Била, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 13

• 74 805
  • 853
  •   1
Отговори
# 180

Имат вече и ФБ страница

# 181
Добро утро! Дами, много пъти съм се чудила, откъде да си взема хубаво авокадо, готово за консумация. Винаги са прекалено твърди и недозрели, доузряването вкъщи не е същото като естественото, и често съдбата им е да ги забравя прекалено дълго време… Това тази година ми прави впечатление. Предните години си имаше прилично авокадо.

# 182
Да, това с авокадото винаги е било голяма загадка за мен. Няколко пъти съм ходил в Латинска Америка и там авокадото освен, че е супер евтино... а и си е директно в черен цвят и като го купиш, е готово за употреба. Режеш на две и с лъжицата гребеш, меко и готово за консумация. Връщам се тук... навсякъде зелено, неузряло и скъпо. Същото е и с мангото и др. екзотични, но скъпи за Европа плодове, които се внасят от топлите държави. В Мексико и Доминикана ядеш меко и узряло манго и папая, връщаш се тука... мега скъпо и твърдо като ... да си го чупиш в главата. То не става за ядене.
Явно логиката е, че като е скъпа стока, ще залежава и няма да се купува...Затова още внасят неузрели плодове. Друго обяснение нямам.
В "Западен парк" имаше един магазин "Хран-комерс", където продаваха меко авокадо години наред, и то на килограм, а не на бройка.  Когато в големите вериги 1 бр. авокадо беше 1.99 или 2.19 лв,  в Хран-Комерс беше 5 лв килограм, узряло авокадо, тъмно кафяво, директно готово за консумация. Но вече закриха и този магазин.

# 183
Лоша работа… миналата година сякаш имаше, авокадо тостове закусвах. Ето сега лекувам стомах, такива неща трябва да ям. И папая ми казаха, че в латинска америка с нея лекували стомаси, ще търся да си взема, но никога не съм яла папая плод и идея си нямам как да я подбера…

# 184
Дами, много пъти съм се чудила, откъде да си взема хубаво авокадо, готово за консумация. Винаги са прекалено твърди и недозрели, доузряването вкъщи не е същото като естественото...
От Бразилия до България не е от Каспичан до София. Всички плодове от толкова далечни страни се берат зелени. Дори доматите от Гърция и Турция ги берат почти зелени, а ти очакваш мангото.

# 185
Е, това е ясно, и все пак до миналата година по-прилично авокадо си намирах. Отчитам промяна тази година. Дали е задълбочаването на проблемите с доставките, не знам. Все пак по темата, интересувам се, ако бихте споделили, ВИЕ от къде си купувате авокадо. Да се върна на първоначалния си въпрос…

# 186
От Бразилия до България не е от Каспичан до София.
Мислиш ли, че не знам това? Нямаше нужда от иронични подмятания.

# 187
Откакто открих авокадото в мрежа на лидъл, само този вид купувам. Не ми е накъртващо мазно и има изявен аромат на ядки. Опипвам поне две да са мекички, за да се хапнат първо те, а следващите дни останалите също омекват.

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 17:38 от milanda

# 188
Аз харесвам малкото авокадо на бройка от...Т-маркет😅 Купувам на промоция или без, обаче само когато ми хареса и на външен вид. Понякога изглеждат доста зле и тогава ги пропускам, но предишните месеци все бяха хубави и специално за тях ходех до този "любим" за мен магазин. Или готови за ядене, или бързо омекваха.

# 189
  • here and now
Откакто открих авокадото в мрежа на лидъл, само този вид купувам. Не ми е накъртващо мазно и има изявен аромат на ядки. Опипвам поне две да са мекички, за да се хапнат първо те, а следващите дни останалите също омекват.
Два пъти съм купувала и съм го хвърляла, има едни гадни, твърди черни "конци", нямат махане, а не мога да ги ям, дразнят ме.
Плодове и зеленчуци си купувам от кварталния "плод-зеленчук". Авокадото почти винаги е много добро, последно взех от това с по- тънката зелена кора, чудесно беше.

# 190
Алис, кой квартал е това? За София ли става дума?

# 191
  • here and now
Не. Далеч съм аз от София. Но щом в наше село има,  няма начин и при вас да няма.

# 192
В Лидл и в Кауфланд редовно има 2 видя смесени на едно място авокадо в мрежа. Едното в страхотно - твърдо , докато е узряло. Другото е това с нишките. Ама така и не помня от къде беше това хубавото. От различни страни ги доставят

# 193
Харесвам това тъмното, сорт Хас се води. Винаги е по-меко.

# 194
  • софия
Харесвам био авокадото от Лидл. Има отличителен ядков, сладък вкус, без кафяви конци. Може и късмет да е било, но вкусът е по-различен от този на другото в мрежичката.

Общи условия

Активация на акаунт