От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

• 53 139
  • 489
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Интересно защо ли тогава може да се избира да се получава пратка от там...

# 121
Здравейте,

проблем ли е ако на Rechnungsadresse и Lieferadresse напиша адреса на превозвача или трябваше на Rechnungsadresse да сложа моя български, на който се води и дебитната ми карта?

Да уточня, поръчката е направена с Paypal и като превозвач избрах габиели
На Rechnungsadresse(Billing adress) няма значение какво ще напишеш.

# 122
  • София
Здравейте,

проблем ли е ако на Rechnungsadresse и Lieferadresse напиша адреса на превозвача или трябваше на Rechnungsadresse да сложа моя български, на който се води и дебитната ми карта?

Да уточня, поръчката е направена с Paypal и като превозвач избрах габиели
На Rechnungsadresse(Billing adress) няма значение какво ще напишеш.
Това не е вярно. Поне със сигурност не е вярно за Амазон. Ако не се напише българския адрес (когато картата е издадена от българска банка) на billing address, сайтът отказва плащането. Важи за повечето сайтове, където искат при регистрацията попълване на двете полета. Затова навсякъде слагам два адреса - за доставка пиша адреса на офиса на превозвача в съответната страна, а за билинг пиша българския адрес.

# 123
  • Sofia
Поне със сигурност не е вярно за Амазон. Ако не се напише българския адрес (когато картата е издадена от българска банка) на billing address, сайтът отказва плащането.

Не е така. Имам няколко профила в Amazon, плюс десетки поръчки от английската, немската и американската версии на сайта. Навсякъде, в полето Billing, пиша адреса на превозвача, защото смятам, че така е по-смислено. Досега не съм имала никакви проблеми с това.

# 124
  • Варна
И аз имам поръчки от Амазон,  никъде не съм писала българския си адрес.
Днес ми се случи нещо,  което никога досега не ми се беше случвало. Исках да си поръчам нещо от английския Амазон. Като преминах към следващата стъпка,  ми излезе испанският адрес,  понеже там съм поръчвала последния път.  И ми искаше някакво ID. Нямаше опция за избор на друг адрес.
Усетих се, че по default излиза испанският адрес,  отидох в настройките на акаунта и смених адреса с английския и всичко си стана постарому.

# 125
Здравейте, някой получил ли е пратка от курс 500 от Германия с Габиели?
Писах им имейли, звънях.. не ми отговарят.

# 126
  • София
ГГБГ:
Цитат
Съхранение на пратки
Скрит текст:
Цената за съхранение на пратка е 0,10 лв на започнат килограм, на ден за всяка пратка. Таксата се налага само за пратки, които се намират в базите ни в София и са пристигнали преди повече от десет дни. Заплаща се при получаване на пратките.
Вече почнаха да таксуват. Имам +9лв...  от края на август пратка. Simple Smile Ще видя кога точно е получена в София. И не напомнят.

# 127
Привет, Габиели ли препоръчвате като куриер доставящ от Германия?
Случвало ли се е да има проблеми с пратка, понеже това което ще купувам е доста скъпо?

# 128
GGBG препоръчвам,  никога не съм имала проблем.
Все пак зависи какво ще поръчвате, ако е нещо обемно или тежко трябва да си предвидите и разхода за вътрешната пратка в България в случаите с поръчател извън София

# 129
  • Пловдив
Привет! Не съм поръчвала скоро и ще съм благодарна за информация дали адресът на Габиели е същия, като преди 7-8 месеца. Сайтът им е временно недостъпен и не мога да видя там Blush

# 130
  • София
Привет! Не съм поръчвала скоро и ще съм благодарна за информация дали адресът на Габиели е същия, като преди 7-8 месеца. Сайтът им е временно недостъпен и не мога да видя там Blush
Няма промяна.

# 131
  • Стара Загора
Някой знае ли какво се случва с курс 511 /Германия/ на Габиели? Трябваше да тръгне още на 2-ри, но нямам актуализация на пратката.

# 132
  • София
Здравейте,
искам да поръчам няколко обемни неща от Икеа Германия, дали има превозвач, който би взел приемлива сума за превоз до Варна (конкретно ме интересува)?

# 133
  • София
Здравейте,
искам да поръчам няколко обемни неща от Икеа Германия, дали има превозвач, който би взел приемлива сума за превоз до Варна (конкретно ме интересува)?
Пишете  на превозвачите с офиси във Варна, като питате конкретно колко ще ви струва транспорта на конкретен артикул.  Така няма да има изненади.
В българската Икеа не се ли предлагат тези артикули?

# 134
  • София
Здравейте,
Пишете  на превозвачите с офиси във Варна, като питате конкретно колко ще ви струва транспорта на конкретен артикул.  Така няма да има изненади.
В българската Икеа не се ли предлагат тези артикули?
Не, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт