От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

• 53 059
  • 489
  •   1
Отговори
# 480
Чак пък жалба за 1 седмица закъснение на подобен род пратки.
Какво ли да кажат онези с курсовете от ГГБГ чакащи ги 6 месеца Simple Smile
Такова забавяне от 1 седмица и повече вече стана нормално дори вътрешни пратки по Еконт, особено ако са до адрес, за който нямат служители или офис, който е бил изненадващо затворен.
Не ги оправдавам, смятам че се дънят жестоко като не дават информация, но със сигурност пратката ще пристигне скоро. По спомени при мен отне 8-9 дни за да се превози от Белгия до Германия и после за 3 дни беше тук и изпратена веднага към мен.

# 481
Ами аз им писах , че ако не ми дадат информация ще пусна жалба до КЗП. Не ме разбирайте погрешно , не ми е толкова до забавянето колкото не ми дават никаква какво се случва което не е приятно при положение , че пратката е на стойност над 3000лв .Това според мен представлява неизпълнение на договорна услуга и е в противоречие с чл. 62 от Закона за защита на потребителите, който задължава търговеца да извърши услугата в договорения срок или в разумен срок.
Да не говорим , че след такова забавяне няма да имам възможност да се възползвам от 14-дневния срок за връщане на стоката при нужда , предвиден в Закона за защита на потребителите. Благодаря за съветите

# 482
Пратката нали е от Белгия? Какъв 14 дневен срок за връщане, какъв Закон за защита на потребителите?
И в крайна сметка, прочетохте ли общите условия на превозвача? Какво пише там? Да не се окаже, че всичко си е в срок и няма нарушение?

# 483
  • Sofia
Ами аз им писах , че ако не ми дадат информация ще пусна жалба до КЗП.

Не съм сигурна, че това е възможно в конкретния случай.
Толкова скъпи пратки не се поръчват с превозвачи. Поне това е моят опит, след като за малко да изгоря със солидна сума пари.

# 484
Защо да не е възможно? Българска фирма , регистрирана в България със седалище в Пловдив. Каква е разликата дали ще ми тръгне пратката от България или от Белгия?

# 485
  • Sofia
Как ще докажеш, че имаш търговски отношения с тях?

# 486
Някой малкото имам създадени товарителници към заявките в тяхната платформа , имам комуникация с тях и преди и след това,Проследяващи номера  и т.н. Как и кога ще се осъществи плащането към тях , имам потвърждение , че моята стока е вече приета от тях.

# 487
Чак пък жалба за 1 седмица закъснение на подобен род пратки.
Какво ли да кажат онези с курсовете от ГГБГ чакащи ги 6 месеца Simple Smile
Такова забавяне от 1 седмица и повече вече стана нормално дори вътрешни пратки по Еконт, особено ако са до адрес, за който нямат служители или офис, който е бил изненадващо затворен.
Не ги оправдавам, смятам че се дънят жестоко като не дават информация, но със сигурност пратката ще пристигне скоро. По спомени при мен отне 8-9 дни за да се превози от Белгия до Германия и после за 3 дни беше тук и изпратена веднага към мен.

Не мисля , че е нормално при положение че имат ,,график" всяка сряда и неделя. Да не говорим , че и постоянно ми излиза в сайта им новата услуга за доставка на палети всяка седмица. Вече 4 планирани графика няма нищо , утре започва 3та седмица

# 488
  • София
Здравейте!

Някой поръчвал ли е от sharkclean.de? Доставят само до Австрия и Германия и се чудя с фирмите посредници дали е сигурно да поръчам.... Търсих инфо в нета, но явно не е много разпространен такъв начин за доставка от този сайт... а и като цяло марката в България...

# 489
Здравейте!

Някой поръчвал ли е от sharkclean.de? Доставят само до Австрия и Германия и се чудя с фирмите посредници дали е сигурно да поръчам.... Търсих инфо в нета, но явно не е много разпространен такъв начин за доставка от този сайт... а и като цяло марката в България...
Сигурно е, колкото всички други пратки, които поръчваме с превозвач. Внимавай, че може превозвачът да те таксуват за обемно тегло(зависи какво ще поръчаш) и цената ще е доста висока.
Потърси в Amazon.de дали го има харесаното и на каква цена. Имат безплатна доставка до България. На 28.11 е Black Friday.

Общи условия

Активация на акаунт