Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 196
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Спрях го тогава за дълъг период.Сега слагам 1-2 пъти седмично ниска концентрация(0,025%).На кожата на брадичката ѝ трябваше вееме да се възстанови.Сега мажа Ретинол и пак се бели, но не толкова засилено.
Кожата ми е плътна и дебела,но явно реагираше силно там точно.
С кой ретинол замени трета?

# 121
# 122
Може ли да споделите с какво третирате единични пъпки. По принцип кожата ми е чиста, но от време на време ми излизат единични пъпки. Голямо изкушение ми е да ги стискам, но напоследък правя всичко по силите си, да не ги пипам. Иска ми се да ги третирам локално с нещо, за да минават по-бързо, че иначе не минават с дни. Като ги изтискам минават по-бързо, но остават гадни белези и после се боря с тях Sad

SOS пастата на Юриаж. Дебел слой върху пъпката вечер. На сутринта или гнойта е избила или пъпката е невъзпалена, неболезнена.

# 123
И от продуктите на Ординари се отказах, ползвах техен ретинол, но не в сквалан, кожата ми даде реакция. Ще търся нещо друго, заглеждам medik8, от тях не съм срещала лоши отзиви. То вярно, че и цената им е съвсем различна, но ако действат добре си заслъжава

# 124
Аз не мисля, че
продуктът е виновен, че
кожата реагира.То си е до кожа явно.С третиноин шията и деколтето мнтрудно свикнаха, но накрая се успокои, после спрях, сега с ретинола пак реагира по същия начин.

# 125
Много, много благодаря на всички. Ще пробвам, че това изкушение да ги стискам направо е ужасно.
В момента ползвам една нощна маска с чаено дърво на Боди шоп и сега ми дадохте страхотна идея да пробвам да намажа само пъпката

Дни? Сигурно не те успокоява, но при мен стоят седмици. 😅 Не самата пъпка, но червените петна след това. Ползвала съм различни неща, но обикновено слагам малко коректор и не ми пречат.

# 126
Здравейте! От около месец ползвам Avene physiolift night крема, но ми предстои микроблейдинг на веждите. Тъй като бяхте споделили, че това се влияе от подобни съставки трябва ли да спра използването на крема? Той е доста лек и нямам никакви странични ефекти към момента, от самото начало го ползвам всекидневно. Някой с опит с микроблейдинга и ползването на ретиналдехид?

# 127
Трябва да кажеш далече от веждите, доста далече и няколко вечери след процедурата направо избягвай челото.

# 128
Споделям един серум с ретинАл, който открих наскоро (като цяло е нова серия). Български и на много прилична цена.
Скрит текст:
И състава:
Скрит текст:
AQUA, GLYCERIN, SODIUM HYALURONATE, RETINAL, PANTHENOL, PROPYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, SODIUM ACETYLATED HYALURONATE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM HYALURONATE CROSSPOLYMER, HYDROLYZED SODIUM HYALURONATE, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, BIOSACCHARIDE GUM-1, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL.

# 129
На тези от вас, на които кожата е изтъняла от крема, оправи ли се след време?

# 130
  • Бургас/Пз
На тези от вас, на които кожата е изтъняла от крема, оправи ли се след време?
Да, ползвам кремове за заздравяване на кожната бариера. Любимият ми е Цикапласт на Ларош. Центела също ми помага.

Благодаря за препоръката за Алоето на ХоликаХолика. Много ми харесва и супер се отразява на кожата ми Simple Smile

# 131
Кой Цикапласт на La Roche е по-действащ Cicaplast Baume B5 успокояващ и възстановяващ балсам или Cicaplast Gel B5 заздравяващ гел, ускоряващ възстановяването на раздразнена и напукана кожа?

# 132
  • Бургас/Пз
Кой Цикапласт на La Roche е по-действащ Cicaplast Baume B5 успокояващ и възстановяващ балсам или Cicaplast Gel B5 заздравяващ гел, ускоряващ възстановяването на раздразнена и напукана кожа?
Аз съм със суха кожа и първият ми е по-добре. Гелът не го усещам много.

# 133
А защо кожата да изтънява от ретинола? И след колко време употреба се очаква това изтъняване. Аз едва сега го започнах (серум redermic retinol на la roche posay). След нанасяне усещам леко щипане на бузите и скулите и там кожата стана по чувствителна, надявам се кожата да привикне и това да отшуми. Нанасям всяка трета вечер.

# 134

С три ръце, Baume - успях да си изгоря кожата с Adapalene 0.1% gel, защото е по-лек от ретинола и видях почти мигновено успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт