Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 272
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
На мен витамин ц ми харесва eucerin vitamin c booster

# 196
Наблюдавам тенденцията на претрупани рутини, продукти, киселини
За мен грижата за кожата също е удоволствие и установих за себе си, че количеството отворени серуми, кремчета, мазилца не води до по-добър ефект.

Използването на третиноин изисква хидратация и СПФ през деня.
Спокойно може да спрете до тук.
Вижте как се справяте с изчистена дневна и нощна грижа. Тогава тествайте още благини.
Пептиди, серамиди, ХК са екстри

Излишно и ненужно, а дори и опасно е трет да се смесва с AHA, BHA кислеини, пилинг, ексфолиация. Дори в дните с почивка от третиноин. Самият третиноин е достатъчно агресивен и върши доста работа, за да му помагат и киселините по-горе.

Някои дами дори пишат, че ползват ретинол с трет. Което си е аматьорско престараване и загуба на продукт и пари.

Най - силен и доказал се в изследвания е третиноинът. Неслучайно се продава в аптеки и след рецепта в Бг.
После ретинал.
И накрая ретинол.

Тези размисли ги слушах от лекар. Знаех си своето и не спирах да цъкам “добави в количка”. След годинки разбрах и се убедих, че съм се престаравала излишно и съм на почти минималистична рутина Simple Smile
Глезя се с тонер, ХК, корейски находки.
Дано не съм назидателна с този тон. Просто споделям опит и мнение

# 197
  • пустинята Гоби
При мен третиноина няма ефекта, който търся, затова реших да пробвам с друго. Може би си права обаче, но вероятно лично аз ще спра него, а не останалите неща. Киселините ми действат много добре, виждам ефект, а след 3 години употреба само и единствено на третиноин + хидратация - ефект няма.

# 198
Мими, от кои киселини си доволна?

# 199
  • пустинята Гоби
Само това съм ползвала за момента. Кожата ми е плътна, леко мазна, без бръчки, с пори и черни точки, на 43 години съм. Пилинга на мен ми понася много добре, ползвам 2 пъти седмично. Кожата се бели, но не седи на люспи, а напротив всичко пада наведнъж след почистване. Докато ползвах само третиноин лицето ми седеше едно налюспено постоянно, а сега е меко и гладко. Под гладко имам предвид на пипане изгладено, аз съм много критична и все не виждаща резултати, та видимо порите поне за мен все още си седят същите. Ползвам пилинга от 1 месец. Смятам да си го продължа и лятото, когато спра третиноина, в месеците когато не ходя на море. Целогодишно мажа слънцезащита, а на морето съм с шапка под чадър и не се пека умишлено.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 11:40 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 200
  • Бургас/Пз
Наблюдавам тенденцията на претрупани рутини, продукти, киселини
За мен грижата за кожата също е удоволствие и установих за себе си, че количеството отворени серуми, кремчета, мазилца не води до по-добър ефект.

Използването на третиноин изисква хидратация и СПФ през деня.
Спокойно може да спрете до тук.
Вижте как се справяте с изчистена дневна и нощна грижа. Тогава тествайте още благини.
Пептиди, серамиди, ХК са екстри

Излишно и ненужно, а дори и опасно е трет да се смесва с AHA, BHA кислеини, пилинг, ексфолиация. Дори в дните с почивка от третиноин. Самият третиноин е достатъчно агресивен и върши доста работа, за да му помагат и киселините по-горе.

Някои дами дори пишат, че ползват ретинол с трет. Което си е аматьорско престараване и загуба на продукт и пари.

Най - силен и доказал се в изследвания е третиноинът. Неслучайно се продава в аптеки и след рецепта в Бг.
После ретинал.
И накрая ретинол.

Тези размисли ги слушах от лекар. Знаех си своето и не спирах да цъкам “добави в количка”. След годинки разбрах и се убедих, че съм се престаравала излишно и съм на почти минималистична рутина Simple Smile
Глезя се с тонер, ХК, корейски находки.
Дано не съм назидателна с този тон. Просто споделям опит и мнение
Как ми се искаше и аз да мога да мина само с третиноин и нещо за хидратация, но моята тънка, че чак прозрачна кожа, отгоре на всичко и суха, суха си обича повечко нещица. Пробвах само с третиноин и крем и после 10 дни оправях поражения. Да не говорих, че и на усещане чувството са сцепена кожа в студа е ужасно. Та затова в дните без третиноин доволно мажа с доста неща да мога поне малко да я задържа влагата в кожата, че аман вече. Имам чувството, че и тренировките още повече я дехидратират, въпреки че пия ежедневно 2.5 литра вода.
Преди няколко страници някой спомена гела с алое на Холика. Това в момента ми е един от любимите продукти. Събота и неделя като съм в къщи и не излизам и не се гримирам го слагам по няколко пъти на ден и си чувствам кожата прекрасно

# 201
През пролет/лято използвате ли такива продукти? Че в Медея ми казаха, че не е редно

# 202
  • пустинята Гоби
Тук има жени от 20+ до над 50 годишна възраст с кожи сухи, мазни, смесени. Няма как рутината да е еднаква за всички. Аз с моята вече зряла, леко мазна кожа също усещам, че след третиноина кожата ми не се хидратира само е един Бепантен, въпреки че много жени това правят.

Лятото не ползвам такива продукти, живея в България. Това лято ще си помисля какво ще ползвам, третиноина със сигурност ще спра.

# 203
През пролет/лято използвате ли такива продукти? Че в Медея ми казаха, че не е редно

Да, не е редно. Ако не може да се пазите, не ползвайте.
Ако се грижите за кожата, третиноин/ретинол/ретинал може целогодишно се ползват стига да слагате SPF, хидратация и по възможност шапка с козирка.

# 204
Аз съм в дилема това лято как да процедирам с третиноина. Миналото лято мажех 2-3 пъти седмично, че и по-рядко, колкото за поддръжка или ако се появи пъпка. Но се пазех много, на сянка, шапки и СПФ през 2 часа пренанасяне, защото правех и лазерна епилация на лице и други зони по тялото. Това лято няма да правя епилации и ми се иска да направя малко тен и на лице и на тяло, въпреки че много ме е страх от евентуални последици. Чудя се дали има опцията да се постигне здравословен тен, без вреди и пигментации.

Иначе мога да се присуединя към горното мнение, моята кожа (на 24 съм) също не може да мине само с крем и СПФ, или максимум 1 път седмично да се случи ако ще нося грим примерно. Аз ползвам много, но леки като текстура и усвояване продукти - флорална вода от безсмуртниче или лайка или роза, хидр. тонер, 2 серума, околоочен, хидр. крем и евентуално отгоре олио и ако има раздразнени зони и Б пантен върху тях. Рядко пропускам нешо, освен последните две.

# 205
Няма здравословен тен. На мен ми е трудно да го избегна напълно (иска ми се да мажех спф през няколко часа, но не ми се получава), но не бих се излагала на слънце нарочно.
Бялата кожа си е супер, тенът е мода и маркетинг.

# 206
  • София
Момичета, имам три опаковки Airol 0.05, ако някой има нужда. Аз започнах да мажа максимум 2 пъти в седмицата с Акнелиз - по-мазен ми е /някои ще каже, че няма ефект при такава честота/. Бях стигнала до през ден, но кожата ми стана доста суха и тънка /от мазна и дебела/.

# 207
Момичета, имам три опаковки Airol 0.05, ако някой има нужда. Аз започнах да мажа максимум 2 пъти в седмицата с Акнелиз - по-мазен ми е /някои ще каже, че няма ефект при такава честота/. Бях стигнала до през ден, но кожата ми стана доста суха и тънка /от мазна и дебела/.
Писах на лично Simple Smile

# 208
Здравейте,
Тези които сте на няколко време с трет - имате ли предпочитания към  марката?
Аз започнах за Акнелиз 0.025%, но свърши. Сега искам пак от него, но никъде не го намирам. Взех си Ретино -А 0.025%, но сякаш ми е слаб..или така ми изглежда.

пс. Ц Акнелиз имах много сухота, с Ретино нямам много странични ефекти. 

# 209
Имам въпрос към тези, които почиват през лятото. В момента съм супер адаптирана, нямам странични ефекти и белене, но ми се иска да спра от май до септември.
След почивка нужно ли е пак постепенно привикване, има ли белене? По време на почивката връщат ли се отново черните и белите точки, които при мен почти изчезнаха?

Общи условия

Активация на акаунт