продължителното ходене и носенето на тесни дрехи. Препоръчително е използването на еластични чорапогащи, въздържането от консумация на алкохол и пиенето на много вода. Важно е да се консултирате с лекар за персонализирани съвети.
-
Какво предизвиква усещането за подскачане в корема по време на бременност?
-
Какви са причините за повишеното желание за сладки по време на бременност?
. Толкова сте активни,че не смогвам да ви изчета, камо ли да се разпиша и аз

. Само ме бъзика.. нещо недорасъл е май за тая работа с бебетата, ама и да реши да ми погали коремчето, то пък странно ми става на мен и го гоня
... весели ме много на моменти...
. Много ме разсмя това, че специално си попитала докторката за размера
!
. Страх ме е, че ще съм зависима от някой, когото наистина не познавам, ще съм в момент, в който няма да мога да скоча и да им се разкрещя, а след това да си взема багажчето и да напусна и преди всичко ме е страх не толкова, че ще измъчат мен, колкото, че бебето ми може да се мъчи. Говоря толкова за мъчения, умишлени при това, защото попаднах на една тема в майчинския форум, в който не една мама беше споделила как са я оставили часове наред със зверски контракции, без разкритие и пред припадък, а можело само с едно хапченце да й го спестят, но проблема не бил в хапченцето, а в парите, които не е знаела, че трябва да даде за "услугата"...и това е само един от всички възможни сценарии, които за жалост са се проиграли в нашите родилни домове. Ей от това ме е страх много момичета... от доктори, които отдавна са забравили съдържанието на Хипократовата клетва 

).
! От тази гледна точка единствено ме тревожи това, че болката може да е толкова силна, че да изпадна в някаква паника и да изгубя контрол над себе си и да не мога да напъна, когато трябва... само това ме плаши, но мисля, че тук въпроса опира и малко на подсъзнателно ниво, тоест с каква нагласа тръгваш и колко ти е волята...знам ли. Смешно звучи от устата на човек,който не е раждал, но все пак се опитвам да си го представя. Май много чета, а не трябва да се бутам точно в такива теми за мъчителни раждания и т.н.
!
).Ама й направило впечатление че само аз съм искала да знам размера.
...
Ама най-интересното е че не се гордее толкова,че ще става татко,а за това че ще е татко на момче с голямо пишле.Чудя се с какво щяха да са горди ако чакахме момиченца?!