Препоръки за бойлер за баня

• 50 160
  • 263
  •   1
Отговори
# 150
С лека вметка че доста марки вече не правят нещата си толкова издържливи каквито са ги правели преди 20 години... Иначе звучи впечатляващо, макар че пък щом се използва само от време на време, реално не е работил чак толкова. И водата в София май не е и особено твърда.

# 151
  • София
Да, не е твърда водата и е ползван до 20-тина дни годишно - при профилактики и ремонти на топлофикация. Но удобството да го имаш, когато спрат топлата вода за два дни зимата, е безценно. 2004-та е купуван, ако трябва да сме точни. Казаха, че новите не са толкова мощни, заради някакви регулации (нашият е 4 киловата), и съответно топлят по-бавно. Надявам се да не развалили качеството.

# 152
  • София
Bordeaux, преди няма и месец Топлофикация ни оставиха без топла вода първо 4 дни, после още 2 дни и ние решихме, че е време да изхвърлим нашия 20-годишен Steibel Eltron и да купим нов. Не е като да не е ремонтиран, но за профилактика и при аварии ни вършеше работа. Питах тук в темата и в крайна сметка реших да взема Елдом. За времето, в което нямахме топла вода, защото Тополфикация не можеха да се справят с аварията, останахме доволни. Сега ни предстои годишната профилактика и се надявам да ни служи вярно, поне в 5-те години гаранция.

# 153
  • София
Благодаря за насоката. Сега погледнах - Елдом е над два пъти по-евтин от Стибел. И тук щом го препоръчват, може би е добра идея. Аз просто съм съвсем боса по темата, нямам идея как сме го избирали предния път и нито знам какво да гледам, нито кои са добрите марки, нито цените как вървят.

# 154
Преди 20 г. и Елдом правеха здрави бойлери. Имам един работещ, който е поне на 10 г. При нас водата е много твърда. Бойлера работи нонстоп. Поради ремонт на жилището миналата година ми се наложи да свалям бойлера. Изчистих го, смених нагревателя и пак го върнах на мястото му. Колко още ще изкара - кой знае. Но дали сегашните им бойлери са с такова качество 🤔 Бих казал - по скоро не. Правя изводи от коментари по различните групи. Въпреки това, купих и един нов умен Елдом преди година. За сега нямам грижи но времето ще покаже. Май вече всичко е на късмет Simple Smile Зависи каква бройка ще уцелиш 😁
Ако съм сигурен, че като дам повече пари за някакъв уред, но няма да имам грижи с него дълги години - бих ги дал.

# 155
Купихме бойлер Елдом от 80 литра. Брат ми без да иска го изпусна,когато го превозваше с количка в магазина и той падна като отсечено дърво. Като елха бутната от котка. Laughing Но и до днес работи...

# 156
и аз имам елдом на 10 години ( само сменен нагревател). преди това пак на същата марка изкара 15 години

# 157
  • оттам, откъдето започва България
+1 за бойлери Елдом. Повече от 10 години сме с такъв.

# 158
Спряха водата в нашия квартал докато правят ремонт на мрежата. После я пуснаха с хлор в нея. Проблем ли е ако ползваме бойлера? Понеже ще се напълни с хлор...

# 159
  • София
Благодаря на всички за препоръките! Сложиха ни бойлер Елдом, но се наложи да минем от 80 на 50 литров, защото новите са по-обемни и щеше да се наложи да дупчим стената за по-големия. Вярвам, че за няколко пъти годишно, ще се оправим и с 50.

# 160
Здравейте, купихме бойлер https://www.technopolis.bg/bg/Obemni-bojleri/Obemen-bojler-ELDOM … 5?tab=featuresTab и ни го монтираха днес. Прави ни впечатление, че стрелката не отива надясно към максималната степен на затопляне на вода, а си стои наляво. Водата, която тече, е топла, но не гореща, и трябва да изчакаме да се изтече студена/хладка, за да дойде топлата. Бойлерът работи от обяд. Не успявам да си намеря книжката, за да прочета, а в интернет не мога да открия инструкции, само някакви пордуктови фишове. Имате ли представа на какво може да се дължи и евентуално как се оправя това с незатоплянето на водата? Предварително ви благодря.

# 161
  • София
Да е нагласен на ниска температура на водата? Или да не рабити...

# 162
Беше сложен на Еко, но после го завъртяхме докрай/максимална степен/. Стрелката не помръдна от положението, до което е стигнала/преди средата/.

# 163
  • София
Хората, които ни монтираха бойлера Елдом, ми казаха, че трябва да е на Еко и да не го въртим на максимум. Също така, когато го включиха ми казаха топла вода след 5 часа и си спомням, че това ми се стори доста, но после не е имало проблем - водата беше вряла, дори на най-крайната степен на крана на топлата вода от Топлофикация, нямаме такава вряла вода.

# 164
Егати,много са скочили цените! Преди две години купихме такъв бойлер за 300лв. и нещо...

Общи условия

Активация на акаунт