Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 65 630
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
По 24-25, но и доставка каъо се сложи…

# 646
  • Plovdiv, Bulgaria
Ами, за мен няма значение с какво ще се почне, смятам за годините ви е съвсем добре.
Въвеждайте само внимателно и за начало задължително с хидратант отдолу и отгоре.
И си купете поне две опаковки, че е 13 лв, тук по 35 ги продават.
Благодаря Ви! Задължително с хидрат. крем преди и след, 1 път седмично, после 2 пъти седмично,  пък като посвикна  през ден. Но всъщност всичко е индивидуално и се моля да няма белене и  изсушаване прекалено. Без рецепта ще ми го дадат ли?

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 21:12 от шушито

# 647
  • София
В Турция да, без проблем.

# 648
  • София
Здравейте, на 50 години съм със суха кожа, с ясно изразени бръчки навсякъде по лицето, но пък толерантна откъм козметика, без други проблеми, само малко пигментация, но по-скоро леки точици. От около година чета в групата тук и навсякъде в мрежата. Вече реших да започна, но от това което изчетох най- добре  е да започна със златния крем 0,025 предвид годините. Скоро ще ходя в Турция и мисля да с купя Акн@лийз 0,025. Правилно ли подхождам т. е че най-доре е да скачам с трет?

Аз съм на 47 и не посмях, но пък нямам бръчки, та започнах с Авен(той май е 0,1%), ще вкарам трет след като измажа Авена, купих от Испания 3бр. 0,25%, 0,5% и 1%, там беше 20eur опаковката.

# 649
Аз се върнах на 0,5 Акнелиз и пак започна белене на лицето.На шията нямам никакъв проблем.На лицето слагам вече
най-много 0.25 или някакъв ретинол.

# 650
  • София
Аз се върнах на 0,5 Акнелиз и пак започна белене на лицето.На шията нямам никакъв проблем.На лицето слагам вече
най-много 0.25 или някакъв ретинол.

Не може ли 0,5% да се разреди с хубав хидратиращ крем или не става така?!?

# 651
Не може така, не.

# 652
  • Prismatica Aerie
Никакви разреждания, "сандвичи" и прочее не спират беленето при мен. Беля се по часовник, на 48 часа.
Винаги, без изключение.

# 653
Е не мога са се беля нон стоп, слагам грим и се побърквам.Затова 0.25 или ретиноли някакви.

# 654
  • София
Защо да не може? Просто се разрежда концентрацията в момента на нанасянето, нали затова се използва сандвич метод в началото.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 21:31 от nad_tab

# 655
Аз мислех, че да го разредя в крем, вътре.Иначе и със сандвич се беля.

# 656
  • София
Аз никога не съм се белила, дори и с високата концентрация, но много внимавам.

# 657
Може да е и от преходния сезон. Аз също се беля, но отново почнах да слагам Бъфет и май той ми прави белята. Да споделя какво ми помага за беленето - взех Еудермол на Талодерма - 5 и 8, за да мажа детето, че отключи някакви алергии. Почнах да мажа осмицата на лицето си след нощния крем и сутрин кожата ми е подхранена и спокойна. Като кожата ми е суха и нямам склонност към пъпки и комедони като цяло, но не виждам да запушва пори този лосион.

# 658
Кожата ми е мазна, хидратирана, но се бели яко.Не ме кефи и затова нисък % ползвам.

# 659
  • Prismatica Aerie
Няма универсален резултат, всеки реагира супер индивидуално.
Из нета се веят всякакви обещания, препоръки, съвети, центели, сераве-та, вазелин и какво ли не, но в крайна сметка всяка кожа си има свои възприятия и реакции.
Т.е. всичките tips & tricks, които съпътстват употребата на третиноин не са никак общовалидни. Това научих за почти 5 години на трет.

Общи условия

Активация на акаунт