От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

• 55 580
  • 515
  •   1
Отговори
# 480
Чак пък жалба за 1 седмица закъснение на подобен род пратки.
Какво ли да кажат онези с курсовете от ГГБГ чакащи ги 6 месеца Simple Smile
Такова забавяне от 1 седмица и повече вече стана нормално дори вътрешни пратки по Еконт, особено ако са до адрес, за който нямат служители или офис, който е бил изненадващо затворен.
Не ги оправдавам, смятам че се дънят жестоко като не дават информация, но със сигурност пратката ще пристигне скоро. По спомени при мен отне 8-9 дни за да се превози от Белгия до Германия и после за 3 дни беше тук и изпратена веднага към мен.

# 481
Ами аз им писах , че ако не ми дадат информация ще пусна жалба до КЗП. Не ме разбирайте погрешно , не ми е толкова до забавянето колкото не ми дават никаква какво се случва което не е приятно при положение , че пратката е на стойност над 3000лв .Това според мен представлява неизпълнение на договорна услуга и е в противоречие с чл. 62 от Закона за защита на потребителите, който задължава търговеца да извърши услугата в договорения срок или в разумен срок.
Да не говорим , че след такова забавяне няма да имам възможност да се възползвам от 14-дневния срок за връщане на стоката при нужда , предвиден в Закона за защита на потребителите. Благодаря за съветите

# 482
Пратката нали е от Белгия? Какъв 14 дневен срок за връщане, какъв Закон за защита на потребителите?
И в крайна сметка, прочетохте ли общите условия на превозвача? Какво пише там? Да не се окаже, че всичко си е в срок и няма нарушение?

# 483
  • Sofia
Ами аз им писах , че ако не ми дадат информация ще пусна жалба до КЗП.

Не съм сигурна, че това е възможно в конкретния случай.
Толкова скъпи пратки не се поръчват с превозвачи. Поне това е моят опит, след като за малко да изгоря със солидна сума пари.

# 484
Защо да не е възможно? Българска фирма , регистрирана в България със седалище в Пловдив. Каква е разликата дали ще ми тръгне пратката от България или от Белгия?

# 485
  • Sofia
Как ще докажеш, че имаш търговски отношения с тях?

# 486
Някой малкото имам създадени товарителници към заявките в тяхната платформа , имам комуникация с тях и преди и след това,Проследяващи номера  и т.н. Как и кога ще се осъществи плащането към тях , имам потвърждение , че моята стока е вече приета от тях.

# 487
Чак пък жалба за 1 седмица закъснение на подобен род пратки.
Какво ли да кажат онези с курсовете от ГГБГ чакащи ги 6 месеца Simple Smile
Такова забавяне от 1 седмица и повече вече стана нормално дори вътрешни пратки по Еконт, особено ако са до адрес, за който нямат служители или офис, който е бил изненадващо затворен.
Не ги оправдавам, смятам че се дънят жестоко като не дават информация, но със сигурност пратката ще пристигне скоро. По спомени при мен отне 8-9 дни за да се превози от Белгия до Германия и после за 3 дни беше тук и изпратена веднага към мен.

Не мисля , че е нормално при положение че имат ,,график" всяка сряда и неделя. Да не говорим , че и постоянно ми излиза в сайта им новата услуга за доставка на палети всяка седмица. Вече 4 планирани графика няма нищо , утре започва 3та седмица

# 488
  • София
Здравейте!

Някой поръчвал ли е от sharkclean.de? Доставят само до Австрия и Германия и се чудя с фирмите посредници дали е сигурно да поръчам.... Търсих инфо в нета, но явно не е много разпространен такъв начин за доставка от този сайт... а и като цяло марката в България...

# 489
Здравейте!

Някой поръчвал ли е от sharkclean.de? Доставят само до Австрия и Германия и се чудя с фирмите посредници дали е сигурно да поръчам.... Търсих инфо в нета, но явно не е много разпространен такъв начин за доставка от този сайт... а и като цяло марката в България...
Сигурно е, колкото всички други пратки, които поръчваме с превозвач. Внимавай, че може превозвачът да те таксуват за обемно тегло(зависи какво ще поръчаш) и цената ще е доста висока.
Потърси в Amazon.de дали го има харесаното и на каква цена. Имат безплатна доставка до България. На 28.11 е Black Friday.

# 490
Здравейте, дами!
Искам да поръчам козметика от Műller и понеже разни познати ме размотават, се сетих че има куриерски фирми, които доставят до БГ. Никога не съм ползвала такива услуги и нямам представа как се случва целия процес, но до колкото изчетох...поръчваш от сайта на магазина и пишеш за доставка адрес на курирера с твоите имена. А куриера доставя пратката до Еконт/Спиди и от там вече си я взимам. Бихте ли ми препоръчали фирма? Преди малко си направих регистрация в Shoppers.bg   След една седмица имат курс до БГ, тъкмо ще може надявам се от Műller да са изпратили пратката. Друго, което ме притеснава. Поръчката са кремове, парфюми и ароматни свещи. Дали има шанс да ги получа на миш-маш счупени. 🙄😊😁 Ще съм ви благодарна за отговор!

# 491
  • София
Здравей!
Ако Műller ти опаковат добре продуктите, не би трябвало да има проблем. Превозвачът не опакова допълнително, само лепи етикет на пратката (кутия, кашон, плик...).
Помоли Műller да опаковат добре продуктите?!

# 492
Ясно. Благодаря! Ще упомена ако ми даде възможност. Simple Smile

# 493
Здравейте, дами!
Искам да поръчам козметика от Műller и понеже разни познати ме размотават, се сетих че има куриерски фирми, които доставят до БГ. Никога не съм ползвала такива услуги и нямам представа как се случва целия процес, но до колкото изчетох...поръчваш от сайта на магазина и пишеш за доставка адрес на курирера с твоите имена. А куриера доставя пратката до Еконт/Спиди и от там вече си я взимам. Бихте ли ми препоръчали фирма? Преди малко си направих регистрация в Shoppers.bg   След една седмица имат курс до БГ, тъкмо ще може надявам се от Műller да са изпратили пратката. Друго, което ме притеснава. Поръчката са кремове, парфюми и ароматни свещи. Дали има шанс да ги получа на миш-маш счупени. 🙄😊😁 Ще съм ви благодарна за отговор!
Gabieli срещу 5лв. ще ти я преопаковат или друга екстра, ако искаш. Не съм го пробвал, но би трябвало да става след редактиране на пратката(там се виждат тези опции), когато ти я добавят в профила.

GGBG имат ВИП услуга срещу 20лв., която включва и преопаковане.

# 494
ЧревоУгодник, благодаря за информацията!
Вече няколко пъти ми дава това съобщение 🙄
Адресът е на Shoppers.bg

Общи условия

Активация на акаунт