Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 310
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
Момичета ,в 22-ра седмица ми казаха през два дни 43 мм и 36 мм шийка ?? До сега беше около 40-41 винаги ,при вас как върви дължината ?

Аз съм била най-много с шийка 36. В един и същ ден на женска и на фетална ми  я бяха измерили с 8 мм разлика, тъй че и грешки се случват Simple Smile Доколкото знам всичко над 35 си е супер.

# 76
Момичета ,в 22-ра седмица ми казаха през два дни 43 мм и 36 мм шийка ?? До сега беше около 40-41 винаги ,при вас как върви дължината ?

Аз съм била най-много с шийка 36. В един и същ ден на женска и на фетална ми  я бяха измерили с 8 мм разлика, тъй че и грешки се случват Simple Smile Доколкото знам всичко над 35 си е супер.
. Успокоихте ме ! Много благодаря Simple Smile)

# 77
И моята шийка и 36 мм , по принцип колко трябва да е . Колко е нормално? С предишната бременност дори не са ми споменавали за размери на шийката и т.н. Затова не съм запозната изобщо 🙂

# 78
И моята шийка и 36 мм , по принцип колко трябва да е . Колко е нормално? С предишната бременност дори не са ми споменавали за размери на шийката и т.н. Затова не съм запозната изобщо 🙂
Нормалната шийка е различна дължина при всяка - от 3,5см до 4-4,5см.

# 79
Момичета ,някоя от вас с тревожност и паник атаки ?

# 80
Аз снощи се събудих в страхотен ужас! То всъщност е било малко след като съм заспала. Нямам спомен нещо да съм сънувала.. направо се задушавах, сега ми звучи смешно, но снощи не знаех какво да правя. Бях цялата в пот и сълзи, чувствах се страшно безпомощна..
В момент съм в 5 месец и се надявам до края на бременността повече да не ми се случва. Направо не мога да опиша колко отвратително се чувствах.
В последно време съм доста свободна, прекарвам много време на телефона в четене на какво ли не - често стресиращи неща, отделно живея в София и времето е отвратително /последните дни е малко по-слънчево и дано остане така/, не на последно място аз нямам ваксина за ковид и почти не мърдам от вкъщи, нямам контакт с други хора освен с мъжа ми. Снощи наистина мислех, че съм полудяла…

# 81
  • Седмото небе
Аз бях така в началото и края на бремеността. В началото от изненада и стрес след 10 годишно очакване, към края от притеснение и нерви за куп неща.
Трудно, но се овладеят тези ситуации. Ако са се повтаряли епизодично потърсете помощ и съвет, където прецените че ви е удобно. Няма нищо срамно и страшно в това, на този етап е изключително важно и психическото ви здраве, освен физическото.

# 82
Добър ден ! Някой от вас ползвал ли е Муконазал Плюс по време на бременност? Питам ,защото съм бременна в 5 г.с. а преди малко прочетох,че не е препоръчително да се използват в първият триместър...яд на доктори,които изписват нещо,което не е препоръчително за начална бременност.. много съм притеснена да не би нещо да му стане на плода 😔😪

# 83
Ако се притеснявате според мен си вземете Синулан, те са билкови и добре отпушват носа.Муконазал ползвах лятото заради сенна хрема (не съм бременна), а понеже почти винаги съм със запушен нос и вероятно синузит си пръскам често капки.
Добър ден ! Някой от вас ползвал ли е Муконазал Плюс по време на бременност? Питам ,защото съм бременна в 5 г.с. а преди малко прочетох,че не е препоръчително да се използват в първият триместър...яд на доктори,които изписват нещо,което не е препоръчително за начална бременност.. много съм притеснена да не би нещо да му стане на плода 😔😪

# 84
Аз много се надявам да не се повтаря или поне не с такъв интензитет на паника и тревожност като снощи. През деня също понякога чувствам тревожност, но някак ми е по-лесно да се владея..

# 85
Какво да направя за да ми се разреди кръвта бременна съм в 9 месец пия Eliquls 5 mg но не помага кои знае колко казаха ми да си намеря Фраксипарин от 0.6 но никъде го няма

# 86
Какво да направя за да ми се разреди кръвта бременна съм в 9 месец пия Eliquls 5 mg но не помага кои знае колко казаха ми да си намеря Фраксипарин от 0.6 но никъде го няма

Ами кажете на лекаря, че никъде го няма и да ви каже какво да правите! На непознати хора ли разчитате да ви дават медицински съвети, особено докато сте бременна в 9ти месец?

# 87
Щом не намирате Фракси 0.6 , търсете Клексан 0.6 , абсолютно същото е . Проверете в аптеки Марешки  и  във фейсбук групата "бременност и тромбофилия " .

# 88
Здравейте, попитайте в аптека Промахон -предо около 2 седмици ми предложиха точно 0,6 Фраксипарин. Прговарят във вайбър.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт