Препоръки за бойлер за баня

• 50 233
  • 263
  •   1
Отговори
# 165
Спряхме се на Елдом и ние, но ми се струва, че работата отива на "висш професионализъм".
От сервиз и монтаж на Елдом- казха ми за този четвъртък, но не поискаха нито модел на болйера, нито адрес, нито ми казаха цена на монтажа. Поискаха снимка на мястото където ще се монтира. Изпратих.
Днес им се обаждам с идеята, че аз съм се объркала и може би нещо не съм разбрала- нямам оферта /цена на монтаж, ден/. Казаха ми, че много желаещи имало, та можело ли другата седмица, пак не уточниха кога,  не уточниха цена на труд, но ми казаха, че кабели и тръби се заплащат допълнително.
И при вас ли беше така, или аз не се справям?

# 166
Това е несериозно! Бих потърсила друга фирма за монтаж.

# 167
Направо сякаш се опитват да ви откажат... При такова разиграване, бих потърсила да си купя бойлер от другаде,не са всички да не знаят кога могат за свършат работата. Че те така и другата седмица могат пак да се отметнат, какво ще ги спре ако хората все са ОК с това?

# 168
Нашият бойлер в крайна сметка си работи нормално. Държим го на еко и явно стрелката е зададена от производителя да не "мърда", защото водата реално не свършва/двама сме и водата от бойлера се ползва само в банята - т.е. за къпане/взимане на душ/миене/, но не за битови нужди в кухнята, примерно. /там предстои да сложим друг малък бойлер поради липса на тец/. На нас бойлера ни го монтира майсторът, който ни прави ремонта, ама имаше сякаш някакви допълнителни консумативи, които трябваше да се купят/не бях в нас по време на поставянето и свързването/.

# 169
  • София
Спряхме се на Елдом и ние, но ми се струва, че работата отива на "висш професионализъм".
От сервиз и монтаж на Елдом- казха ми за този четвъртък, но не поискаха нито модел на болйера, нито адрес, нито ми казаха цена на монтажа. Поискаха снимка на мястото където ще се монтира. Изпратих.
Днес им се обаждам с идеята, че аз съм се объркала и може би нещо не съм разбрала- нямам оферта /цена на монтаж, ден/. Казаха ми, че много желаещи имало, та можело ли другата седмица, пак не уточниха кога,  не уточниха цена на труд, но ми казаха, че кабели и тръби се заплащат допълнително.
И при вас ли беше така, или аз не се справям?

С кой сервиз комуникирате, Красно село или Гео Милев? Опитайте с другия, може да са по-отговорни.

# 170
Тези от Гео Милев.  То човек вече на кой да вярва? Или нямат сайт, или не са си подновили цените,
или трябва от техен магазин да си купиш нещото, пък те нямали този модел,  трябвало на оглед първо да дойдат, после и за ремонт трябва да им звъниш, ако се наложи Simple Smile  Бизнесмени над път и под път,  ма нямало читави клиенти!
Ще им откажа. Дано да си купя поне читави бойлери, та да не стигам до ремонт от тях и ще ги държа в мазето.
Явно не ми е ден Flowers Four Leaf Clover

# 171
  • София
Аз не бих разчитала на монтаж от производителя. Това звучи като оксиморон. Едно е да произведеш хиляда уреда в собствената си фабрика, а съвсем друго е да организираш и пратиш хора на хиляда адреса из цялата страна, за да ги монтират. Ако можеш едното, това далеч не означава, че можеш и другото. Очевидно Елдом са се изхвърлили с маркетинга.

Бих се разбрала с частен майстор по обява в ОЛХ, Базар или Ало БГ да ми монтира бойлера, ако няма кой друг. Вкъщи ММ се справя сам, макар че не това му е специалността.

Ако на мястото вече е имало бойлер, монтажът е лесен и обикновено е по силите на всеки сръчен човек с инструменти. Ако пък няма готови изводи за бойлер, дълбоко се съмнявам, че фирменият сервиз ще извърши услугата безплатно.

А ако така или иначе ще плащам, пак бих си намерила майстор, който си знае времето и ангажиментите и поне като му плащам, ще направи нещата така, както аз искам.

# 172
  • София
Нашия го купихме и ни го монтираха от офиса им в Красно село. Обадих се по телефона, помогнаха ми да изберем модел, след това изпратих снимки как е сегашният ни бойлер и се разбрахме след 2 дни да дойдат да сложат новия. Бяха супер точни, монтираха го за под 2 часа, взеха и стария за рециклиране. Никакви забележки по комуникацията и монтажа нямам.

# 173
Здравейте, имали сме бойлери Елдом и Аристон, от високите им класове, монтирани са от квалифициран специалист. Винаги са с поддържаща, резервна функция - жилищата са с ТЕЦ, но знаете в София как е с топлата вода и постоянното й спиране, а аз без вода не мога и 5 минути.
Проблемът е, че са АДСКИ бавни в загряването - особено този в настоящия ни апартамент. През зимата да се стопли от 0 отнема над 1 час. Това ми е изключително досадно и искам да го сменя. Често пътуваме до Гърция, до всички краища на страната, а там централно топлоснабдяване няма (по-точно има в големите градове, но е много скъпо и почти никой не го ползва), еми прави ми впечатление, че бойлерите им в стаите/апартаментите, които наемаме, загряват за 10-20 минути, много рядко 30.
Моля ви да ми препоръчате такъв.

# 174
Здравейте, имали сме бойлери Елдом и Аристон, от високите им класове, монтирани са от квалифициран специалист. Винаги са с поддържаща, резервна функция - жилищата са с ТЕЦ, но знаете в София как е с топлата вода и постоянното й спиране, а аз без вода не мога и 5 минути.
Проблемът е, че са АДСКИ бавни в загряването - особено този в настоящия ни апартамент. През зимата да се стопли от 0 отнема над 1 час. Това ми е изключително досадно и искам да го сменя. Често пътуваме до Гърция, до всички краища на страната, а там централно топлоснабдяване няма (по-точно има в големите градове, но е много скъпо и почти никой не го ползва), еми прави ми впечатление, че бойлерите им в стаите/апартаментите, които наемаме, загряват за 10-20 минути, много рядко 30.
Моля ви да ми препоръчате такъв.
Ами избирате си бойлер с мощен нагревател 3 kW. Съответно по новите енергийни стандарти ще е нисък клас, т.е. C или D, но кой иска да чака 5 часа и да изхарчи същия ток.
Произволен пример
https://vimax.bg/boileri/vertikalni-boyleri/vertikalen-boiler-el … rder=ASC&limit=12

# 175
Благодаря. Явно в енергийния клас ни е проблемът (по-висок -> по-бавен)?

# 176
Да, точно така - по-висок енергиен клас май означава да не натоварва ударно ел мрежата, а да си загрява бавно и полекичка. Макар че това, което пишете "зимата от 0 за 1 час" не ми звучи като бавно в случай, че се води 80 л.

# 177
  • София
За мен е нормално около един час, е има и малко по-бързи, но 10-20 мин..и то не зимата... А бойлер, които не се ползва нон стоп... Със тотал ледена вода... В Гърция  вероятно само дотопля и то в топлите месеци. Ако изобщо си ги и спират.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 06:48 от Angel_Dust

# 178
Не ходим само през лятото. А 50 литра е бойлерът, не 80. На мен 1 час ми се вижда много. Ако трябва да се изкъпят трима с него, ще отнеме общо 3 часа със загряването за всеки Simple Smile

# 179
Нашия го купихме и ни го монтираха от офиса им в Красно село. Обадих се по телефона, помогнаха ми да изберем модел, след това изпратих снимки как е сегашният ни бойлер и се разбрахме след 2 дни да дойдат да сложат новия. Бяха супер точни, монтираха го за под 2 часа, взеха и стария за рециклиране. Никакви забележки по комуникацията и монтажа нямам.

Помогнаха Ви да изберете модел - какъв препоръчаха и какъв взехте ?

Общи условия

Активация на акаунт